Φταις όμως και εσύ αδερφέ. Βασικά όχι και, εσύ έχεις το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης για ότι συμβαίνει γύρω από αυτή την πανδημία που μας ταλαιπωρεί τελευταία.

Ακούς ότι στην Κίνα πέφτουν σαν τα κοτόπουλα, γελάς ποστάροντας στο fb youtubιες που δείχνουν Κινέζους να φταρνίζονται και να γίνεται από πίσω της Πόπης, μετά τα βλέπεις στην Ιταλία, σε πιάνει μια κ΅΅λοσφιχτ@δα και ξαφνικά μια μέρα σε κλείνουν μέσα στο σπίτι σου, για να μη σε κλείσουν στο φέρετρο.

Κι εσύ πας και κάνεις πανικό στα σούπερ μάρκετ και μέχρι και τώρα που μιλάμε έχεις απόθεμα κωλόχαρτο και για τα εγγόνια σου. Αίμα μας πήγε αδέρφια ο περασμένος ΑπριλοΜάιος μέχρι να συνειδητοποιήσουμε τι σκατά συμβαίνει και γιατί οι Ιταλοί βγαίνουν στα μπαλκόνια τους και τραγουδάνε σε μια ύστατη προσπάθεια να μην πηδήξουν με αυτά που έζησαν τότε.

covid-19-MITGOVLABΚαι τέλος πάντων, μας τις άνοιξαν τις πόρτες και μας διαφήμιζαν ότι είναι οι Ροκαβλόνιδες της σφαίρας που μας φιλοξενεί και τον τσάκισαν τον covid κι άλλα τόσα διθυραμβικά. Κι ένιωσες περήφανος αρχικά γιατί είχες καταφέρει να αποφύγεις τον κορωνοϊό κι έπειτα ελεύθερος, επειδή ήρθε η ώρα να πας πάλι στο καφέ και στη μπάρα με την παρέα για να καυλαντίσετε δίχως αύριο.

Και ξαφνικά, τσουπ, ανοίγουν και τα σύνορα και το καλοκαίρι τα νησιά γεμίζουν με καλούς τουρίστες που ήρθαν να μας αφήσουν τα λεφτά τους και ότι δεν είχαμε σε τέτοια ποσότητα μέχρι τότε. Τον κορωνοϊό. Και έπειτα ξεκινούν οι εκδηλώσεις, αρχίζει να βγαίνει πάλι προς τα έξω αυτή η ευφορία που μας έχει καταλάβει από την ημέρα που ανέλαβαν οι νέοι (και οι προηγούμενοι πάντως, δεν θα ήταν διαφορετικοί το ξεκαθαρίζω) και να σου τα εγκαίνια, να οι συναυλίες, να οι εκκλησίες με πιστούς που κοινωνούν και γενικά ρε φίλε, η ζωή είχε έρθει πάλι στα ίσια της, όμως αυτή τη φορά με μια υπερβολή, επακόλουθό της στέρησης που είχε προκαλέσει το lockdown.

Και μέσα σε όλα αυτά, έχουνε φύγει και οι τουρίστες. Και τα χαμόγελα στις ειδήσεις έχουν αρχίσει να λιγοστεύουν, την ώρα που πλέον όλοι πάνε στις δουλειές τους στοιβαγμένοι σαν τις σαρδέλες στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, τα οποία είναι 1000% ότι έχουν Μετατραπεί σε Μέσα Μαζικής Μετάδοσης Ιού και μετά βιάζονται να πάνε σε ένα μαγαζί ή μια πλατεία για να πιούν ένα ποτό με την παρέα τους και να δουν λίγο κόσμο. Όμως τα χαμόγελα είναι πια συστάσεις και σιγά – σιγά γίνονται νόμοι. Κι εσύ επειδή έκανες μια φυσιολογική ζωή, αρχίζεις να φταις επειδή θα γεμίσουν οι ΜΕΘ, επειδή θα πεθάνουν ηλικιωμένοι κι ευπαθείς ομάδες κι επειδή όποιος νοσήσει έχει κάποιες πιθανότητες να μην το περάσει και ελαφριά.

originalΦταις εσύ αδερφέ μου, επειδή εκείνοι πήραν τα ρίσκα τους μη γνωρίζοντας φυσικά πως θα εξελιχθεί όλο αυτό, το οποίο είναι ένας ιός λίγο πιο βαρβάτος από όσους έχουμε περάσει, αλλά δυστυχώς για όλους μας, είναι επικίνδυνος. Δεν μπορώ να γνωρίζω πόσες νέες ΜΕΘ είχαμε και πόσες έγιναν σε αυτό το διάστημα. Εκείνο που ξέρω είναι ότι μας κοροϊδεύουν. Σε γενικές γραμμές κάναμε το πρώτο lockdown με ρίσκο την οικονομία και τώρα φαίνεται ότι θα ρισκάρουμε την Υγεία.

Θα έλεγα να μην την ρισκάρουμε. Όμως αυτό είναι αδύνατον αφού το κράτος δεν μπορεί να υποστηρίξει μια τέτοια απόφαση και κάποιοι θα κινδυνεύσουν να πεθάνουν από την πείνα. Η κυβέρνηση έχει δώσει πολλά δείγματα της δουλειάς της στο παρελθόν και δυστυχώς όπως και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων είναι τέτοια, που κανείς δεν μπορεί να είναι αισιόδοξος. Εδώ μιλάμε για ανθρώπους που τη μια μέρα μας λένε ότι η μάσκα δεν χρησιμεύει, την άλλη ότι όποιος δεν την φοράει θα τρώει πρόστιμο. Ανθρώπους που πριν πέντε χρόνια συνομιλούσαν με τους νεοναζί της Χ.Α. και τώρα που πήγαν στη φυλακή τους καταδικάζουν.

Και για όλα φταις εσύ που τους τα επιτρέπεις με την ψήφο σου. Όπως και στην πανδημία φταις εσύ. Επειδή ξέρεις ότι είναι ανίκανοι να σε προστατέψουν, αψηφάς τον κίνδυνο και είσαι στην κοσμάρα σου, μέχρι να το πάθει κάποιος δίπλα σου και να σου κοπούν τα πόδια.

Ο covid υπάρχει στις ζωές μας, αυτό είναι σίγουρο. Κάποιοι, τον χρησιμοποιούν για να φανούν αυτοί Θεοί, άλλοι τον ζουν και ξέρουν, άλλοι ελπίζουμε να μην το περάσουμε ποτέ και άλλοι τον κοροϊδεύουν.

Πρέπει όλοι μαζί όμως να τον πολεμήσουμε και να προστατευτούμε από αυτόν, διότι μετά θα έχουμε το δικαίωμα να τους κουνάμε εμείς το δάχτυλο και όχι αυτοί σε εμάς.

Νίκος Καλαμπάκας

Μοιρασθείτε το: