Η Sony παρουσίασε το νέο Playstation 5, το οποίο έρχεται 7 χρόνια μετά το Playstation 4.

Σύμφωνα με την εταιρία, η κονσόλα της επόμενης γενιάς θα έχει την δυνατότητα να αποθηκεύει στοιχεία 100 φορές γρηγορότερα από το Playstation 4 και θα «παίζει» τα παιχνίδια του PS4! Η κονσόλα PS5 περιλαμβάνει ένα ασπρόμαυρο design για να ταιριάζει με το νέο χειριστήριο που θα συμπεριληφθεί στο κουτί.

To Playstation 5 θα χρησιμοποιεί τον οκταπύρηνος επεξεργαστή της AMD, Zen 2 στα 3.25Ghz με κάρτα γραφικών RDNA 2 που λειτουργεί στα 10.28 Tflops. Η μνήμη RAM του συστήματος είναι στα 16GB και σκληρό δίσκο SSD χωρητικότητας 825GB. . Όσο για την ποιότητα του ήχου, το Tempest Engine hardware παράγει «3D ήχο», ξεκινώντας από τα ακουστικά ενώ όσοι χρησιμοποιούν ηχεία, το PS5 θα απολαμβάνουν ήχο virtual surround. Επίσης η εταιρεία δημιούργησε καινούργια αξεσουάρ για το PS5, μεταξύ των οποίων έναν σταθμό φόρτισης DualSense, μια νέα κάμερα HD και ασύρματα ακουστικά Pulse 3D. 

Το PS5 θα κυκλοφορήσει σε δύο εκδόσεις: μία με player δίσκου Blu-ray 4K και μια χωρίς τη μονάδα οπτικού δίσκου, μόνο με σκληρό SSD, που θα είναι πιο λεπτή από το κανονικό μοντέλο και φτηνότερη αλλά η Sony δεν έχει ως τώρα ανακοινώσει την τιμή.

Nick Manous

Μοιρασθείτε το: