Μπορεί το 1998 να χρίστηκε ιππότης από τη Βασίλισσα Ελισάβετ, όμως ο Elton John μόλις έγινε αποδέκτης άλλης μιας μοναδικής τιμής: μία κούκλα Barbie φτιαγμένη προς τιμήν του.

Ο θρυλικός ποπ σταρ συνεργάστηκε με τους κατασκευαστές της Barbie για να δημιουργήσουν μια κούκλα που αναπαράγει το διάσημο στιλ του. Η Elton John Barbie είναι ντυμένη με ένα μπουφάν bomber στο οποίο αναγράφεται το όνομά του και ένα ουράνιο τόξο, ένα παντελόνι καμπάνα, και παπούτσια πλατφόρμες με τακούνια στα χρώματα του ουράνιου τόξου. Επίσης φέρει ένα μοβ καπέλο bowler και ροζ γυαλιά ηλίου, αναπαριστώντας την πιο άμεσα αναγνωρίσιμη εικόνα του Elton John.

Οπως δήλωσε στο People ο 73χρονος μουσικός, «Πάντα αγαπούσα και ενστερνιζόμουν τη μόδα σαν ένα μέσο αυτοέκφρασης. Οι πιο πρώιμες αναμνήσεις μου από την Barbie περιέχουν όλες τη μόδα, και ακόμα και σήμερα, εμπνέει την κουλτούρα μας, όχι μόνο στη μόδα αλλά και στην τέχνη και τη μουσική. Η κληρονομιά της, είμαι σίγουρος, θα συνεχίσει για πάντα».

1

Ο Elton John ασχολήθηκε σε πολύ μεγάλο βαθμό με την γκαρνταρόμπα της νέας Barbie και απόλαυσε ιδιαίτερα την επιλογή των γυαλιών ηλίου της, αφού και ο ίδιος είναι μανιώδης συλλέκτης και έχει στην κατοχή του πάνω από 20,000 γυαλιά ηλίου. «Ενώ δουλεύαμε πάνω στο στιλ της Barbie, εμπνεύστηκα από όλα τα αγαπημένα μου ζευγάρια που έχω φορέσει όλα αυτά τα χρόνια και φαντασιώθηκα μια Barbie ροζ με λίγη από τη φλόγα μου. Νομίζω πως πετύχαμε διάνα το τελικό λουκ».

Ορέστης Μαλτέζος

Μοιρασθείτε το: