Πως να καταλάβεις Σούζι ότι κάποιος ψεύδεται (άσχετα αν δεν τρώει)

Date:

Βρισκόμαστε σε μια εποχή όπου η αλήθεια μπορεί να θεωρηθεί ψέμα και το αντίθετο. Είτε υπάρχει σε μια ταινία, είτε σε ένα παράλληλο σύμπαν, είτε στην καθημερινότητα μας είναι σημαντικό να είμαστε σε θέση να αναγνωρίζουμε ποιός μας λέει την αλήθεια και ποιός απλά, ψεύδεται ασύστολα απέναντι μας.

Σύμφωνα λοιπόν με έρευνες συγκεντρώσαμε και σας ενημερώνουμε να προσέχετε τα εξής:
truth_2069846_340Οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά: Σύμφωνα με την ψυχολογία σήμερα, κάποιος που λέει ψέμματα αφήνει πίσω του σημαντικές λεπτομέρειες. Αυτός που θα μας πεί την αλήθεια συμπεριλαμβάνει αρκετές λεπτομέρειες και στοιχεία στις ιστορίες του γιατί πολύ απλά αυτή είναι η αλήθεια και δεν έχει κάτι να φοβηθεί. Γνωρίζει ότι δεν θα πέσει σε αντιφάσεις σε περίπτωση που χρειαστεί να ξαναεπαναλάβει τα γεγονότα. Ένας ψεύτης όμως θα αφήσει αρκετά κενά στα οσα λέει και ισχυρίζεται, πράγμα που σημαίνει πως σε περίπτωση που χρειαστεί να ξαναεπαναλάβει τις θεωρίες του θα χρειαστεί να κάνει μια γερή ανασκόπηση στους προηγούμενους ισχυρισμούς του.

indexΕλάχιστη οπτική επαφή: Ένας αρκετά αποτελεσματικός τρόπος είναι να προσπαθήσουμε να κάνουμε οπτική επαφή με όποιον θεωρούμε ότι μας λέει ψέμματα. Το πιο πιθανό θα είναι να αποφεύγει κάτι τέτοιο, να στρέφει το βλέμμα του αλλού και η πρώτη αντίδραση θα είναι να κοιτάξει προς τα κάτω. Αν γνωρίζεις τον χαρακτήρα βέβαια εκείνου που έχεις απέναντι σου, το πιο πιθανό είναι να έχεις ήδη μια καλή βάση ως προς τα δεδομένα της συμπεριφοράς του. Βέβαια δεν σημαίνει απαραίτητα πως αν κάποιος δεν μας κοιτάει στα μάτια, ότι ψεύδεται.

Μικρά συναισθηματικά ξεσπάσματα: Σύμφωνα με μια έρευνα του Stephen Porter’s Forensic Psychology Lab, στο Πανεπιστήμιο Dalhousie, διαπίστωσαν ότι κάποιος που λέει ψέμματα θα έχει μικρά, σύντομα ξεσπάσματα από ειλικρινή συναισθήματα. Κατά τη διάρκεια της έρευνας οι συμμετέχοντες που έλεγαν επίτηδες ψέμματα είχαν διάφορες εναλλαγές στις εκφράσεις του προσώπου τους, τουλάχιστον για μερικά δευτερόλεπτα κάθε φορά.

Αν κάποιος λέει ένα αρκετά μεγάλο ψέμα, με ιδιαίτερες συνέπειες π.χ. κάποιο ποινικό αδίκημα το μόνο σίγουρο είναι ότι το ψέμα θα αποκαλυφθεί πάρα πολύ γρήγορα. Γιατί σε αντίθεση με την κλασσική “γλώσσα του σώματος” , κανείς δεν είναι σε θέση να ελέγξει τις εκφράσεις του προσώπου του.

menulogo_darkΠιεσμένα χείλη: Σύμφωνα με έρευνες κάποιος που μας λέει ψέμματα είναι πολύ πιθανό να πιέζει ασυναίσθητα τα χείλη του, εκδηλώνοντας έτσι την πίεση του. Κάποιος ο οποίος είναι χαρούμενος και θετικός απέναντι μας θα χαμογελάσει με τα μάτια και τα χείλη, ενώ στην αντίθετη περίπτωση μπορούμε να αναγνωρίσουμε μια ψεύτικη αντίδραση όταν τα μάτια δεν συνεργάζονται με την έκφραση των χειλιών.

Κακή μνήμη: Το μόνο σίγουρο είναι ότι κάποιος ο οποίος λέει ασύστολα ψέμματα, δεν μπορεί να διατηρήσει καλή μνήμη ως προς τα λεγόμενα του. Εκείνος που λέει την αλήθεια θα διηγηθεί όσα λέει με ακρίβεια χωρίς κάποια ιδιαίτερη δυσκολία, αντίθετα όμως ένας ψεύτης θα είναι πιο πρόθυμος να ζητήσει συγνώμη, εφόσον δεν μπορεί να θυμηθεί με ακρίβεια τα γεγονότα.

Από εκεί και πέρα, μεγάλα παιδιά είμαστε, εμείς ότι είχαμε να πούμε το είπαμε, η λέξη κριτήριο είναι διαφορετική για τον καθένα, οπότε καλή “αναγνωριστική” σας επιτυχία.

Μετάφραση / Απόδoση: Punked.gr
Πηγή: providr.com

Share post:

LATEST

Νέο lyric βίντεο από τους Manowar για το single “Immortal”

Οι Manowar έδωσαν στην δημοσιότητα ένα νέο lyric βίντεο για το τραγούδι τους "Immortal". Το τραγούδι συμπεριλαμβάνεται στο EP του συγκροτήματος με τίτλο "Highlights From...

MUSTS

Freddie Mercury: Σαν σήμερα έφυγε από τη ζωή το μεγαλύτερο είδωλο όλων των εποχών

O αγαπημένος frontman όλων των εποχών, Freddie Mercury έφυγε σαν σήμερα...

Punks Not Dead – Μια μικρή αναδρομή

Έχοντας διαμορφώσει αρκετές γενιές, η Punk βρίσκεται ακόμα εδώ. Pop-Punk,...

Το Χαμένο Ημερολόγιο της “Άλλης” – Πρώτη παρουσίαση της έκδοσης του βιβλίου του Μάνου Λαμπράκη

Οι εκδόσεις «ΑΣΤΑΡΤΗ» και το Θέατρο Σταθμός σας προσκαλούν στην πρώτη παρουσίαση της...
Punked