Στο πιο πρόσφατο αφιερωματικό πρότζεκτ του φωτογράφου Pedro Luján Vales, ανακαλύπτουμε τις άγνωστες Drag Queens του Μεξικού, μακρυά από τα τοπικά στερεότυπα και τις συνηθισμένες αρρενωπές φιγούρες της περιοχής.

web-out191-fob-drag-barbara-durango-pedro-lujan-vales

Σε ένα μέρος όπου η τοξική αρρενωπότητα αποτελεί κύριο συστατικό της τοπικής κουλτούρας, το να μπορεί να εκφραστεί η διαφορετικότητα χωρίς λογοκρισία θεωρείται κάτι το μοναδικό. Εξάλλου σύμφωνα με τον ίδιο τον φωτογράφο “ο καθένας από εμάς διαθέτει ένα τελείως διαφορετικό χρωματικό σύμπαν”, οπότε γιατί να μην υπάρξει η βάση της έκφρασης για τις τοπικές drag queens, μέσα σε ένα αντικειμενικά αντίξοο περιβάλλον.

web-out191-fob-drag-luna-lasam-pedro-lujan-vales

Ο Luján φωτογραφίζει επαγγελματικά την drag σκηνή εδώ και αρκετά χρόνια, πολύ πριν ξεκινήσει το πρότζεκτ του, στις αρχές του 2019.

Ο ίδιος δε θεωρεί ότι είναι ένα drag αφιέρωμα, αλλά ότι το drag αποτελεί απλά ένα κομμάτι του. Ίσως σύμφωνα με τον ίδιο το φωτογράφο να είναι ο τρόπος να εξερευνήσει κανείς πως μπορείς να είσαι αυτό που νιώθεις, είτε σου αρέσει αυτό που βλέπεις στον καθρέφτη είτε όχι.

web-out191-fob-drag-little-pixie-pixie-pedro-lujan-valesdrag

Η κεντρική ιδέα ήταν ότι δεν υπάρχουν κανονισμοί και όρια, ενώ οι drag queens θα έπρεπε να απλά να είναι ο εαυτός τους.

Γνωστές στο χώρο τους οι Little Miss Salma, Luna Lasam και Barbara Durango πόζαραν σε μια σειρά φωτογραφιών μακρυά από ρόλους και ταυτότητες, μακρυά από παραδοσιακά πρότυπα αρρενωπότητας και φεμινισμού.

web-out191-fob-drag-amelia-waldrof-pedro-lujan-valesΣημασία στο πρότζεκτ για τον δημιουργό είχε να αντιμετωπίσουν τις ίδιες τους τις προκαταλήψεις όσον αφορά το φύλο και το σώμα τους. Εξάλλου σύμφωνα με τον Luján τα πάντα γύρω μας έχουν ιστορίες να αφηγηθούν μέσα από μικρές ή μεγαλύτερες εικόνες. Ο καθένας λοιπόν είναι μοναδικός, οπότε δεν υπάρχει καλύτερη μορφή έκφρασης μέσα από το drag. Ποιοί είμαστε εμείς λοιπόν να διαφωνήσουμε;

web-out191-fob-drag-yayoi-bowery-pedro-lujan-valesweb-out191-fob-drag-little-miss-salma-pedro-lujan-vales

web-out191-fob-drag-nina-de-la-fuente-pedro-lujan-vales

web-out191-fob-drag-mad-fork-pedro-lujan-vales

(Με πληροφορίες από το out.com)

Nancy Von X

Μοιρασθείτε το: