Ο συγγραφέας του κόμικ “Tomb Raider”, Jackson Lanzing, αποκάλυψε πώς οι προσπάθειές του να κάνει την Lara Croft ανοιχτά queer έπεσαν στο κενό.

49Συγκεκριμένα, σε σχόλιο του στο twitter, δήλωσε πως ένα ολόκληρο τεύχος από τη σειρά “Tomb Raider: Inferno” ήταν αρχικά σχεδιασμένο έτσι ώστε μετά από μία τοξική εσωτερική περιπέτεια, η Lara να αντιλαμβάνεται τα συναισθήματά της για τη Sam και στο τέλος της ιστορίας οι δυο τους να ανταλλάσουν ένα φιλί στο στόμα. Μόνο που στο διάστημα μεταξύ της δημιουργίας του τεύχους και της έκδοσής του, το φιλί είχε μετατραπεί σε μια απλή φιλική αγκαλιά. Ο σχεδιαστής του κόμικ Phillip Sevy μάλιστα απάντησε στο σχόλιο πως έχει ακόμα τα πρωτότυπα σχέδια με μελάνι για εκείνη τη σελίδα, προτού αναγκαστεί να τα επανασχεδιάσει.

Οι queer φαν αντέδρασαν με χαρά στο άκουσμα αυτών των νέων αφού για χρόνια πίστευαν και εύχονταν πως η σχέση της Lara Croft με τη Sam είχε υποβόσκουσες ρομαντικές προεκτάσεις και αποτελούσε χαρακτηριστικό παράδειγμα queercoding. Σε αυτό συμφωνεί και η συγγραφέας των κόμικ, Gail Simone, η οποία έγραψε στο twitter πως ξαναέπαιξε την καινούρια τριλογία παιχνιδιών Tomb Raider και κανείς δεν μπορεί να την πείσει πως η Lara και η Sam δεν ήταν «χίλια τοις εκατό γκέι η μία για την άλλη».

Ορέστης Μαλτέζος

Μοιρασθείτε το: