Ποιές χώρες έχουν τα χειρότερα αλλά και τα καλύτερα LGBT δικαιώματα;

17/05/2018

Σίγουρα οι χώρες στην Ευρώπη θα πρέπει να κάνουν πολλά περισσότερα για να προστατεύσουν τα δικαιώματα της LGBT κοινότητας. Σύμφωνα με τους καινούριους στατιστικούς δείκτες, η νομοθεσία και η πρόοδος της πολιτικής έχουν σταματήσει να εξελίσσονται στην περιοχή.

Το “Rainbow Europe”, έδωσε στη δημοσιότητα 49 χώρες, δημιουργώντας ένα μία κλίμακα ανάμεσα στο 0%, για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και στο 100% για σεβασμό και ισότητα.

Το Αζερμπαϊτζάν έχει τη χειρότερη βαθμολογία για φέτος, με μόλις το 5% να καλύπτει τα βασικά κριτίρια όπως ισότητα, διακρίσεις, ταυτότητα αναγνώρισης φύλου και εγκλήματα μίσους.

Η ILGA-Europe, ανέφερε επιθέσεις της αστυνομίας κατά των ΛΟΑΤ ανθρώπων και προσβλητικές δημόσιες δηλώσεις πολιτικών, στα κυριότερα θέματα της χώρας.

3H Αρμενία, η Τουρκία και το Μόναχο ανήκουν επίσης σε εκείνους με το λιγότερο ποστοστό δικαιωμάτων. Στην Ευρωπαϊκή Ένωση η Λετονία διαθέτει τα μικρότερα ποσοστά με 16%, την οποία ακολουθούν η Πολωνία με 18% και η Λιθουανία με 21%.

Η Μάλτα έχει καταφέρει να έχει το μεγαλύτερο ποσοστό συμμετοχής, περίπου στο 91% κάνοντας αρκετά θετικά βήματα τον τελευταίο χρόνο, όπως τη νομιμοποίηση του ομοφυλοφυλικού γάμου τον Ιούλιο.

Το Βέλγιο, η Νορβηγία, η Αγγλία και η Φινλανδία, ανήκουν επίσης σε εκείνους που διαθέτουν τα μεγαλύτερα ποσοστά υποστήριξης απέναντι στα LGBT άτομα.

Παρόλα αυτά η ILGA-Europe επισήμανε ότι μόνο 16 από τις 49 χώρες μπόρεσαν να περάσουν το 50%, με αρκετές χώρες να αποτυγχάνουν στο να κάνουν βασικές σημαντικές αλλαγές τον τελευταίο χρόνο.

2Υπάρχει μια κεντρική άποψη ότι θα υπάρχουν θετικές εξελίξεις τα επόμενα χρόνια όσον αφορά την ισότητα. Σίγουρα υπάρχει αρκετή δουλειά που θα πρέπει να γίνει και οι περισσότερες κυβερνήσεις θα πρέπει να υποστηρίξουν πλήρως τις προοδευτικές πολιτικές και νομοθεσίες.

Πηγή: euronews.com

Previous Story

Bohemian Rhapsody: Το πρώτο trailer για την ζωή του μοναδικού Freddie Mercury

Next Story

To Youtube λανσάρει νέα συνδρομητική υπηρεσία για να χτυπήσει το Spotify

Latest from Blog

Όσκαρ 2025: Στις 2 Μαρτίου η τελετή απονομής

Το κόκκινο χαλί της μεγαλύτερης κινηματογραφικής βραδιάς του Χόλιγουντ θα στρωθεί μία εβδομάδα νωρίτερα το 2025. Πιο συγκεκριμένα η 97η απονομή των βραβείων Όσκαρ θα πραγματοποιηθεί στις 2 Μαρτίου, σύμφωνα με την…
Punked
Go toTop