Της πόπης γίνεται ξανά εδώ και λίγες μέρες με τις σχέσεις της Ελλάδας με την Τουρκία. Έδωσε σήμα ο γείτονας στις φρεγάτες να βγούνε παγανιά και αμέσως ξεκίνησαν τα πολεμικά σενάρια.

Μπαίνεις να διαβάσεις ειδήσεις στο ίντερνετ και βλέπεις τα sites να “χορεύουν” στους ρυθμούς που βαράνε τα τύμπανα του πολέμου. Προσωπικά ήμουν τόσο πεπεισμένος ότι θα γίνει κανένα ντου και θα τρέχουμε, που είδα και δελτίο ειδήσεων για να έχω ένα feedback του όλου στόρι.

Αυτό ήταν σοκ πραγματικό, αφού στο πρώτο δεκάλεπτο νόμιζα ότι ξαφνικά όλος ο πλανήτης “πάγωσε” και ασχολείται με τα ελληνοτουρκικά. Η Γερμανία αποτρέπει το επεισόδιο, η Γαλλία καλεί την Ελλάδα για chating και οι ΗΠΑ κουνάνε το δάχτυλο στον Τούρκο. Και στα σόσιαλ μίντια πολλοί ετοιμάζουν τα τουφέκια τους και κάποιοι απολαμβάνουν το τι μαργαριτάρια ξεφυτρώνουν σε τέτοιες περιπτώσεις στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης. Παράλληλα, πολλοί έρχονται στη χώρα από έξω και ο ιός που μας κλείδωσε σπίτια μας επεκτείνεται (Γεια σου ρε Στέφανε).

Coronavirus-Vaccine-1Πολλοί στους δρόμους συζητούν ότι βρέθηκε εμβόλιο οπότε είμαστε λίγο safe. Και γενικά έτσι συμπεριφέρονται όλοι, οπότε έτσι είναι. Οι υπουργοί εμφανίζονται σε πολλές εκδηλώσεις χωρίς το σετάκι μάσκα – γάντι, στις εκκλησίες ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να ΜΗΝ κοινωνούν οι πιστοί από το ίδιο κουτάλι, ενώ στα γήπεδα οι οπαδοί μέσα δεν επιτρέπονται, όμως έξω από αυτά, γεμίζουν τη λεωφόρο και το Φάληρο. Εν τω μεταξύ, μαθαίνω ότι πλέον στη χώρα μας υπάρχει τεράστια πρωτοπορία. Βουλευτής κυνηγάει δημοσιογράφους και απλούς πολίτες για τα σχόλια τους στα σόσιαλ μίντια. Μιλάμε για τρομερή πλάκα. Σκέφτομαι να ξεκινήσω να γράφω προβοκατόρικα σχόλια σε ειδήσεις και σσυζητήσεις στο Fb και αν κάποιος με αποκαλεί έστω και “μακάκα” να του στέλνω εξώδικα. Μπορεί να κάνω και “κάβα” στην τράπεζα από τις αποζημειώσεις.

cover-12Πάντως, όσοι τον κράζουν θα πρέπει να ξέρουν ότι είναι από τους πιο “τίμιους” Έλληνες που σχολούνται με την πολιτική, αφού σε ότι κάνει είναι σωστός: Και ονόματα “δίνει” και τη μασκούλα του τη φοράει. Κλείνω με ποδόσφαιρο και τον ιστορικό θεσμό του κυπέλλου. Αν παρακολουθείς γενικά το άθλημα, ξέρεις τι να περιμένεις από τους δικούς μας. Τα τελευταία χρόνια ειδικά, τα έχουμε δει όλα στους τελικούς. Έχουμε δει συνεχόμενες αναβολές, παίκτες να επιστρέφουν από νησιά για να παίξουν. Είδαμε το “ξύλο της αρκούδας” ανάμεσα σε οπαδούς και πλέον βλέπουμε μια ΕΠΟ κι μια αστυνομία να διασύρονται, αφού δεν μπορούν η μεν να βρει ένα γήπεδο της προκοπής και η δε να εγγυηθεί ότι ένα μαατς χωρίς οπαδούς, δεν θα καταλήξει για μια ακόμα φορά σε δράμα. Δεν μπορούμε να κάνουμε ένα παιχνίδι ποδοσφαίρου και συζητάμε το πως θα κυριαρχήσουμε απέναντι στους Τούρκους. Που ζούμε ρε;

Νίκος Καλαμπάκας

Μοιρασθείτε το: