Η Μαρία Κάλλας γεννήθηκε στην Αμερική. Η μητέρα της είχε αδυναμία στη μεγαλύτερη αδερφή της Τζάκι, ένα όνομα το οποίο θα αποδειχθεί μοιραίο και στη συνέχεια της προσωπικής της ζωής. Το ταλέντο και η συνέπειά της την αναδεικνύουν σε μια πολλά υποσχόμενη πριμαντόνα. Εχασε 36 ολόκληρα κιλά για να μεταμορφωθεί στη μεγαλύτερη σταρ της όπερας, εντυπωσιακή σε φωνή και παρουσία.

Στη ζωή της, περιπλανήθηκε παντού. Επέστρεψε στην Ελλάδα μετά το διαζύγιο των γονιών της. Μάλιστα, πολλοί λένε πως η όπερα έχει δύο περιόδους: Την προ και τη μετά Κάλλας εποχή. Η ζωή της ήταν γεμάτη ίντριγκα, πάθος, δουλειά και τραγούδι. Η καθιέρωση ήρθε στην Ιταλία. Η Μαρία Κάλλας γνώρισε τον Τζοβάνι Μπατίστα Μενεγκίνι, τον πρώτο της σύζυγο, που ανέλαβε την προώθηση της καριέρας της. Η Κάλλας αποθεώθηκε, τραγουδώντας στη Σκάλα του Μιλάνου, αποκλειστικά και με επταετές συμβόλαιο. Το 1958 θα τραγουδούσε τη Νοrma του Bellini, παρουσία του Προέδρου της Ιταλικής Δημοκρατίας. Διέκοψε την παράσταση και κατηγορήθηκε ως υπερόπτης. Ομως ήταν, απλώς, πολύ άρρωστη.

214457-1334125-jpg-1892x2000-q95-crop-smart-upscaleO μοιραίος έρωτας

Τα είχε σχεδόν όλα. Αυτό που της έλειπε ήταν ένας μεγάλος έρωτας. Κι αυτός ήρθε, με τη μορφή του Ωνάση. Την πολιόρκησε, την έκανε να τον ερωτευτεί σφοδρά και να χωρίσει. Εγιναν σύμβολα επιτυχίας. Δυο άνθρωποι που ξεκίνησαν από χαμηλά και άγγιξαν την απόλυτη δόξα ήταν μαζί. Πολλοί λένε πως εξαιτίας του, η Κάλλας έχασε τη διάθεση για τραγούδι. Αυτό συνέβη όταν ο Αρίστος παντρεύτηκε τη Τζάκι Κένεντι, λέγοντας της ψέματα, ότι όλα ήταν φήμες. Η Κάλλας κατέρρευσε. Αυτή ήταν η αρχή του τέλους. Οι φήμες ότι την έβλεπε περιστασιακά, ακόμη και μετά το γάμο του, οργίαζαν. Εκείνη τον επισκέφθηκε, στο Παρίσι, λίγο πριν πεθάνει.

LQP6-UY2-QKFFENHBBRMOFKSAU7-U

Στις 16 Σεπτεμβρίου 1977, η Μαρία Κάλλας, έχοντας ζήσει μια σύγχρονη ελληνική τραγωδία και ενσαρκώσει στη ζωή της την αγαπημένη της πρωταγωνίστρια, τη Νόρμα, πεθαίνει στο Παρίσι από καρδιακή προσβολή. Η τέφρα της μεταφέρεται στην Ελλάδα και μέσα από το κουτί, το οποίο είναι τυλιγμένο με την ελληνική σημαία, σκορπίζεται στο Αιγαίο.


Έλενα Φάκου

Την Έλενα την βρίσκετε και στο προσωπικό της rebel spotwww.rebelchic.gr

Instagramwww.instagram.com/elenafakou_swkianou

Κάνε το Kink Motel δικό σου εδώ!

Μοιρασθείτε το:
Previous articleLockdown: Τα καταστήματα που ανοίγουν πρώτα στις 7 Δεκεμβρίου
Next articleCinemaκιγιάζ #9
Έλενα Φάκου
Είδα πανκιά με εμβληματικές πανύψηλες χρωματιστές μοϊκάνες το 1993 στην πλατεία Piccadilly Circus του Λονδίνου ενώ πρόλαβα και κάποια να αράζουν στο σταθμό του τρένου στο Μοναστηράκι. Πήγαινα στη Βίλα Αμαλία και η πρώτη συναυλία που είδα ήταν των Panx Romana στο Πεδίο του Άρεως. Μου αρέσει να ονειρεύομαι και να χορεύω ξέφρενα. Τα έχω βρει με τον εαυτό μου και ψάχνω ακόμα την αληθινή αγάπη. Στο Punked δε χρειάζεται να απολογούμαι πλέον στους συντηρητικούς. Όταν φύγω από εδώ θα τα πω όλα στο Θεό. Αν υπάρχει φυσικά. Μέχρι τότε θα βρείτε κυρίως όσα σκέφτομαι στην κατηγορία Σέξινες αλλά ως guest θα κάνω εμφανίσεις και σε άλλες στήλες. Στην προηγούμενη ζωή μου, είπαν ότι ήμουν η Marilyn Monroe. Δεν τους πίστεψα. Νομίζω ότι δούλευα σε τσίρκο. Μπορεί και όχι. Δε θα μάθουμε ποτέ. Ζω για να γράφω και γράφω για να ζω. Να με διαβάζετε.