Μπάρμπι Drag Queen, μια κούκλα σαν όλες τις άλλες

Date:

91_W4_Xd0ebi_L_SL1500Μία Μπάρμπι της Mattel, που υποτίθεται θα έσκιζε τα σεξιστικά «μνημόνια» επειδή σχεδιάστηκε από, αλλά και έχοντας ως πρότυπο μια διάσημη Drag Queen, τελικά αποκαλύφθηκε πως μοιάζει με όλες τις άλλες Μπάρμπι.

Με σχεδιαστές το εκθαμβωτικό ντουέτο «The Blonds», ενώ η συγκεκριμένη Μπάρμπι είναι βασισμένη σε μία Drag Queen, μοιάζει πάρα πολύ με κάθε άλλη Μπάρμπι που έχει περάσει από τα ράφια. Απλά πολλοί την αποκαλούν «Drag Queen» επειδή μοιάζει υπερβολικά με τον Phillipe Blond, που είναι και ο ένας από τους 2 σχεδιαστές. Η ομοιότητα είναι εμφανέστατη.

s800 Phillipe_Blond

Παρά το δραματικό μακιγιάζ και το υπέροχο μη-καθημερινό φόρεμα, οι ομοιότητες που έχει το μοντέλο με όλες τις προηγούμενες Μπάρμπι δημιουργεί πολλές εύλογες ερωτήσεις. Κάποτε βλέπαμε την Μπάρμπι ως την πλαστικοποιημένη εξιδανίκευση της θηλυκότητας. Μήπως τελικά η αμφιλεγόμενη κούκλα μας κορόιδευε όλα αυτά τα χρόνια?

Ίσως η «Drag Queen» Μπάρμπι να είναι απλά ένα σημάδι ότι το Drag γίνεται όλο και πιο δημοφιλές στο ευρύ κοινό. Με τις πιο πρόσφατες σεζόν του RuPaul’s Drag Race να προσελκύουν πλήθη κόσμου στο να αναζητήσουν ντοκιμαντέρ πάνω στο Drag, όπως το Paris is Burning, δεν θα φαινόταν και λάθος χρονικά αν η Mattel αποφάσιζε να πειραματιστεί με το φύλο της Μπάρμπι. Φυσικά δεν είναι η πρώτη φορά που η εταιρία αποφασίζει να πειραματιστεί δημιουργικά. Με κούκλες όπως η «Μπάρμπι που μαζεύει κακάκια», «Μπάρμπι Χίτσκοκ» (μαζί με πουλιά που επιτίθενται) και μερικές ΠΟΛΥ κακόγουστες όπως η «Μπάρμπι Όρεο», υπήρχαν αμέτρητοι τρόποι που θα μπορούσε να πάει στραβά το συγκεκριμένο εγχείρημα. Αλλά ευτυχώς για όλους, το αποτέλεσμα ήταν καλαίσθητο.

Φυσικά, αν αποφασίζατε να μάθετε στο παιδί σας την ελευθερία έκφρασης της σεξουαλικής ταυτότητας, πολύ φοβάμαι πως η «Blond Diamond Barbie» δεν θα βρίσκεται στο κοντινότερο παιγνιδάδικο της γειτονιάς σας. Η κούκλα είναι καθαρά συλλεκτική και υπήρξε διαθέσημη για 125$, αποκλειστικά για online παραγγελίες!

Θάνος Βαρνάβας
Θάνος Βαρνάβας
Μία μέρα, ο Σάουρον πήρε μανιτάρια, είδε το φως, και έφτιαξε εμένα. Μετά το σοκ παραιτήθηκε, και αποφάσισε να γίνει εκτροφέας χρυσόψαρων. Με λένε Θάνο Βαρνάβα. Όταν δεν τσακώνομαι με τις φωνές μέσα στο κεφάλι μου, γουστάρω να δημιουργώ, να γράφω, και να κάνω βελονάκι. Κόπιασε να τα πούμε, θα σου βγάλω και μεζέ με το τσιπουράκι.

Share post:

LATEST

MUSTS

Κυκλοφόρησε το τρέιλερ του ντοκιμαντέρ “Spector”

Το πρώτο τρέιλερ του ντοκιμαντέρ "Spector" για τον εκλιπόντα...

Nancy Mounir – “Nozhet El Nofous” ένας περίπατος ψυχών

Σε ένα "περίπατο ψυχών" από αρχείο οκτώ 78 RPM...

Οι Godsmack κυκλοφόρησαν το νέο τους single “Surrender”

Μετά από τέσσερα χρόνια οι Godsmack επέστρεψαν με το...

A Nightmare on Elm Street – Ποιος είναι ο καλύτερος Εφιάλτης;

Ένα ερώτημα που δεν έθεσε ποτέ κανείς. Στην τελική...
Punked