Οι ”δήθεν” άνθρωποι

Date:

Αν διαβάζοντας τον τίτλο σκέφτεσαι ποιος απ’ αυτούς που πέρασαν από τη ζωή και τα μάτια σου ήταν όντως τόσο δήθεν, σκέψου προσεκτικά. Όλοι έχουμε περισσότερα από ένα παραδείγματα στη ζωή μας. Μια βόλτα να πάς στο πάρκο, θα τους δείς, θα αναγνωρίσεις την αυταρέσκεια στο βλέμμα, την ψεύτικη σιγουριά στον τόνο της φωνής. Και απορείς άν όντως είναι τόσο σίγουρος ή προσπαθεί μαζί με τον συνομιλητή να πείσει και τον εαυτό του. Απορίας άξιο.

Συνήθως είναι μέλη σε πολλές παρέες, είναι αρκετά αρεστοί άνθρωποι, γεμάτοι humor και αυτοπεποίθηση. Κάνουν αρκετή αίσθηση στο αντίθετο φύλο, είναι ποθητοί, όχι μόνο για παρέα αλλά και για ερωτικές σχέσεις. Έχουν αυτή την αυτοπεποίθηση στο βλέμμα και στο λόγο που σε παρασύρουν. Σε πείθουν, αν είναι αρκετά καλοί, ότι είναι ουσιώδη στοιχεία του χαρακτήρα τους και όχι δήθεν. Μπορείς εύκολα να τους αναγνωρίσεις γιατί λένε συχνά ”εγώ εγώ εγώ”. Γουστάρουν να βλέπουν τους άλλους να κρέμονται από τα χείλη τους, τους δίνει δύναμη και αυξάνει τον εγωκεντρισμό τους. Προσπαθούν να είναι σωστοί και ειλικρινείς, μα δεν τα καταφέρνουν, καθώς δεν κάνουν τίποτε άλλο εκτός από το να κρύβουν τον εαυτό τους πίσω από λέξεις δίχως νόημα.

Άν με ρωτούσαν θα έλεγα πως είναι φόβος και ψυχολογικά αποκτήματα από παλιές διαπροσωπικές σχέσεις. Μηχανισμός προστασίας και άμυνας απέναντι σε ότι τους πονά. Εξάλλου, ποιος δεν έχει μια ιστορία πίσω του; Όλοι βιώσαμε λίγο πολύ όχι ιδιαίτερα ευχάριστες καταστάσεις. Μόνο που ο καθένας μας αντιδρά εντελώς διαφορετικά σ’ αυτά που φέρνει η ζωή στο δρόμο του. Έτσι λοιπόν, κατασκεύασαν έναν άλλο δεύτερο εαυτό πιο σίγουρο, πιο προσεκτικό, που δεν θα επιτρέψει να βιώσει περαιτέρω πόνο. Το σκέφτονται τόσο που στο τέλος πιστεύουν οτι αυτός ο δεύτερος εαυτός/αμυντικός μηχανισμός αντικατέστησε πλήρως τον πρώτο, τον κυρίαρχο, τον ουσιώδη. Και έτσι πορεύονται με λόγια δήθεν, με δήθεν ωριμότητα και ειλικρίνεια, προσπαθούν να πείσουν τους γύρω τους πως είναι όλα κομπλέ… αλλά δεν είναι. Πώς μπορείς να θεωρήσεις ειλικρινή έναν άνθρωπο που δεν είναι, καταρχάς στον ίδιο του τον εαυτό, ευθύς;

Δεν μπορείς να τους κατηγορήσεις οτι δεν είναι εντάξει απέναντι σου γιατί δεν είναι καν εντάξει με τα μέσα τους. Τους κοιτούσα, και θα συνεχίσω να τους κοιτάω, με λύπη, γιατί αποφεύγουν να ζήσουν. Τι σκατά είναι η ζωή αν επιλέγεις μονόπλευρα και μονότονα πράγματα; Χωρίς την ποικιλία που τόσο απλόχερα σου προσφέρει είναι μισή, αν όχι κενή. Μη τους κατηγορήσεις αν τους συναντήσεις, μη βρίσεις, μη θυμώσεις. Σκέψου απλά πως αναζητούν ουτοπικές καταστάσεις και θα αποκτήσουν αποκλειστικά ψεύτικες σχέσεις με άλλους ανθρώπους, γιατί χάσανε την ουσία. Προσπέρασέ τους και έχε πάντα κατά νού αυτό που είδες/έζησες, ώστε να μην πέσεις και συ μια μέρα στον ίδιο λάκκο.

Πηγή: noizy.gr

 

 

 

 

Share post:

LATEST

MUSTS

Οι Megadeth ανακοίνωσαν τις λεπτομέρειες του νέου τους άλμπουμ “The Sick, The Dying… And The Dead”

Η πολυαναμενόμενη επιστροφή των Megadeth και του Dave Mustaine...

Διάσημοι συγγραφείς που πέθαναν στον άσσο

Η εικόνα ενός φτωχού συγγραφέα που παλεύει για μια...

Οι Metallica κάνουν σεμινάρια στους θαυμαστές τους

Οι Metallica συνεργάστηκαν με τη Yousician, διαδραστική και εκπαιδευτική...

“Ants from up there”: Μετά από ένα χρόνο οι Black Country, New Road επιβεβαιώνουν όλους όσους πίστεψαν στο ντεμπούτο τους

Κινηματογραφικές μπαλάντες, δραματικότηταs "Funeral" των "Arcade Fire", sci-fi κατάθλιψη...
Punked