Μεγάλο βήμα για το Bollywood: Η πρώτη ταινία για λεσβίες είναι στις αίθουσες

Date:

Μια οικογένεια της Ινδίας αντιμετωπίζει την ομοφυλοφιλία της κόρης – κι αυτό είναι μεγάλο βήμα για την χώρα ολόκληρη

Μπορεί στην Δύση, μέσω του Hollywood, να τα έχουμε δει όλα πια και στον κινηματογράφο, στην Ινδία όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά. Το Bollywood εξελίσσεται διαρκώς και αυτή τη φορά καταγράφηκε ένα σημαντικό βήμα προς την αναγνώριση των ανθρωπίνων δικαωμάτων μέσω του κινηματογράφου που απευθύνεται στο ευρύ κοινό.

Η πρώτη maistream ταινία του Bollywood που μιλά για τον ομοφυλοφιλικό έρωτα μεταξύ δύο κοριτσιών είναι στις αίθουσες και αναμένεται μάλιστα να έχει τεράστια εισπρακτική επιτυχία.

Η υπόθεση θα μπορούσε να αφορά οποιαδήποτε «μέση» ταινία του Bollywood: Ενας πατέρας προσπαθεί να παντρέψει την κόρη του με έναν όμορφο εργένη. Εκείνη αρνείται, επιμένοντας πως είναι ερωτευμένη με κάποιον άλλον. Πολύ τραγούδι και χορός διανθίζουν τους διαλόγους.

Κι όμως η ταινία «Πώς ένιωσα όταν είδα εκείνο το κορίτσι» είναι πρωτοπόρος γιατί μιλάει για την ερωτική ιστορία μεταξύ δύο γυναικών και ιδίως για το πώς μια οικογένεια αντιμετωπίζει την ομοφυλοφιλία της κόρης της.

Η ταινία κάνει πρεμιέρα απόψε και η μέχρι στιγμής προώθησή της απέφυγε να μιλήσει για την ουσία της. Το τρέιλερ απέφυγε να δείξει σε τι ακριβώς αναφέρεται και επέμεινε στα στοιχεία του Bollywood που συνιστούν κάθε επιτυχία: Χορός, τραγούδι και love story.

Εξάλλου είναι γυρισμένη και σκηνοθετημένη όπως κάθε άλλη ταινία που μιλά για «απαγορευμένη αγάπη» – μόνο που τυχαίνει να είναι μεταξύ δύο κοριτσιών.

Αντιδράσεις φανατικών δεν αποκλείονται φυσικά, αλλά οι υπεύθυνοι και οι φανατικοί του Bollywood πιστεύουν πραγματικά πως αυτή τη φορά το βήμα που έγινε είναι εξαιρετικά σημαντικό.

Ενα από τα τραγούδια που ακούγονται στην ταινία

Share post:

LATEST

MUSTS

Πέθανε ο Κωνσταντίνος Τζούμας σε ηλικία 78 ετών

Απεβίωσε σήμερα, Σάββατο σε ηλικία 78 ετών ο Κωνσταντίνος Τζούμας,...

‘Oλα όσα μας έταξε το Disney + (Ταινίες Ορόσημα)

Στις 14 Ιουλίου 2022, ήρθε (μετά από αρκετές καθυστερήσεις)...

Πόσες διασκευές του “Enjoy The Silence” είμαστε ικανοί να αντέξουμε;

Αγαπάμε ίσως και λατρεύουμε Depeche Mode! Το συγκρότημα από...
Punked