Οι Cure έρχονται στην Αθήνα

Είναι γεγονός! Το θρυλικό συγκρότημα από τη Βρετανία έρχεται στην Αθήνα στις 17 Ιουλίου του 2019 για μια μοναδική συναυλία στην Πλατεία Νερού, στο πλαίσιο του Ejekt Festival.

Την αποκάλυψη έκανε πριν λίγο το φεστιβάλ μέσω της επίσημης σελίδας του στο facebook. Το κορυφαίο εναλλακτικό ροκ συγκρότημα έρχεται για να γιορτάσει την επέτειο των 15 χρόνων του δημοφιλούς Ejekt Festival.

Η είδηση, όπως ήταν αναμενόμενο, έγινε αμέσως viral στα social media, ενώ το Φεστιβάλ μας πληροφόρησε ότι θα δώσει σύντομα περισσότερες πληροφορίες για τη συναυλία, ανεβάζοντας παράλληλα το εμβληματικό «Boys Don’t Cry» γράφοντας στη λεζάντα: «We couldn’t have imagined a better way to celebrate our 15th anniversary».

Το γκρουπ έχει έρθει στο παρελθόν ξανά στην Ελλάδα. Ξεκίνησαν στα τέλη της δεκαετίας του ’70 με τον πρώτο τους δίσκο Three Imaginary Boys (1979). Με τον δίσκο αυτό, το συγκρότημα του Ρόμπερτ Σμιθ θεωρήθηκε μέλος του Ποστ-Πανκ και Νew Wave κινήματος που είχε εξαπλωθεί στην Αγγλία με την Πανκ Ροκ επανάσταση. Στις αρχές της δεκαετίας του 1980 ο σκοτεινός τους ήχος τους καθιέρωσε στο γκόθικ ροκ είδος.

Μέχρι το 2004 υπολογίζεται ότι είχαν πουλήσει 27 εκατομμύρια άλμπουμ (13 στούντιο άλμπουμ και πάνω από 30 singles), ενώ από το 2010 δουλεύουν στο 14ο άλμπουμ τους.

Πηγή: elculture.gr

Previous Story

Εβδομάδα Ντιζάιν της Ολλανδίας: «Αν όχι εμείς, τότε ποιοι;»

Next Story

Drag World: Πως τα Ballrooms έγιναν mainstream

Latest from Blog

Punked
Go toTop