Ο πολυβραβευμένος ανοιχτά γκέι ηθοποιός Jim Parsons, δήλωσε σε συνέντευξη πως ένιωσε την απόλυτη ελευθερία όταν υποδύθηκε έναν γυναικείο ρόλο στο θέατρο.

Μπορεί ο ρόλος του εκκεντρικού θεωρητικού φυσικού Σέλντον Κούπερ που υποδύθηκε στο υπερεπιτυχημένο sitcom “The Big Bang Theory” να αποτελούσε παγίδα τυποποίησης για τους περισσότερους ηθοποιούς αλλά ο Jim Parsons εξαργύρωσε την δημοτικότητα του χαρακτήρα ερμηνεύοντας μια σειρά από δραματικούς ομοφυλόφιλους ρόλους στο σινεμά, το θέατρο και την τηλεόραση, όπως στα έργα “The Normal Heart”, “The Boys in the Band” και “Hollywood”.

9

Σύμφωνα με συνέντευξή του στο LA Times, η καθοριστική στιγμή που απελευθέρωσε τις υποκριτικές του δυνάμεις οφείλεται σε έναν γυναικείο ρόλο που υποδύθηκε στο θέατρο. «Οταν σπούδαζα θέατρο στο πανεπιστήμιο, δεν ανησυχούσα για το coming out. Πιο πολύ με απασχολούσε το ότι σε έναν μικρό βαθμό, πάντα θα έμοιαζα γκέι σε κάθε ρόλο που θα ερμήνευα. Αυτό ήταν κάτι το οποίο με κρατούσε πίσω. Οταν όμως ερμήνευσα ντυμένος drag στο έργο του Busch, ένιωσα ότι μια άδεια μου παραχωρήθηκε και δεν είχα να αγχώνομαι για το αν θα έμοιαζα γκέι. Οταν απολαύσεις αυτό το επίπεδο ελευθερίας, πραγματικά δεν μπορείς να γυρίσεις πίσω».

Αυτού του είδους την ελευθερία άρχισε να αναζητά και να βρίσκει σε ρόλους. «Drag είναι να είσαι κάτι παραπάνω, κάτι παραπάνω από αυτό που είσαι. Οταν πρωτοξεκίνησα το drag, δεν ήμουν αυτός ο ντροπαλός νεαρός άντρας αλλά μια δυναμική γυναίκα. Απελευθέρωσε μέσα μου ένα ολόκληρο λεξιλόγιο εκφραστικότητας».

10

Οταν ρωτήθηκε για το αν straight ηθοποιοί θα έπρεπε να υποδύονται LGBTQ ρόλους, δήλωσε: «Νομίζω πως ο αγώνας δεν γίνεται για να έχουμε μόνο γκέι ηθοποιούς να παίζουν γκέι ρόλους αλλά για να εξασφαλίσουμε πως όλοι οι ρόλοι είναι διαθέσιμοι σε όλους τους ηθοποιούς. Είναι σημαντικό οι γκέι χαρακτήρες να παρουσιάζονται ως πολύπλευροι, ολοκληρωμένοι και απολύτως αληθινοί αυτόνομοι χαρακτήρες. Και υπάρχουν πολλοί straight ηθοποιοί που έχουν παίξει γκέι χαρακτήρες εξαιρετικά. Νομίζω πως το “Brokeback Mountain” είναι μια από τις πιο συγκινητικές γκέι ταινίες και ερωτικές ιστορίες που έχω δει ποτέ, και αυτοί οι δυο στρέιτ ηθοποιοι, ο Χιθ Λέτζερ και ο Τζέικ Γκίλενχαλ, ήταν οι καλύτερες επιλογές για αυτούς τους ρόλους».

Ορέστης Μαλτέζος

Μοιρασθείτε το: