Προσωπικές στιγμές του Bruce Springsteen από τη συναυλία του στο Broadway

Ο σκηνοθέτης Τομ Ζίμνι συνεργάζεται με τον Μπρους Σπρίνγκστιν εδώ και σχεδόν 20 χρόνια, από τότε που πρωτογνωριστήκανε το 2000, όταν ο Ζίμνι ήταν μοντέρ στο ντοκιμαντέρ του HBO “Bruce Springsteen & The E Street Band: Live in New York City” που κάλυπτε την εν λόγω συναυλία. «Ο Μπρους στην αίθουσα του μοντάζ έχει την ίδια ένταση που έχει και στο στούντιο ηχογράφησης», λέει ο Ζίμνι, «που αυτό πρακτικά σημαίνει ότι δουλεύει πραγματικά την ιστορία και παλεύει να βρει τον καλύτερο τρόπο για να αφηγηθεί αυτή την ιστορία». Η πιο αγαπημένη στιγμή της συνεργασίας τους όμως είναι το πιο πρόσφατο πρότζεκτ τους, το συναυλιακό ντοκιμαντέρ του Netflix “Springsteen on Broadway”, λόγω της προσωπικής φύσης της ταινίας, η οποία φέτος είναι υποψήφια για Emmy.

Γυρισμένο τον Ιούλιο του 2018, κατά τη διάρκεια δύο εκ των 236 sold-out εμφανίσεων του Σπρίνγκστιν στο Broadway, το ντοκιμαντέρ κυκλοφόρησε στο Netflix στις 16 Δεκεμβρίου, λίγο μετά το τέλος των εμφανίσεων στο Walter Kerr Theatre, που συγκέντρωσαν πάνω από 113 εκατομμύρια δολάρια σε εισπράξεις. «Νομίζω πως η πρώτη νύχτα των γυρισμάτων τον πέταξε λίγο έξω ρυθμικά. Τη δεύτερη όμως νύχτα, είχε συνηθίσει στην ιδέα ότι υπάρχουν κάμερες γύρω του», είπε ο Ζίμνι.

springsteen-2Ο Ζίμνι κατέγραψε τα τραγούδια και τις ιστορίες του Σπρίνγκστιν, συμπεριλαμβανομένης και μιας προσωπικής αποκάλυψης για την τεταμένη σχέση που είχε με τον πατέρα του, σε μια σχεδόν άδεια σκηνή, σπάνια δείχνοντας το κοινό. Αντίθετα, έφερε τις κάμερες πολύ κοντά στο πρόσωπο του Σπρίνγκστιν. Και έπρεπε να είναι έτοιμος για τα πάντα.

«Οταν τα μάτια του Μπρους γέμισαν δάκρυα κατά τη διάρκεια του τραγουδιού “Long Time Coming”, το ωμό συναίσθημα αυτής της ερμηνείας ήταν ένα από εκείνα τα πράγματα που δε θα μπορούσα ποτέ να προσχεδιάσω», είπε ο Ζίμνι, ο οποίος αποκάλυψε επίσης πως ο Σπρίνγκστιν έβαλε αυτό το τραγούδι από το album του 2005 “Devils & Dust” στη set list την τελευταία στιγμή. «Το κάνει αυτό σε κάθε ταινία που έχω δουλέψει μαζί του, και το κάνει την ώρα που βρίσκεται στη σκηνή με τη μπάντα. Βάζει ένα κομμάτι το οποίο δεν είναι έτοιμοι να εκτελέσουν, και κατά ένα περίεργο τρόπο, αυτή η χαοτική κίνηση αυξάνει την ενέργεια όλου του πράγματος».

Το μουσικό ντοκιμαντέρ “Springsteen on Broadway” είναι διαθέσιμο στο Netflix.

Ορέστης Μαλτέζος

Ορέστης Μαλτέζος

Η πρώτη μου ανάμνηση είναι να γράφω ταινίες στο βίντεο, και παρότι άλλαξε η τεχνολογία, το χούι του συλλέκτη ταινιών έμεινε αναλλοίωτο. Με λένε Ορέστη Μαλτέζο, είμαι σκηνοθέτης, και ο κινηματογράφος είναι ο δεύτερος έρωτας της ζωής μου. Γιατί ακόμα κι αν η μέρα σου είναι σκατά, μπορείς να δεις μια ταινία με κάποιον που η μέρα του είναι πολύ χειρότερη.

Previous Story

Χαμένες ομοερωτικές ιστορίες του Προυστ εκδίδονται για πρώτη φορά

Next Story

Το Dove Deeply Nourishing σέβεται το μικροβίωμα της επιδερμίδα μας.

Latest from Blog

Punked
Go toTop