Ο νέος “Hellboy” αριβάρει στη μεγάλη οθόνη και σας προετοιμάζουμε αναλυτικά.

Ηταν αρχές της δεκαετίας του ’90 όταν κατά τη διάρκεια ενός comic-con, ο σχεδιαστής κόμικ Mike Mignola σκάρωσε ένα σκιτσάκι ενός δαίμονα με τη λέξη “Hellboy” γραμμένη στη ζώνη του. Παρότι αρχικά δεν προοριζόταν για κάτι περισσότερο, ο Mignola αποφάσισε ότι του άρεσε αρκετά το όνομα ώστε να αποπειραθεί να φτιάξει έναν νέο χαρακτήρα για τις ιστορίες που είχε κατά νου να δημιουργήσει, καθώς δεν ήθελε να προσαρμόσει τις ιδέες του σε ήδη υπάρχοντες ήρωες. Μετά από την απόρριψη της DC Comics, που δεν είδε με καλό μάτι τη λέξη “Hell” στο όλο concept, ο Mignola πήγε τον χαρακτήρα στην Dark Horse Comics, όπου και έκανε την πρώτη του εμφάνιση τον Αύγουστο του 1993 προτού αποκτήσει τη δική του σειρά το 1994, με την τετράτευχη ιστορία “Seed of Destruction”.

hellboy-1

Ο Hellboy είναι ένας ημι-δαίμονας, δημιούργημα ενός full δαίμονα που πειραματιζόταν με μια μάγισσα, και κλήθηκε στη Γη ενώ ήταν ακόμα μωρό προς το τέλος του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου από τον Ρασπούτιν, τον οποίο είχαν προσλάβει οι Ναζί για να τους βοηθήσει να κάνουν μια νικητήρια στροφή στο ήδη χαμένο παιχνίδι. Σύντομα τον ανακάλυψαν οι Συμμαχικές Δυνάμεις και μεγάλωσε υπό την προστασία του καθηγητή Bruttenholm, ο οποίος κατάλαβε ότι δεν πρόκειται για δαίμονα με την παραδοσιακή σημασία της λέξης, πέραν της εξωτερικής του εμφάνισης. Καθώς ενηλικιωνόταν, ο Hellboy απέκτησε μια γιγαντόσωμη μορφή, με κόκκινο δέρμα, ουρά και κέρατα, τα οποία κόβει, αφήνοντας δυο κυκλικά εξογκώματα στο μέτωπό του, και ένα υπερμέγεθες πέτρινο χέρι, γνωστό ως «Το Δεξί Χέρι της Μοίρας». Γνωστός ως ο «Καλύτερος Μεταφυσικός Ερευνητής του Κόσμου», ο Hellboy εργάζεται στο Γραφείο Μεταφυσικών Ερευνών και Αμύνης (ή B.P.R.D.), δημιούργημα του καθηγητή Bruttenholm, και αναλαμβάνει διάφορες αποστολές ενάντια σε σκοτεινές δυνάμεις.

220px-Hellboy-2019-teaser

Η πρώτη εμφάνιση του χαρακτήρα στη μεγάλη οθόνη έγινε το 2004 σε σενάριο και σκηνοθεσία του Guillermo del Toro, με τον Ron Perlman στον πρωταγωνιστικό ρόλο του Hellboy, μια επιλογή που ο δημιουργός Mignola θεώρησε εξαιρετική. Η ταινία είχε μια σχετική επιτυχία και το 2008 απέκτησε sequel, με τον υπότιτλο “The Golden Army”, κάνοντας ακόμα μεγαλύτερο σουξέ στο box office. Και ενώ τα σχέδια για το επόμενο sequel τριγύριζαν στο μυαλό των συντελεστών, κάτι τέτοιο δεν έγινε τελικά εφικτό, αφού κανένα studio δεν ήθελε να το αναλάβει. Ο del Toro δήλωσε το 2014 πως «η πρώτη ταινία έβγαλε τα λεφτά της στα ταμεία και όλο το κέρδος ήρθε από την επιτυχία της στις πωλήσεις DVD. Η ίδια ιστορία επαναλήφθηκε και με τη δεύτερη ταινία. Δυστυχώς όλα τα στούντιο ξέρουν πως δεν έχουν την ασφάλεια του DVD πλέον  και θεωρούν το project τεράστιο ρίσκο».

