Σε περίπτωση που βάλατε το μυαλό σας να δουλέψει και να αναρωτηθεί “ποιο να είναι άραγε”, ο καθένας σας ανάλογα με τη νοημοσύνη και τις γνώσεις του θα σκέφτηκε μερικά επώνυμα τα οποία είναι παγκοσμίως γνωστά και φέρουν βαριά κληρονομιά. Δεν ξέρω που πήγε το μυαλό σας αλλά είμαι βέβαιη πως δεν πήγε σε αυτό που θα διαβάσετε.

Aν ρωτήσεις πέντε τυχαίους ανθρώπους και στις πέντε ηπείρους λοιπόν, μπορεί να μην γνωρίζουν τον ίδιο κατά τη γνώμη σου, πάρα πολύ διάσημο άνθρωπο, θα γνωρίζουν όμως οπωσδήποτε την λέξη Fuck. Λίγο τα αγγλικά που είναι μια παγκόσμια γλώσσα, λίγο η σημασία της ίδιας της λέξης, το Fuck- που είναι η συντομογραφία της φράσης Fornication Under Consent of the King σε περίπτωση που αυτό σου διέφευγε- είναι η πιο διάσημη λέξη στον πλανήτη. Eπίσης η άσεμνη αυτή αγγλική λέξη που χρησιμοποιείται για την συνουσία ή το σεξ πες το όπως θέλεις, είναι μια λέξη που έχει μια μαγική ιδιότητα: Σύμφωνα με τη Wikipedia λοιπόν η λέξη Fuck  μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ουσιαστικό, ρήμα, επίθετο, παρεμβολή ή επίρρημα. Ξέρετε πολλές άλλες τέτοιες;

To επώνυμό μου είναι Φάκου και στα ελληνικά μπορεί να μην δημιουργεί ιδιαίτερους συνειρμούς καθώς αν θες να μιλήσεις για σεξ στα ελληνικά θα του πεις τη λέξη γαμήσι και θα γεμίσει το στόμα σου. Στα αγγλικά όμως, πλησιάζει επικίνδυνα το Fuck και το απολαμβάνω. Κάποτε βέβαια που πήγα σε ένα καλοκαιρινό σχολείο στο Λονδίνο, η καθηγήτρια μου τη χάλασε, καθώς μου επισήμανε πως το επώνυμό μου γράφεται με a πράγμα που σημαίνει πως προφέρεται “Φέικου”, καθώς f+a στα αγγλικά μας κάνουν “φέι”, ενώ f+u μας κάνουν “φα”. Ξενέρωσα λίγο τότε που μου το είπε, γιατί ήθελα να βλέπω καθημερινά τη σοκαρισμένη της φάτσα όταν έλεγα πως ονομάζομαι, αλλά όπως και να χει, όσο και να ήθελε εκείνη, ο συνειρμός είναι πάντα εδώ και πάντα επίκαιρος.

14-A3-Fuckyou-420x593Βέβαια για εμένα που έχω αυτό το επίθετο όλη μου τη ζωή το να σχολιάσει κάποιος ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ αυτό το συνειρμό όχι απλά με κάνει να βαριέμαι, αλλά με κάνει να αναρωτιέμαι “δε βρήκε κάτι πιο έξυπνο να πει;” όχι δεν βρήκε σας απαντώ και καθημερινά βλέπω ακούω και διαβάζω πολλούς ανθρώπους να κάνουν για δισεκατομμυριοστή φορά το ίδιο αστείο που μπορεί να είναι πολύ αστείο αλλά όταν το ακούς για δισεκατομμυριοστή φορά ok, πλήττεις, καθώς όπως καταλαβαίνεις έπαψε να είναι αστείο προ πολλού. Βέβαια για όλους έχω την υπέροχη απάντηση: Φάκου!

Κάποτε με μια φίλη μου που εργάζεται σε εταιρία κινητής τηλεφωνίας συζητούσαμε μερικά πραγματικά εντυπωσιακά ονόματεπώνυμα συνδρομητών όπως το “Νεοπτόλεμος Δρακουλογκονας” και το “Ποθητός Κωλαράκος”- σε περίπτωση που αναρωτιέστε ναι, αυτοί οι άνθρωποι υπάρχουν και κυκλοφορούν με αυτά τα ονόματα, κι όμωεπίθετος, κανείς τους δεν έχει να μου πει τίποτα γιατί δεν μπορεί να κάνει τη διεθνή καριέρα μου ως ‘Φάκου.’

