Πως εκπροσωπείται η Punk σκηνή σήμερα;

Date:

Σίγουρα τίθεται έλειψη εκπροσώπησης και κυρίως από τη γυναικεία πλευρά. Πρέπει να γίνουν αλλαγές και θα πρέπει να είμαστε εμείς που θα τις διεκδικήσουμε.

Υπάρχει μια μεγάλη συζήτηση γύρω από το συγκεκριμένο θέμα στη μουσική βιομηχανία. Σίγουρα υπάρχουν προκαταλήψεις και αυτό φέρνει σαν αποτέλεσμα να μην υπάρχει ιδιαίτερη συμμετοχή από γυναίκες και άτομα της LGBTQ κοινότητας. Το άσχημο είναι ότι λίγοι δίνουν ευκαιρίες σε νέα συγκροτήματα και σε νέες ιδέες του κινήματος.

representation_in_pop_punk

Όταν είσαι νέος και βλέπεις κάποιον/α σαν και σένα, νιώθεις την επιβεβαίωση. Το γένος, το φύλο και η σεξουαλικότητα αποτελούν τους κύριους αναγωνριστικούς παράγοντες. Όταν λοιπόν θα μπορέσεις να αναγνωρίσεις στοιχεία του δικού σου χαρακτήρα σε κάποιον άλλο, τότε θα είσαι σε θέση να φανταστείς τον εαυτό σου στη θέση του. 

Θα νιώσεις σίγουρα αυτοπεποίθηση και κίνητρο, ακόμα και αν δεν το συνειδητοποιήσεις εκείνη τη στιγμή. Έτσι θα είσαι σε θέση να συμμετέχεις ενεργά πηγαίνοντας σε σόου, στο να ξεκινήσεις ένα δικό συγκρότημα, ή να δουλέψεις πίσω από τη σκηνή. Όταν βλέπεις ανθρώπους με τους οποίους ταυτίζεσαι, τότε νιώθεις ότι είσαι ευπρόσδεκτος στο χώρο.

Το να υποστηρίξεις λοιπόν το τοπικό σου συγκρότημα είναι αρκετά σημαντικό. Χωρίς εσένα δεν θα μπορέσουν να προχωρήσουν και δεν θα είναι σε θέση να επηρεάσουν θετικά με τη μουσική τους το κοινό. Όσο περισσότεροι, τόσο το καλύτερο λοιπόν.

Αν δεν αγοράζεις μουσική, αν δεν έχεις συμμετοχή σε συναυλίες τότε δεν μπορείς να στηρίξεις μια καινούρια μουσική προσπάθεια. Θα πρέπει να αντιληφθούμε πόσοι ταλαντούχοι καλλιτέχνες υπάρχουν εκεί έξω. Όσο περισσότερο τους στηρίξουμε, τόσο περισσότερος κόσμος θα τους αναζητήσει και γιατί όχι έτσι να μην τους χαρίσει μια θέση στον ξεχωριστό κόσμο της punk σκηνής.

 

 

Share post:

LATEST

Elvis – Ο Austin Butler μεταμορφώνεται στον Βασιλιά!

Μισώ τις μουσικές βιογραφίες. Μισώ τις μουσικές βιογραφίες και περισσότερο μισώ τους πρωταγωνιστές τους. Δεν έχω κάποια προκατάληψη. Δεν μπήκα να δω το Bohemian...

MUSTS

Επίσημο μουσικό βίντεο από τους Queensrÿche για το νέο τραγούδι “In Extremis”

Οι Queensrÿche έδωσαν στην δημοσιότητα ένα νέο μουσικό βίντεο...

Ο Johnny Depp ξεκινάει περιοδείες με τους Hollywood Vampires το 2023

Ο Johnny Depp οδεύει προς την Ευρώπη για περιοδεία...

Το μιούζικαλ “Back To The Future” επιστρέφει στο Broadway

Μετά τις επιτυχημένες παραστάσεις στο West End, το μιούζικαλ...
Punked