Παρ’ όλα αυτά, η εταιρία Lionsgate αποφάσισε να ασχοληθεί με τον χαρακτήρα του Hellboy χωρίς την ανάμειξη των del Toro και Perlman, δίνοντας τη σκηνοθεσία στον βρετανό σκηνοθέτη Neil Marshall (“The Descent”) ενώ το σενάριο συνυπογράφει ο ίδιος ο Mike Mignola. Παρότι ο αρχικός τίτλος ήταν “Hellboy: Rise of the Blood Queen”, η εταιρία ήθελε να κάνει ένα ριζικό reboot αποκομμένο από τις προηγούμενες ταινίες, πλέον γνωστό ως σκέτο “Hellboy”. Την εν λόγω Blood Queen υποδύεται η Milla Jovovich (“Resident Evil”), ενώ στο cast συμμετέχουν οι Ian McShane (“American Gods”) και Daniel Dae-Kim (“Lost”). Ο νέος Hellboy είναι ο David Harbour, γνωστός από τη συμμετοχή του στο “Stranger Things” ως ο Αστυνόμος Χόπερ, και όπως φαίνεται σε φωτογραφία που δόθηκε στη δημοσιότητα, το κόκκινο δέρμα του χαρακτήρα παίζει σε πιο σκοτεινές αποχρώσεις ενώ ο σωματότυπός του είναι σαφώς πιο γραμμωμένος.

horizontal-split-1296-730-preta

Το σενάριο βασίζεται εν μέρει στην ιστορία “The Wild Hunt”, όπου ο Hellboy καλείται στην Αγγλία από το μυστηριώδες Osiris Club για να πολεμήσει έναν διαβολικό στρατό. Τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν πριν ένα χρόνο σε Αγγλία και Βουλγαρία, προτού η ταινία περάσει σε ένα χρονοβόρο στάδιο post-production και θα κυκλοφορήσει στους κινηματογράφους στις 12 Απριλίου 2019.

Ορέστης Μαλτέζος

Ορέστης Μαλτέζος

Η πρώτη μου ανάμνηση είναι να γράφω ταινίες στο βίντεο, και παρότι άλλαξε η τεχνολογία, το χούι του συλλέκτη ταινιών έμεινε αναλλοίωτο. Με λένε Ορέστη Μαλτέζο, είμαι σκηνοθέτης, και ο κινηματογράφος είναι ο δεύτερος έρωτας της ζωής μου. Γιατί ακόμα κι αν η μέρα σου είναι σκατά, μπορείς να δεις μια ταινία με κάποιον που η μέρα του είναι πολύ χειρότερη.

Previous Story

Τα highlighter που με συγκίνησαν

Next Story

Ψυχολόγος, ακόμη taboo;

Latest from Blog

Το απόλυτο είδωλο Iggy Pop γίνεται 77 ετών

Το απόλυτο είδωλο Iggy Pop γεννήθηκε στο Michigan στις 21 Απριλίου 1947. Με μια “διονυσιακή” αισθητική ο “Νονός του Punk” επηρέασε καθοριστικά το συγκεκριμένο κίνημα δίπλα στο πλευρό των “The Stooges”, ενώ…

O Mr “Purple Rain” Prince που έφυγε σαν σήμερα

O Prince μπορεί να μη βρίσκεται πια ανάμεσα μας, αλλά θεωρείται ένας από τους κορυφαίους μουσικούς ερμηνευτές της παγκόσμιας μουσικής σκηνής. Η εκκεντρική του παρουσία, και η ικανότητα του να ερμηνεύει μουσικά…
Punked
Go toTop