Ποιές χώρες έχουν τα χειρότερα αλλά και τα καλύτερα LGBT δικαιώματα;

Date:

Σίγουρα οι χώρες στην Ευρώπη θα πρέπει να κάνουν πολλά περισσότερα για να προστατεύσουν τα δικαιώματα της LGBT κοινότητας. Σύμφωνα με τους καινούριους στατιστικούς δείκτες, η νομοθεσία και η πρόοδος της πολιτικής έχουν σταματήσει να εξελίσσονται στην περιοχή.

Το “Rainbow Europe”, έδωσε στη δημοσιότητα 49 χώρες, δημιουργώντας ένα μία κλίμακα ανάμεσα στο 0%, για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και στο 100% για σεβασμό και ισότητα.

Το Αζερμπαϊτζάν έχει τη χειρότερη βαθμολογία για φέτος, με μόλις το 5% να καλύπτει τα βασικά κριτίρια όπως ισότητα, διακρίσεις, ταυτότητα αναγνώρισης φύλου και εγκλήματα μίσους.

Η ILGA-Europe, ανέφερε επιθέσεις της αστυνομίας κατά των ΛΟΑΤ ανθρώπων και προσβλητικές δημόσιες δηλώσεις πολιτικών, στα κυριότερα θέματα της χώρας.

3H Αρμενία, η Τουρκία και το Μόναχο ανήκουν επίσης σε εκείνους με το λιγότερο ποστοστό δικαιωμάτων. Στην Ευρωπαϊκή Ένωση η Λετονία διαθέτει τα μικρότερα ποσοστά με 16%, την οποία ακολουθούν η Πολωνία με 18% και η Λιθουανία με 21%.

Η Μάλτα έχει καταφέρει να έχει το μεγαλύτερο ποσοστό συμμετοχής, περίπου στο 91% κάνοντας αρκετά θετικά βήματα τον τελευταίο χρόνο, όπως τη νομιμοποίηση του ομοφυλοφυλικού γάμου τον Ιούλιο.

Το Βέλγιο, η Νορβηγία, η Αγγλία και η Φινλανδία, ανήκουν επίσης σε εκείνους που διαθέτουν τα μεγαλύτερα ποσοστά υποστήριξης απέναντι στα LGBT άτομα.

Παρόλα αυτά η ILGA-Europe επισήμανε ότι μόνο 16 από τις 49 χώρες μπόρεσαν να περάσουν το 50%, με αρκετές χώρες να αποτυγχάνουν στο να κάνουν βασικές σημαντικές αλλαγές τον τελευταίο χρόνο.

2Υπάρχει μια κεντρική άποψη ότι θα υπάρχουν θετικές εξελίξεις τα επόμενα χρόνια όσον αφορά την ισότητα. Σίγουρα υπάρχει αρκετή δουλειά που θα πρέπει να γίνει και οι περισσότερες κυβερνήσεις θα πρέπει να υποστηρίξουν πλήρως τις προοδευτικές πολιτικές και νομοθεσίες.

Πηγή: euronews.com

Share post:

LATEST

MUSTS

Οι Megadeth ανακοίνωσαν τις λεπτομέρειες του νέου τους άλμπουμ “The Sick, The Dying… And The Dead”

Η πολυαναμενόμενη επιστροφή των Megadeth και του Dave Mustaine...

Διάσημοι συγγραφείς που πέθαναν στον άσσο

Η εικόνα ενός φτωχού συγγραφέα που παλεύει για μια...

Οι Metallica κάνουν σεμινάρια στους θαυμαστές τους

Οι Metallica συνεργάστηκαν με τη Yousician, διαδραστική και εκπαιδευτική...

“Ants from up there”: Μετά από ένα χρόνο οι Black Country, New Road επιβεβαιώνουν όλους όσους πίστεψαν στο ντεμπούτο τους

Κινηματογραφικές μπαλάντες, δραματικότηταs "Funeral" των "Arcade Fire", sci-fi κατάθλιψη...
Punked