Ξεκινά το Φεστιβάλ Ρεματιάς 2018 – Νύχτες Αλληλεγγύης

Το πρόγραμμα εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Ρεματιάς 2018-Νύχτες Αλληλεγγύης, που ξεκινά την Κυριακή 1η Ιουλίου, ανακοίνωσε ο Δήμος Χαλανδρίου, καλώντας όλους και όλες να συμμετάσχουν με την ίδια θέρμη για τέταρτη συνεχή χρονιά στη μεγάλη γιορτή της πόλης.

«Το φετινό Φεστιβάλ είναι αφιερωμένο στη μνήμη μίας σπουδαίας γυναίκας που προσέφερε πολλά στην πόλη, της Καλλιόπης Μουστάκα, δωρήτριας του Αετοπουλείου Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Χαλανδρίου, με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννησή της» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του δήμου.

Στην ανακοίνωση, μεταξύ άλλων, ο Δήμος Χαλανδρίου ενημερώνει για τα εξής:

– Με προμετωπίδα την αλληλεγγύη, και το φετινό φεστιβάλ περιλαμβάνει 65 εκδηλώσεις από όλο το φάσμα των παραστατικών τεχνών, η συντριπτική πλειονότητα των οποίων έχουν ελεύθερη είσοδο (μόνο οκτώ έχουν εισιτήριο) και οι θεατές καλούνται μόνο να συνεισφέρουν εθελοντικά με τρόφιμα, φάρμακα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του δήμου, το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Χαλανδρίου και για τις δομές αλληλεγγύης στους πρόσφυγες.

– Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει παραστάσεις θεάτρου, μουσικής, χορού και μεικτά θεάματα, ενώ το Φεστιβάλ «ανοίγουν» φέτος οι φορείς της πόλης με τις δικές τους εκδηλώσεις, που θα διαρκέσουν από την 1η έως τις 9 Ιουλίου.

– Εκτός από την ποικιλία εκδηλώσεων από καταξιωμένους καλλιτέχνες, αλλά και νέους δημιουργούς που φιλοξενούν, οι Νύχτες Αλληλεγγύης στοχεύουν στη διασφάλιση των προϋποθέσεων, ώστε οι παραστατικές τέχνες να είναι προσβάσιμες σε όλους και όλες. Η μεγάλη συναυλία του Αλκίνοου Ιωαννίδη που έγινε πέρυσι στη Ρεματιά, ύστερα από συνεργασία του Δήμου Χαλανδρίου με την Κίνηση Αναπήρων Καλλιτεχνών, υπήρξε η πρώτη καθολικά προσβάσιμη ως προς το περιεχόμενο συναυλία της χώρας, καθώς υπήρχαν ταυτόχρονη διερμηνεία στην ελληνική νοηματική γλώσσα και ενδογλωσσικοί υπέρτιτλοι για κωφούς/ες και βαρήκοους/ες.

– Αυτή προσπάθεια του Δήμου Χαλανδρίου, πάντα σε συνεργασία με την Κίνηση Αναπήρων Καλλιτεχνών, θα συνεχιστεί και φέτος με την παρουσίαση περισσότερων καθολικά προσβάσιμων ως προς το περιεχόμενο παραστάσεων. Παράλληλα, ο χώρος του θεάτρου έχει διαμορφωθεί ώστε να είναι φιλικός και προσβάσιμος για ανάπηρα και εμποδιζόμενα πρόσωπα.

«Το Φεστιβάλ Ρεματιάς αποτελεί ολοένα και πιο ισχυρό πόλο έλξης για θεατές από κάθε γωνιά της πρωτεύουσας, ενώ πέρυσι παρακολούθησαν τις εκδηλώσεις του περισσότεροι από 35.000 άνθρωποι, εφοδιάζοντας με χιλιάδες είδη πρώτης ανάγκης τις κοινωνικές δομές της πόλης. Στόχος του Δήμου Χαλανδρίου είναι οι Νύχτες Αλληλεγγύης να διαδώσουν ακόμη περισσότερο φέτος το μήνυμά τους ως μία ανοιχτή σε όλους και όλες καθημερινή γιορτή αλληλεγγύης και συντροφικότητας, κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, με σημείο αναφοράς την τέχνη και τόπο συνάντησης το Θέατρο Ρεματιάς» τονίζεται στην ανακοίνωση του Δήμου Χαλανδρίου.

Σημειώνεται, ότι στο Θέατρο της Ρεματιάς υπάρχουν οριοθετημένες θέσεις για ανάπηρα και εμποδιζόμενα πρόσωπα, ύστερα από πρωτοβουλία της Κίνησης Αναπήρων Καλλιτεχνών, καθώς και τουαλέτα ΑμεΑ. Η πρόσβαση για άτομα με κινητική αναπηρία είναι δυνατή με αυτοκίνητο μέχρι τον χώρο του θεάτρου, όπου υπάρχουν δύο θέσεις στάθμευσης αναπηρικών οχημάτων. Οι παραστάσεις θα διαρκέσουν έως το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου.

Ώρα έναρξης παραστάσεων Ιουλίου: 21:00.

Ώρα έναρξης παραστάσεων Αυγούστου-Σεπτεμβρίου: 20:30.

Οι παραστάσεις θα διαρκέσουν έως το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου.

Previous Story

Οι Florence + The Machine μιλούν για ένα «μεγάλο Θεό» και το νέο τους video clip είναι η «Αποκάλυψη» η ίδια

Next Story

Τα Le Petit Marsheillais μας ταξιδεύουν στην εξοχή του γαλλικού νότου

Latest from Blog

Punked
Go toTop