Πως η drag σκηνή της Νέας Υόρκης ανέδειξε τον RuPaul σε παγκόσμιο φαινόμενο

Date:

Αρκετό καιρό πριν τα runways, την μεγάλη επιτυχία του σόου και την διεθνή αναγνώριση, ο RuPaul κυκλοφούσε, στην εκρηκτική σκηνή της Νέα Υόρκης.

Από τα τέλη του ’80 έως και τις αρχές του ’90, οι drag queens έκαναν επιδρομές στα μπαρ και τα κλαμπ της ανατολικής πλευράς, στην προσπάθεια τους να κάνουν αισθητή την παρουσία της κοινότητας με την κυκλοφορία του Wigstock, ενός ετήσιου φεστιβάλ αφιερωμένο σε όλα όσα αφορούν το drag.

Καθώς η ανερχόμενη σκηνή αποκτούσε δυναμική, τόσο περισσότερο μεγάλωνε και το ενδιαφέρον ως προς αυτή. Η νυχτερινή προσωπικότητα με το διακριτικό όνομα Simpson αυτοπροσδιοριζόταν σαν “κινηματογραφιστής του drag” και κατέγραψε αρκετά γεγονότα και στιγμές από όλους όσουν βρισκόντουσαν εκεί.

Το φωτογραφικό αποτέλεσμα με τίτλο “Drag Explosion” μας δείχνει όχι μόνο την άνοδο της κοινότητας που ανέδειξε μοναδικούς χαρακτήρες όπως του RuPaul, αλλά και καθοριστικά γεγονότα που αξίζουν να θυμόμαστε στο herstory της drag σκηνής.

Θάνος Βαρνάβας

 

Θάνος Βαρνάβας
Θάνος Βαρνάβας
Μία μέρα, ο Σάουρον πήρε μανιτάρια, είδε το φως, και έφτιαξε εμένα. Μετά το σοκ παραιτήθηκε, και αποφάσισε να γίνει εκτροφέας χρυσόψαρων. Με λένε Θάνο Βαρνάβα. Όταν δεν τσακώνομαι με τις φωνές μέσα στο κεφάλι μου, γουστάρω να δημιουργώ, να γράφω, και να κάνω βελονάκι. Κόπιασε να τα πούμε, θα σου βγάλω και μεζέ με το τσιπουράκι.

Share post:

LATEST

MUSTS

20 αγαπημένα fast-paced τραγούδια των Iron Maiden

Αν κάποιος θέλει να ασχοληθεί πάση θυσία με την...

Rocky (1976) – Η ταινία σταθμός στην καριέρα του Sylvester Stallone

Αν νομίζετε ότι ο Sylvester Stallone δεν έχει κάνει...

Jean-Michel Basquiat: Νοικιάζεται το διαμέρισμα και στούντιο του στην Νέα Υόρκη

Το 1983, ο καλλιτέχνης ο Jean-Michel Basquiat νοίκιασε ένα...

Τα καλύτερα μέρη για να ξεκινήσεις Pit (εκτός από ένα live)

Πλησιάζει 10 Δεκέμβρη και έχουμε live Wolfheart, οπότε πρέπει...
Punked