Πώς ο Τζ. Ρ. Ρ. Τόλκιν διαμόρφωσε το ροκ και το μέταλ

Date:

Από τα βιβλία, στις κιθάρες και τα ντραμς.

Όσοι ακούν εδώ και χρόνια χέβι μέταλ και κλασικό ροκ γνωρίζουν καλά την επιρροή που είχε το έργο του Τζ. Ρ. Ρ. Τόλκιν στους αγαπημένους τους μουσικούς. Αμέτρητα είναι τα τραγούδια, τα άλμπουμ ή τα ονόματα συγκροτημάτων (Morgoth, Gorgoroth, Amon Amarth, Isengard, Gandalf, Numenorean κ.ά) με αναφορές στον «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών», το «Χόμπιτ» και τα άλλα βιβλία του.

Το πρώτο συγκρότημα που έρχεται στο μυαλό όταν μιλάμε για επιρροές από Τόλκιν είναι οι Led Zeppelin, με τραγούδια όπως τα «Ramble On», «Over The Hills and Far Away», «Misty Mountain Hop» και «The Battle of Evermore».

Αλλά και οι Black Sabbath με το «The Wizard», οι Genesis με το «Stagnation», οι Camel με το «Nimrodel / The Procession /The White Rider», οι Rush με το «Rivendell» και το «The Necromancer». Είναι μερικά από τα παραδείγματα που περιλαμβάνονται στο παρακάτω σύντομο και πολύ ενδιαφέρον βίντεο.

Πηγή: reader.gr

Share post:

LATEST

Elvis – Ο Austin Butler μεταμορφώνεται στον Βασιλιά!

Μισώ τις μουσικές βιογραφίες. Μισώ τις μουσικές βιογραφίες και περισσότερο μισώ τους πρωταγωνιστές τους. Δεν έχω κάποια προκατάληψη. Δεν μπήκα να δω το Bohemian...

MUSTS

Επίσημο μουσικό βίντεο από τους Queensrÿche για το νέο τραγούδι “In Extremis”

Οι Queensrÿche έδωσαν στην δημοσιότητα ένα νέο μουσικό βίντεο...

Ο Johnny Depp ξεκινάει περιοδείες με τους Hollywood Vampires το 2023

Ο Johnny Depp οδεύει προς την Ευρώπη για περιοδεία...

Το μιούζικαλ “Back To The Future” επιστρέφει στο Broadway

Μετά τις επιτυχημένες παραστάσεις στο West End, το μιούζικαλ...
Punked