Ο Adam Lambert έδωσε μια συνέντευξη στο βρετανικό περιοδικό Metro στα πλαίσια της προώθησης του νέου του album και φυσικά δεν θα μπορούσε να μη συζητηθεί η σταθερή συνεργασία του με τους Queen.

Μετά το θάνατο του Freddie Mercury το 1991, ο κιθαρίστας Brian May και ο ντράμερ Roger Taylor συνέχισαν να ηχογραφούν νέες δουλειές με την ονομασία Queen, συν το όνομα του εκάστοτε καλλιτέχνη που συμμετείχε. Τα τελευταία εννιά χρόνια, αυτή τη θέση καταλαμβάνει ο Adam Lambert, ο ποπ τραγουδιστής που βγήκε από το American Idol, ο οποίος ελπίζει αυτή η συνεργασία να συνεχιστεί για πάντα. Κι όσον αφορά τον Mercury, δήλωσε πως «αυτό το οποίο προσπαθούσα ήταν περισσότερο να έχω αναφορές τραγουδιστικά στον Mercury, χωρίς να τον μιμούμαι».

Ο Lambert έχει συνοδεύσει τους Queen σε πέντε παγκόσμια τουρ συναυλιών μέχρι στιγμής ενώ έκανε και ένα cameo στο “Bohemian Rhapsody”, τη βιογραφική ταινία του Mercury. Παράλληλα όμως έχει κι άλλα κινηματογραφικά σχέδια, κι αυτά είναι να υποδυθεί τον George Michael στον κινηματογράφο. «Νομίζω πως θα ήταν πολύ ενδιαφέρον, πολύ κουλ. Νιώθω πως δεν ξέρουμε πολλά γι’ αυτόν. Και για μένα, θα ήταν τέλειο να μπορούσα να εξερευνήσω τη ζωή του George. Θα ‘θελα πάρα πολύ να το προσπαθήσω. Πού υπογράφω;»

3

Ο Lambert έχει ήδη μια εμπειρία με το υλικό του George Michael. Το 2016 τραγούδησε στο ABC μια διασκευή του “Faith”, ενώ το 2017 στο Angels Awards Gala εις μνήμην του Michael που πέθανε τα προηγούμενα Χριστούγεννα, τραγούδησε τα “One More Try” και “Somebody to Love”.

Μετά τις εισπρακτικές επιτυχίες και βραβεύσεις των ταινιών “Bohemian Rhapsody” και “Rocketman” για τις ζωές των γκέι τραγουδιστών Freddie Mercury και Elton John, ετοιμάζονται για την επόμενη χρονιά πλήθος βιογραφίες ιστορικών τραγουδιστών, και μια ταινία για τον George Michael βρίσκεται στο τραπέζι συζητήσεων των χολιγουντιανών στούντιο. Αν η επιθυμία του Lambert γίνει δεκτή, θα πρόκειται για μια περίπτωση όπου ένας LGBTQ ηθοποιός θα υποδύεται ένα ομοφυλόφιλο πραγματικό πρόσωπο.

Αυτή τη στιγμή πάντως, ο Lambert μόλις κυκλοφόρησε το νέο του album με τίτλο “Velvet”, το οποίο ο ίδιος χαρακτηρίζει ως την «πιο αυθεντική και queer» δουλειά του.

Ορέστης Μαλτέζος

Μοιρασθείτε το: