Πως η drag σκηνή της Νέας Υόρκης ανέδειξε τον RuPaul σε παγκόσμιο φαινόμενο

Date:

Αρκετό καιρό πριν τα runways, την μεγάλη επιτυχία του σόου και την διεθνή αναγνώριση, ο RuPaul κυκλοφούσε, στην εκρηκτική σκηνή της Νέα Υόρκης.

Από τα τέλη του ’80 έως και τις αρχές του ’90, οι drag queens έκαναν επιδρομές στα μπαρ και τα κλαμπ της ανατολικής πλευράς, στην προσπάθεια τους να κάνουν αισθητή την παρουσία της κοινότητας με την κυκλοφορία του Wigstock, ενός ετήσιου φεστιβάλ αφιερωμένο σε όλα όσα αφορούν το drag.

Καθώς η ανερχόμενη σκηνή αποκτούσε δυναμική, τόσο περισσότερο μεγάλωνε και το ενδιαφέρον ως προς αυτή. Η νυχτερινή προσωπικότητα με το διακριτικό όνομα Simpson αυτοπροσδιοριζόταν σαν “κινηματογραφιστής του drag” και κατέγραψε αρκετά γεγονότα και στιγμές από όλους όσουν βρισκόντουσαν εκεί.

Το φωτογραφικό αποτέλεσμα με τίτλο “Drag Explosion” μας δείχνει όχι μόνο την άνοδο της κοινότητας που ανέδειξε μοναδικούς χαρακτήρες όπως του RuPaul, αλλά και καθοριστικά γεγονότα που αξίζουν να θυμόμαστε στο herstory της drag σκηνής.

Θάνος Βαρνάβας

 

Θάνος Βαρνάβας
Θάνος Βαρνάβας
Μία μέρα, ο Σάουρον πήρε μανιτάρια, είδε το φως, και έφτιαξε εμένα. Μετά το σοκ παραιτήθηκε, και αποφάσισε να γίνει εκτροφέας χρυσόψαρων. Με λένε Θάνο Βαρνάβα. Όταν δεν τσακώνομαι με τις φωνές μέσα στο κεφάλι μου, γουστάρω να δημιουργώ, να γράφω, και να κάνω βελονάκι. Κόπιασε να τα πούμε, θα σου βγάλω και μεζέ με το τσιπουράκι.

Share post:

LATEST

MUSTS

Πέθανε ο Κωνσταντίνος Τζούμας σε ηλικία 78 ετών

Απεβίωσε σήμερα, Σάββατο σε ηλικία 78 ετών ο Κωνσταντίνος Τζούμας,...

‘Oλα όσα μας έταξε το Disney + (Ταινίες Ορόσημα)

Στις 14 Ιουλίου 2022, ήρθε (μετά από αρκετές καθυστερήσεις)...

Πόσες διασκευές του “Enjoy The Silence” είμαστε ικανοί να αντέξουμε;

Αγαπάμε ίσως και λατρεύουμε Depeche Mode! Το συγκρότημα από...
Punked