#ΜSG: Ένα διαφορετικό φεστιβάλ συστήνει την Ελλάδα στην παγκόσμια μουσική βιομηχανία

Date:

Πόσο ανάγκη έχουμε την διεύρυνση των οριζόντων μας σε πολιτιστικό επίπεδο; Πόσο σημαντικό είναι να αποκτήσουν οι Έλληνες μουσικοί μία δίοδο στο διεθνές στερέωμα; 

Την απάντηση δίνει ένα νέο μουσικό φεστιβάλ που έρχεται τον Νοέμβριο στη Θεσσαλονίκη για να αλλάξει τα δεδομένα προς το καλύτερο. Εισάγοντας καινοτόμα στοιχεία στον φεστιβαλικό κόσμο, και προωθώντας την εξωστρέφεια της Ελληνικής καλλιτεχνικής παραγωγής, το Music Showcase Greece φέρνει κοντά ανθρώπους εντός και εκτός συνόρων, με βάση μία κοινή αγάπη. Τη μουσική.

5b4497f22000006505b96960

Τι είναι το #MSG;

To Music Showcase Greece είναι ένα μουσικό marketplace που συστήνει τον σύγχρονο ελληνικό μουσικό ήχο στο διεθνές ακροατήριο. Παραγωγοί της παγκόσμιας μουσικής βιομηχανίας έρχονται στη Θεσσαλονίκη για να γνωρίσουν και να ακούσουν μουσικούς από όλη την Ελλάδα. Για τέσσερις ημέρες η πόλη μετατρέπεται σε σημείο συνάντησης μεταξύ διεθνών επισκεπτών, που βρίσκονται πίσω από τα μεγαλύτερα μουσικά δρώμενα στον πλανήτη, και νέων Ελλήνων καλλιτεχνών από όλο το φάσμα της μουσικής. Μέσα από παράλληλες δράσεις, όπως μουσικά workshops με αναγνωρισμένους ανθρώπους της μουσικής βιομηχανίας, συναντήσεις b2b για τη δημιουργία συνεργασιών, συνέδρια, εκθέσεις και πολιτιστικές διαδρομές στην πόλη, το #MSG φέρνει τον διεθνή παλμό της μουσικής στην Ελλάδα.

Οι διεθνείς καλεσµένοι είναι επιµελητές φεστιβάλ παγκοσµίου φήµης, υπεύθυνοι διεθνών πολιτιστικών φορέων, µουσικοί παραγωγοί, εκπρόσωποι δισκογραφικών εταιρειών και δηµοσιογράφοι. Περισσότεροι από 40 καλεσµένοι από όλο τον κόσµο αναµένεται να φιλοξενηθούν στη Θεσσαλονίκη για να συµµετάσχουν στο #MSG1.

Οι Έλληνες συµµετέχοντες είναι µουσικοί από όλη τη χώρα που έρχονται στην πόλη για να συναντήσουν τους διεθνείς καλεσµένους, µε στόχο να παρουσιάσουν και να προωθήσουν τη δουλειά τους. Φέρνοντας τη µουσική στο επίκεντρο, η Θεσσαλονίκη φιλοξενεί ένα υψηλών προδιαγραφών διεθνές forum, όπου παρουσιάζονται θέµατα και τάσεις γύρω από την παγκόσµια µουσική δηµιουργία, την πολιτιστική βιοµηχανία και τη µουσική καινοτοµία. Το #MSG1 αφήνει ως παρακαταθήκη ένα δυναµικό διεθνές δίκτυο µε εκπροσώπους φορέων από το παγκόσµιο µουσικό στερέωµα που διευρύνεται, για να συναντηθεί ξανά τον επόµενο χρόνο σε µια διαφορετική πόλη της Ελλάδας, έχοντας πάντα ως σηµείο αναφοράς τη Θεσσαλονίκη. Επόµενος σταθµός για το φθινόπωρο του 2019, η Αθήνα.