61xxnq6-Cmv-L-AC-SL1200Δεν είχα αυτό το επώνυμο όταν γεννήθηκα. Βασικά δεν είχα κανένα. Δεν φορούσα αυτό το βραχιολάκι στον καρπό που φοράνε τα νεογέννητα και γράφει πως τα λένε για να μην τα μπερδεύουνε. Βασικά δεν ξέρω πως με ξεχωρίζανε. Μάλλον με είχαν κάπου χωριστά, γιατί η γυναίκα που με γέννησε δεν με ήθελε, ήμουν αγνώστου πατρός και δεν είχα κανένα επώνυμο. Μέχρι να υιοθετηθώ ήμουν ένας εντελώς ανώνυμος άνθρωπος.

Δεν ξέρω αν μπορείς να διανοηθείς πως είναι, για πολύ καιρό να μην έχεις ούτε όνομα ούτε επώνυμο. Κι εγώ δεν ήξερα πόσο παράξενο είναι μέχρι που στο πρώτο χαρτί που συνόδευσε την ύπαρξή μου, δεν έγραφε πως λέγομαι, αλλά μόνον ότι είμαι γένους θηλυκού και το όνομα της φυσικής μου μητέρας η οποία δεν μου έδωσε το επώνυμό της αλλά με άφησε σε ένα ορφανοτροφείο. Εκεί λοιπόν έκλαιγα χωρίς να με παίρνουν αμέσως αγκαλιά, πάλευα για να μου δώσουν σημασία και έγινα από την πρώτη μέρα ένα πραγματικά γενναίο μωρό. Ύστερα από όλα αυτά, νομίζω πως απέκτησα το πιο κατάλληλο και badass επώνυμο που θα μπορούσα για να αντιμετωπίσω αυτή τη ζωή και αυτή την κοινωνία: Φάκου. Fuck this shit. AbsoFuckinglutely! Fuck Yeah.


Έλενα Φάκου

Την Έλενα την βρίσκετε και στο προσωπικό της rebel spot, www.rebelchic.gr

Instagram: www.instagram.com/elenafakou_swkianou

Κάνε το Kink Motel δικό σου εδώ!

Μοιρασθείτε το:
Previous articleΚυκλοφόρησε το πρώτο τρείλερ της τηλεοπτικής σειράς Loki
Next articleΟι Cro-Mags ανακοίνωσαν το νέο τους EP “2020”
Έλενα Φάκου
Είδα πανκιά με εμβληματικές πανύψηλες χρωματιστές μοϊκάνες το 1993 στην πλατεία Piccadilly Circus του Λονδίνου ενώ πρόλαβα και κάποια να αράζουν στο σταθμό του τρένου στο Μοναστηράκι. Πήγαινα στη Βίλα Αμαλία και η πρώτη συναυλία που είδα ήταν των Panx Romana στο Πεδίο του Άρεως. Μου αρέσει να ονειρεύομαι και να χορεύω ξέφρενα. Τα έχω βρει με τον εαυτό μου και ψάχνω ακόμα την αληθινή αγάπη. Στο Punked δε χρειάζεται να απολογούμαι πλέον στους συντηρητικούς. Όταν φύγω από εδώ θα τα πω όλα στο Θεό. Αν υπάρχει φυσικά. Μέχρι τότε θα βρείτε κυρίως όσα σκέφτομαι στην κατηγορία Σέξινες αλλά ως guest θα κάνω εμφανίσεις και σε άλλες στήλες. Στην προηγούμενη ζωή μου, είπαν ότι ήμουν η Marilyn Monroe. Δεν τους πίστεψα. Νομίζω ότι δούλευα σε τσίρκο. Μπορεί και όχι. Δε θα μάθουμε ποτέ. Ζω για να γράφω και γράφω για να ζω. Να με διαβάζετε.