Κάποιοι τον αποκαλούν «έρωτα στα χρόνια του κορονοϊού» και η αλήθεια είναι ότι ο χαρακτηρισμός είναι λίγο δραματικός – στην πραγματικότητα η σωστή απόδοση είναι το φλερτ στις ημέρες μας που έχουμε κλειστεί στο σπίτι για προφύλαξη από τον κορονοϊό, ασθένεια που εξαπλώνεται ραγδαία από χώρα σε χώρα, κάνοντας αβέβαιη την εξέλιξη μιας γνωριμίας.

Ο κορονοϊός μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο, γι αυτό και οι ειδικοί σε θέματα υγείας συμβουλεύουν την κοινωνική αποστασιοποίηση, παρόλο που αυτή μπορεί να έχει επιπτώσεις στην ψυχική υγεία. «Δεν έχουμε ακόμα εμβόλιο και φάρμακα για την καταπολέμηση του ιού. Και ο καλύτερος τρόπος αυτή την ώρα για την προστασία των ανθρώπων και ολόκληρων κοινοτήτων είναι να μειώσουμε τον αριθμό των μολυσμένων – από τον κορονοϊό – ασθενών, μέσω της κοινωνικής αποστασιοποίησης», εξηγεί ο Δρ. Αιζακ Μπογκόχ, ιολόγος, στην καναδική έκδοση της HuffPost.

coronavirus-dating-sexΟμως ακόμα και κατά τη διάρκεια μιας κρίσης, τα συναισθήματα του έρωτα και της αγάπης είναι έντονα στο μυαλό και την καρδιά. Πώς όμως θα διατηρήσουμε ασφαλή τη σχέση μας; Πολλές εφαρμογές γνωριμιών στο εξωτερικό έχουν ήδη ξεκινήσει να στέλνουν ενημερωτικά μηνύματα σχετικά με τους κανόνες υγιεινής και την αποφυγή στενών επαφών, όμως ακόμα δεν έχει γίνει σαφές το πως θα αναπτύξουμε σχέση.