Τους τελευταίους μήνες έχουμε δει, σε τηλεοράσεις και διαδίκτυο, εκατοντάδες φωτογραφίες από την μάχη ασθενών, γιατρών και νοσηλευτών ενάντια στον κορωνοϊό. Έχουμε δει, επίσης, πολυάριθμες εικόνες άδειων, ερημωμένων μεγαλουπόλεων που δεν θυμίζουν σε τίποτα το πολύβουο πρόσφατο παρελθόν τους. Τί γίνεται όμως μέσα στα σπίτια; Τί συμβαίνει στους ιδιωτικούς χώρους όπου περνούν την υγειονομική καραντίνα εκατομμύρια ανθρώπων σε ολόκληρη την υφήλιο;

3

Απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα δίνουν οι περισσότερες από 400 γυναίκες οι οποίες συμμετέχουν στο πρωτότυπο όσο και ενδιαφέρον πρότζεκτ «The Jounral» («Το Ημερολόγιο») απαθανατίζοντας, μέσω του φωτογραφικού φακού, όλα αυτά που κάνουν κατά την διάρκεια του εγκλεισμού τους. Πρόκειται για μία ιδέα των φωτογράφων Charlotte Smitz και Hannah Yoon στην πρόσκληση – πρόκληση των οποίων αντοποκρίθηκαν εκατοντάδες γυναίκες, που ζουν σε διαφορετικές γωνιές του κόσμου.

2

Όπως, εξάλλου, εξομολογούνται οι ίδιες, η παρατήρηση και η αποτύπωση των όσων κάνουν κατά την διάρκεια της ημέρας μέσα στο σπίτι, τις βοήθησε να αντιμετωπίσουν το άγχος της απομόνωσης και πολλές από τις ανεπιθύμητες ενέργειές του μεταξύ των οποίων η θλίψη, η αϋπνία αλλά και τα δυσσάρεστα όνειρα.

Μοιρασθείτε το: