Μην φτερνιστείς στο Όνομα της Αγάπης σου

Date:

Νομίζω πως όλοι θα συμφωνήσουμε ότι δεν υπάρχει μεγαλύτερη ένεση αυτοπεποίθησης, από το να φιλήσουμε το έτερον μας ήμισυ. Τι γίνεται όμως αν την επόμενη στιγμή το δούμε πρησμένο, να μην μπορεί να πάρει ανάσα και αντί να καταλήξουμε αγκαλιά, καταλήγουμε στο ασθενοφόρο;

Σύμφωνα με το Αμερικάνικο Κολέγιο που ειδικεύεται στο κομμάτι των Αλλεργιών, του Άσθματος και της Ανοσολογίας, οι σοβαρότερες περιπτώσεις αλλεργίας που συσχετίζονται με φαγητό ή φάρμακα, στην πραγματικότητα προκαλούνται από ένα απλό φιλί!

Ακόμα και με δόντια πλυμένα σε σημείο ψυχαναγκασμού, και την «ερωτική αναμέτρηση» να έχει συμβεί αρκετές ώρες μετά την κατανάλωση του αλλεργιογόνου, ένα φιλί μπορεί ακόμα να προκαλέσει έξαρση και όχι με την καλή έννοια! Σε ακραίες περιπτώσεις, ο «ερεθισμός» περιγράφεται με πρησμένο λαιμό, χείλη, και με το θύμα να μην μπορεί να αναπνεύσει. Σε μία τέτοια περίπτωση, θα πρέπει άμεσα να καλέσουμε ιατρική βοήθεια.

Αν υποφέρεις από μια τέτοια αλλεργία, θα χρειαστεί να μιλήσεις στο ραντεβού σου για αυτή. Οι φίλοι σου θα πρέπει επίσης να γνωρίζουν, και εσύ σαν υπεύθυνος ενήλικας πρέπει να έχεις πάνω σου αντισταμινικά.

Φαντάσου να συζείς με κάποιον, όπου το φιλί του, πέρα από όλα τ’άλλα σου προκαλεί πόνο. Να γνωρίζεις, ότι ο απολαυστικότερος τρόπος να εκφράσεις την αγάπη σου, μπορεί να του προκαλέσει αλλεργικό σοκ και εξανθήματα.

Για την Kerrie Armitage από το Leeds στην Αγγλία, αυτό είναι πραγματικότητα. Η Armitage πάσχει από μία πολύ σπάνια πάθηση, γνωστή ως «Υδαταγενή Κνίδωση». Ή πιο απλά για εμάς τους θνητούς «αλλεργία στο νερό». Η εξωτερική επαφή με το νερό ή τον ιδρώτα από τη γυμναστική (κάθε είδους) προκαλεί επίπονα εξανθήματα. Τα φιλιά του συζύγου της, Peter, μπορούν να της προκαλέσουν αλλεργική αντίδραση, ειδικά αν τα χείλη του είναι υγρά. Δεν συμβαίνει κάθε φορα, αλλά όταν θα προκύψει να είστε σίγουροι πως ο Peter το καταλαβαίνει και από την καλή αλλά και από την ανάποδη.

Υπάρχουν και άλλες αλλεργίες που μπλέκονται στα πόδια μας όταν θέλουμε να κάνουμε «Netflix and chill». Όλοι ξέρουμε το ότι πρέπει να παίρνουμε προφυλάξεις. Τι γίνεται όμως όταν έχεις αλλεργία στο σπερματοκτόνο των προφυλακτικών, το λιπαντικό ή και στο ίδιο το λάτεξ;

Συνήθως αυτές οι επαφές καταλήγουν σε φαγούρες, πρηξίματα ή πολύ επίπονα εξανθήματα. Ευτυχώς, υπάρχουν και προφυλακτικά φτιαγμένα από άλλα υλικά, όπως η πολυουρεθάνη, που είναι εξίσου προστατευτικά.

Να είστε προσεκτικοί λοιπόν γιατί τρία αλλεργικά πρηξίματα μετά, ο έρωτας δεν ζεί πιά!

 

Share post:

LATEST

MUSTS

Οι Megadeth ανακοίνωσαν τις λεπτομέρειες του νέου τους άλμπουμ “The Sick, The Dying… And The Dead”

Η πολυαναμενόμενη επιστροφή των Megadeth και του Dave Mustaine...

Διάσημοι συγγραφείς που πέθαναν στον άσσο

Η εικόνα ενός φτωχού συγγραφέα που παλεύει για μια...

Οι Metallica κάνουν σεμινάρια στους θαυμαστές τους

Οι Metallica συνεργάστηκαν με τη Yousician, διαδραστική και εκπαιδευτική...

“Ants from up there”: Μετά από ένα χρόνο οι Black Country, New Road επιβεβαιώνουν όλους όσους πίστεψαν στο ντεμπούτο τους

Κινηματογραφικές μπαλάντες, δραματικότηταs "Funeral" των "Arcade Fire", sci-fi κατάθλιψη...
Punked