Πως καθαρίζουμε τα πινέλα του μακιγιάζ

Είτε τα πετάς χύμα μέσα στο νεσεσέρ σου είτε τα έχεις πάνω στο boudoir σου, τα πινέλα σου λερώνονται! Και τα λερωμένα πινέλα μπορούν να μεταφέρουν στο πρόσωπό σου βακτήρια και μικρόβια τα οποία ενδέχεται να προκαλέσουν από σπυράκια μέχρι πολύ σημαντικότερα προβλήματα. Και με τι τα πλένω και πως τα στεγνώνω;

Στην αγορά υπάρχουν ειδικά υγρά για τον καθαρισμό των πινέλων. Αλλά δεν χρειάζεται να ξοδευτείς! Το κλασικό σαμπουάν Johnson Baby Shampoo κάνει πολύ καλά την δουλειά του. Αυτό που πρέπει να προσέξεις είναι όταν τα ξεπλένεις να μην βγαίνει το παραμικρό ίχνος χρώματος.

Άλλη μία οικονομική λύση είναι να πάρεις ένα αντιβακτηριδιακό σαπούνι όπως το Dettol (για απόλυτη καθαριότητα και προστασία από τα βακτηρίδια) και ελαιόλαδο (για ενυδάτωση στις τρίχες) τα οποία και αναμειγνύουμε σε ένα μπολάκι. Όταν το μείγμα γίνει ομοιόμορφο, βάζουμε τα βρώμικα πινέλα μέσα και μετά στο καθένα ξεχωριστά κάνουμε ένα “μασάζ”. Στη συνέχεια τα ξεπλένουμε σιγά σιγά με λίγο νεράκι μέχρι να βεβαιωθούμε ότι έχει καθαρίσει εντελώς και τα αφήσουμε να στεγνώσουν φυσικά.

Να θυμάσαι ότι τα πιο φθηνά και συνθετικά πινέλα, αντέχουν λιγότερο στο πλύσιµο. Δες εδώ τα πινέλα που πρέπει να επενδύσεις.

ΜΗΝ ΤΑ ΜΟΥΛΙΑΖΕΙΣ!

Είναι λάθος να γεμίζεις τον νιπτήρα με νερό και να αφήνεις τα πινέλα σου μέσα εκεί με τις ώρες. Και αυτό γιατί έτσι ξεκολλάει το υλικό που ενώνει τις τρίχες με το υπόλοιπο μέρος του πινέλου. Ένας πολύ εύκολος και αποτελεσματικός τρόπος πλυσίματος είναι τα γάντια σιλικόνης, όπως αυτό της παρακάτω φωτογραφίας.

Αφού πλύνεις τα πινέλα σου στρώσε απορροφητικό χαρτί κουζίνας ή μια καθαρή πετσέτα και τοποθέτησε τα πάνω σε αυτό για να στεγνώσουν.

  • Είναι λάθος να στεγνώνεις τα πινέλα σου όρθια! Και αυτό γιατί οι τρίχες έχουν βαρύνει από το νερό και ανοίγουν και το νερό πηγαίνει από τις τρίχες προς τη βάση και μπορεί να αρχίσουν να πέφτουν οι τριχούλες του.
  • Το νερό δεν πρέπει να πλησιάσει πάνω από τη μεταλλική ένωση που κάνει το πινέλο, γιατί µπορεί να ξεκολλήσει από την βάση του και να χαλάσει, ειδικά αν η λαβή είναι ξύλινη.
  • ΜΗΝ στεγνώνεις τα πινέλα σου σε μέρος με υγρασία, όπως για παράδειγμα στο μπάνιο, γιατί θα αποκτήσουν εκείνη την αποκρουστική μυρωδιά όπως τα ρούχα που έχεις ξεχάσει στο πλυντήριο για μέρες.

Επίσης, τα σφουγγαράκια του makeup πρέπει και αυτά να τα πλένουμε τακτικά. Τα μουλιάζουμε σε χλιαρό νερό µε λίγο απαλό σαμπουάν και τα αφήνουμε να στεγνώσουν φυσικά.

Previous Story

To PlayStation ανακοινώνει το PlayStation®Classic!

Next Story

Αυτή είναι επόμενη τάση στο χρώμα μαλλιών που θα ζητήσετε από τον κομμωτή σας

Latest from Blog

Punked
Go toTop