Ολα Τα Blockbuster Του Ιουλίου

Date:

Τι κι αν έχετε χάσει την εμπιστοσύνη σας στον καιρό, για ένα πράγμα μπορείτε τουλάχιστον να είστε σίγουροι: ότι ο Ιούλιος φέρνει μπλοκμπαστεριές, με τέρμα τα γκάζια!

Ο Ant-Man και η Σφήκα  (Ant-Man and the Wasp)

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ: 5 Ιουλίου (Odeon)

Ενώ είναι ακόμα νωπές οι μνήμες από το “Avengers: Infinity War”, η επόμενη marvel-ο-ταινία έρχεται στη μεγάλη οθόνη. Μην περιμένετε όμως να μάθετε τι συμβαίνει παρακάτω, αφού ο “Ant-Man και η Σφήκα” εκτυλίσσεται μετά το “Captain America: Civil War”. Αντί για απαντήσεις, θα δείτε τον Σκοτ Λανγκ να προσπαθεί να βρει την ισορροπία του ανάμεσα στην πολύπλοκη υπερηρωική ζωή του και την πολύπλοκη οικογενειακή ζωή του, όταν ο Michael Douglas και η Evangeline Lilly του ξαναφοράνε τη στολή για να πάνε να σώσουν την Michelle Pfeiffer. Το κατά πόσο θα δούμε τι κάνανε οι χαρακτήρες αυτοί όσο συνέβαινε το “Infinity War”, θα το μάθουμε σε μια εβδομάδα.

Ο Ουρανοξύστης  (Skyscraper)

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ: 12 Ιουλίου (UIP)

Με τον Rawson Marshall Thurber να σκηνοθετεί, στη δεύτερη συνεργασία του με τον Dwayne Johnson μετά το “Central Intelligence”, βρίσκουμε τον The Rock ως έναν πρώην αρχηγό ομάδας διάσωσης ομήρων του FBI και βετεράνο πολέμου – νυν σύμβουλο ασφαλείας (μα πού τα βρίσκουν) να πηγαίνει για έλεγχο σε έναν ολοκαίνουριο ουρανοξύστη του κουτιού, ο οποίος παρουσιάζεται ως το ψηλότερο και ασφαλέστερο κτίριο του κόσμου. Είναι δεδομένο λοιπόν ότι κάτι θα πάει στραβά. Το ασφαλέστερο κτίριο του κόσμου δέχεται επίθεση από ληστές, λαμπαδιάζει ολόκληρο και ο The Rock πηδά από έναν γερανό στην καρδιά της πυρκαγιάς για να σώσει τη γυναίκα του που είναι παγιδευμένη εκεί μέσα. Το “Die Hard” συναντά τις ταινίες καταστροφής του Irwin Allen.

! Here We Go Again

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ: 19 Ιουλίου (UIP)

Δέκα χρόνια μετά τα γεγονότα της πρώτης ταινίας, η μικρή Σόφι (Amanda Seyfried), έγκυος πλέον, μαθαίνει λεπτομέρειες για το παρελθόν της μητέρας της και πώς τα έβγαλε πέρα στις δυσκολίες της ζωής όταν ήταν έγκυος στην ίδια. Περισσότεροι ABBA, περισσότερα flashback και περισσότεροι star στο sequel του υπερ-επιτυχημένου μιούζικαλ, με τη Cher να επιστρέφει στην υποκριτική μετά από οκτώ χρόνια απουσίας για να λάβει ελληνικό παραδοσιακό καμάκι από τον γυπαετό Πάνο Μουζουράκη. Ανεκτίμητο.

Κάθαρση: Η Αρχή  (The First Purge)

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ: 26 Ιουλίου (UIP)

Στην τέταρτη ταινία του, το franchise διακόπτει τη χρονολογική σειρά που είχε ακολουθήσει ως τώρα και μας γυρίζει πίσω στην αρχή, στη βραδιά που τα ξεκίνησε όλα, τη βραδιά που συνέβη η πρώτη «κάθαρση». Κι ενώ στο trailer βλέπουμε τις διαδικασίες που ετοιμάζουν αυτή την πρώτη βραδιά, η ταινία μπορεί να πάρει μια άλλη τροπή από αυτή που είχαν οι προηγούμενες. Παρότι υπάρχουν διάφοροι μασκοφόροι που λυμαίνονται τους δρόμους πράττοντας τερατουργίες, η δράση εστιάζει στην Lex Scott Davies (“Training Day”) που παροτρύνει την κοινότητα των μαύρων να αντιταχθεί στη νομοθέτηση της κάθαρσης, καθώς φαίνεται πως η κυβέρνηση έχει άλλους κρυφούς στόχους.

Ορέστης Μαλτέζος

Ορέστης Μαλτέζος
Ορέστης Μαλτέζος
Η πρώτη μου ανάμνηση είναι να γράφω ταινίες στο βίντεο, και παρότι άλλαξε η τεχνολογία, το χούι του συλλέκτη ταινιών έμεινε αναλλοίωτο. Με λένε Ορέστη Μαλτέζο, είμαι σκηνοθέτης, και ο κινηματογράφος είναι ο δεύτερος έρωτας της ζωής μου. Γιατί ακόμα κι αν η μέρα σου είναι σκατά, μπορείς να δεις μια ταινία με κάποιον που η μέρα του είναι πολύ χειρότερη.

Share post:

LATEST

Elvis – Ο Austin Butler μεταμορφώνεται στον Βασιλιά!

Μισώ τις μουσικές βιογραφίες. Μισώ τις μουσικές βιογραφίες και περισσότερο μισώ τους πρωταγωνιστές τους. Δεν έχω κάποια προκατάληψη. Δεν μπήκα να δω το Bohemian...

MUSTS

Επίσημο μουσικό βίντεο από τους Queensrÿche για το νέο τραγούδι “In Extremis”

Οι Queensrÿche έδωσαν στην δημοσιότητα ένα νέο μουσικό βίντεο...

Ο Johnny Depp ξεκινάει περιοδείες με τους Hollywood Vampires το 2023

Ο Johnny Depp οδεύει προς την Ευρώπη για περιοδεία...

Το μιούζικαλ “Back To The Future” επιστρέφει στο Broadway

Μετά τις επιτυχημένες παραστάσεις στο West End, το μιούζικαλ...
Punked