Το φεστιβάλ έχει εκπαιδευτικό χαρακτήρα καθώς οι Έλληνες μουσικοί θα γνωρίσουν πως ακριβώς να παρουσιάζουν την δουλειά και το προσωπικό προφίλ τους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο μπροστά στο διεθνές ακροατήριο.
Τουριστικά οφέλη – μια γνωριμία με τον πολιτιστικό κόσμο της Ελλάδας

Aναπόσπαστο κομμάτι της διεξαγωγής αποτελεί ο συνδυασμός του Τουρισμού και του Πολιτισμού. Δίνοντας το εφαλτήριο για εξέλιξη στους νέους μουσικούς της Ελλάδας και ταυτόχρονα ξεναγώντας μέσα από παράλληλες δράσεις τους διεθνείς καλεσμένους στη Θεσσαλονίκη, το Music Showcase Greece αναδεικνύει την πόλη ως κέντρο πνευματικής ανάπτυξης. Κάτι τέτοιο είναι εμφανές και από τους χώρους που θα φιλοξενήσουν μια τόσο μεγάλη διοργάνωση. Μεταξύ άλλων, το φεστιβάλ θα υποδεχτούν το We, το Principal Club Theater, η Αίγλη Γενί Χαμάμ, το Urania Bar (στη συμβολή των οδών Πάικου και Καποδιστρίου) και το Υψιλον στην Εδέσσης, στα Ανω Λαδάδικα. Μία ξενάγηση των διεθνών επισκεπτών στην Θεσσαλονίκη, και κάτι παραπάνω. Η ανάδειξη της Ελλάδας ως μία χώρα με μουσική παραγωγή που δεν περιορίζεται στα καθορισμένα.

Γίνε και εσύ κομμάτι του #MSG

H οικογένεια του #MSG δίνει την ευκαιρία σε νέους καλλιτέχνες να αναδείξουν το ταλέντο τους, ανοίγοντας πόρτες για τα μεγαλύτερα φεστιβάλ του πλανήτη. Οι αιτήσεις είναι ανοιχτές μέχρι και τις 15 Ιουλίου, προκειμένου οι ενδιαφερόμενοι καλλιτέχνες να διαμορφώσουν από κοινού με το ύφος τους ένα πολλά υποσχόμενο μουσικό σύνολο. Aνέβα στις σημαντικότερες μουσικές σκηνές της Θεσσαλονίκης και συστήσου σε διεθνείς παραγωγούς, συντονιστές και καλλιτεχνικούς διευθυντές των μεγαλύτερων φεστιβάλ του πλανήτη!
Από τις 22 μέχρι τις 25 Νοεμβρίου, κάτι παραπάνω από ένα απλό φεστιβάλ έρχεται στη Θεσσαλονίκη, και στρέφει την προσοχή της παγκόσμιας μουσικής βιομηχανίας στην Ελλάδα.
Εσύ, θα είσαι εκεί;

Για περισσότερες πληροφορίες
www.musicshowcase.gr

Πηγή: huffingtonpost.gr

Share post:

LATEST

Elvis – Ο Austin Butler μεταμορφώνεται στον Βασιλιά!

Μισώ τις μουσικές βιογραφίες. Μισώ τις μουσικές βιογραφίες και περισσότερο μισώ τους πρωταγωνιστές τους. Δεν έχω κάποια προκατάληψη. Δεν μπήκα να δω το Bohemian...

MUSTS

Επίσημο μουσικό βίντεο από τους Queensrÿche για το νέο τραγούδι “In Extremis”

Οι Queensrÿche έδωσαν στην δημοσιότητα ένα νέο μουσικό βίντεο...

Ο Johnny Depp ξεκινάει περιοδείες με τους Hollywood Vampires το 2023

Ο Johnny Depp οδεύει προς την Ευρώπη για περιοδεία...

Το μιούζικαλ “Back To The Future” επιστρέφει στο Broadway

Μετά τις επιτυχημένες παραστάσεις στο West End, το μιούζικαλ...
Punked