Μπρους Σπρίνγκστιν: «Η μουσική με έσωσε από την κατάθλιψη»

Είναι κοινή η πεποίθηση ότι οι καλλιτέχνες αντιμετωπίζουν γενικά διάφορα ψυχολογικά θέματα, συνήθως μάλιστα ο κόσμος πιστεύει ότι αυτά δημιουργούνται από όλα αυτά που “έχουν μέσα στο κεφάλι τους”. Ο Μπρους Σπρίνγκστιν έρχεται να διηγηθεί μια κάπως διαφορετική ιστορία, αντίστροφη για την ακρίβεια, εξηγώντας ότι ήταν η μουσική που τον έσωσε από την κατάθλιψη.

Πριν από λίγες μέρες έδωσε συνέντευξη στο περιοδικό «Esquire» και ομολόγησε ότι έπαθε πρώτη φορά νευρικό κλονισμό σε ηλικία 32 ετών, το 1982, όταν κυκλοφόρησε το περίφημο άλμπουμ του «Nebraska».

Ακούγοντας το «Nebraska» δεν είναι και πολύ δύσκολο να καταλάβει κανείς ότι ο καλλιτέχνης περνούσε μια παράξενη ψυχολογική φάση, αυτό αποτυπώνεται ξεκάθαρα αυτό σε κάθε νότα και κάθε στίχο, άλλωστε. Ο ίδιος λέει ότι δεν γνωρίζει τι ήταν αυτό ακριβώς που προκάλεσε την κατάρρευση, αλλά πιστεύει πως το γεγονός ότι μεγάλωνε, αλλά και οι εμπειρίες της παιδικής του ηλικίας έπαιξαν ρόλο.

«Το μόνο που ξέρω είναι ότι όπως μεγαλώνουμε, το βάρος των ατακτοποίητων αποσκευών μας γίνεται πιο βαρύ, πολύ βαρύτερο… Πριν από πολύ καιρό, οι άμυνες που έχτισα για να αντέχω το άγχος της παιδικής μου ηλικίας, για να σώσω αυτό που είχα από τον εαυτό μου, δεν ήταν πλέον χρήσιμες. Κάνω κατάχρηση των σωτήριων δυνάμεών τους», είπε. «Βασίστηκα σε αυτές για να απομονώσω τον εαυτό μου, να σφραγίσω την αποξένωσή μου, να με αποκλείσω από τη ζωή μου, να ελέγχω τους άλλους και να συγκρατώ τα συναισθήματά μου σε καταστροφικό βαθμό» συμπλήρωσε.

Όπως είπε, στα χρόνια της εφηβείας ανακάλυψε τη μουσική και ήταν αυτή που τον βοήθησε να καταπολεμήσει τα αρχικά στάδια της κατάθλιψης που προκλήθηκαν εν μέρει από μια δύσκολη σχέση με τον πατέρα του, ο οποίος υπέφερε και ο ίδιος από θέματα ψυχικής υγείας.

Η Τέχνη, λοιπόν, ναι, “βαραίνει” συχνά όσους την παράγουν, αλλά τελικά ίσως σώζει και ζωές…

Πηγή: cnn.gr

 

Previous Story

Πως μπορείς να χειριστείς ένα αντιδραστικό άτομο;

Next Story

Η Gigi Hadid έγινε Debbie Harry για μια μέρα

Latest from Blog

Το απόλυτο είδωλο Iggy Pop γίνεται 77 ετών

Το απόλυτο είδωλο Iggy Pop γεννήθηκε στο Michigan στις 21 Απριλίου 1947. Με μια “διονυσιακή” αισθητική ο “Νονός του Punk” επηρέασε καθοριστικά το συγκεκριμένο κίνημα δίπλα στο πλευρό των “The Stooges”, ενώ…

O Mr “Purple Rain” Prince που έφυγε σαν σήμερα

O Prince μπορεί να μη βρίσκεται πια ανάμεσα μας, αλλά θεωρείται ένας από τους κορυφαίους μουσικούς ερμηνευτές της παγκόσμιας μουσικής σκηνής. Η εκκεντρική του παρουσία, και η ικανότητα του να ερμηνεύει μουσικά…
Punked
Go toTop