Οφθαλμαπάτη: Ένα δυσδιάστατο καφέ στη Σεούλ

Στη Σεούλ άνοιξε, πέρυσι, ένα καφέ στο οποίο οι πελάτες του έχουν την ψευδαίσθηση, με το που δρασκελίσουν το κατώφλι, ότι μπαίνουν μέσα σε ένα κόμικ.

Πολλοί ιδιοκτήτες καφέ ξέρουν καλά ότι χρειάζονται πολλά περισσότερα από το να σερβίρουν σπουδαίο καφέ για να είναι επιτυχημένη η επιχείρησή τους. Το κλειδί είναι το ντιζάιν του χώρου, όπως έχει προσφάτως αποδείξει ένα καφέ στις Φιλιππίνες με αισθητική που παραπέμπει στον κινηματογραφιστή Γουές Άντερσον. Ή ένα άλλο στη Νότια Κορέα που έχει το σχήμα μιας κάμερας Rolleiflex.

Στη Γέοναμ-ντονγκ, μια δημοφιλή γειτονιά της Σεούλ, πηγή έμπνευσης για το ντιζάιν του «Cafe Yeonnam-dong 239-20» ήταν η κορεατική τηλεοπτική επιτυχία «W» (των Λι Γιονγκ-σουκ και Χαν Χιο-τζοο, στην οποία οι χαρακτήρες συγκρούονται ανάμεσα σε «δύο κόσμους», τον πραγματικό και έναν φανταστικό μέσα σε ένα διαδικτυακό κόμικ).

Μπαίνοντας μέσα στο «Cafe Yeonnam-dong 239-20», τους πελάτες καλωσορίζουν έπιπλα, τοίχοι και πατώματα, με μαύρες γραμμές ζωγραφισμένες πάνω τους, όπως ακριβώς θα ήταν σε ένα καρέ ενός κόμικ-στριπ. Ακόμη και οι κούπες, τα πιάτα, και τα κουταλομαχαιροπίρουνα δίνουν την ψευδαίσθηση ότι είναι επίπεδα! Διακοσμητικά φυτά, ακόμη και ένα σκυλάκι, είναι σαν να τα έχει σχεδιάσει ανθρώπινο χέρι!

Previous Story

Metallipa: Κοκκίνισε άφοβα τα χείλη σου με τα νέα All Day Lip Color της Seventeen

Next Story

34 χρόνια πριν οι Ramones έβγαλαν τον δίσκο “Too tough to die”

Latest from Blog

Το απόλυτο είδωλο Iggy Pop γίνεται 77 ετών

Το απόλυτο είδωλο Iggy Pop γεννήθηκε στο Michigan στις 21 Απριλίου 1947. Με μια “διονυσιακή” αισθητική ο “Νονός του Punk” επηρέασε καθοριστικά το συγκεκριμένο κίνημα δίπλα στο πλευρό των “The Stooges”, ενώ…

O Mr “Purple Rain” Prince που έφυγε σαν σήμερα

O Prince μπορεί να μη βρίσκεται πια ανάμεσα μας, αλλά θεωρείται ένας από τους κορυφαίους μουσικούς ερμηνευτές της παγκόσμιας μουσικής σκηνής. Η εκκεντρική του παρουσία, και η ικανότητα του να ερμηνεύει μουσικά…
Punked
Go toTop