Το είδαμε κι αυτό στην Ελλάδα. Δευτέρα βράδυ δίνουμε το «οκ» για να ανοίξουν τα γήπεδα έπειτα από το lockdown που μας κέρασαν προ μηνών, την Τρίτη δίνει άκυρο ο πρωθυπουργός.

Ο ίδιος που βγήκε μέσα στην καραντίνα έξω από το Μαξίμου για να χορέψει Πρωτοψάλτη. Ο ίδιος που δεν πήρε επίσημη θέση όταν στο συντριβάνι της Ομόνοιας, με απαγόρευση εξόδου μαζεύτηκε ένα διπλό χιλιαρικάκι κόσμου και μαζί με τον Δήμαρχο έβλεπαν το νεράκι να πετάγεται στους ουρανούς της Αθήνας.

Ο ίδιος που δεν έχει κανένα πρόβλημα να βλέπει κόσμο σε συναυλίες, να βλέπει τα απογευματινά – πλέον- κέντρα να ασφυκτιούν από τον κόσμο. Ο πρωθυπουργός της χώρας που αρχίζει να «βαράει» κόκκινα, αλλά δεν έχει κανένα θέμα να βλέπει τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς να ασφυκτιούν από κόσμο που τσακώνεται ποιος θα μπει και ποιος θα περιμένει το επόμενο.

Η απόφαση για τα γήπεδα έμοιαζε λογική. Θα ανοίξουν με το 10% του κόσμου τους. Οι φίλοι μιας ομάδας θα είχαν τόση άπλα στις κερκίδες που δεν θα μπορούσαν να συντονίσουν ούτε καν τις φωνές τους! Για τέτοια φάση μιλάμε.

202007211350261648-1200x700Κι όμως. Το «όχι» ήταν εκκωφαντικό. Μια απόφαση που γεννά ερωτήματα και ως εκ θαύατος συνοδεύτηκε από ρεκόρ κρουσμάτων. Τι πουτ@ν@ είναι αυτή η τύχη ρε φίλε. Πόσες συμπτώσεις ε;

Η κυβέρνηση υπέπεσε σε ένα ακόμα επικοινωνιακό «φάουλ». Αν θες να δώσεις στους πολίτες όπως ισχυρίζεσαι σωστό παράδειγμα, σταματάς όλες τις εκδηλώσεις. Θέατρα, σινεμά, ποδόσφαιρα, μπουζούκια.

Στέλνεις μήνυμα ότι η πανδημία είναι εδώ, και είναι θέμα σοβαρό. Κάνεις τους αρνητές της μάσκας, του εμβολίου και τους πολέμιους του Μπιλ Γκέιτς που δε γουστάρουν να τους φορέσουν τσιπάκι να το βουλώσουν μια και καλή.

Αν έχει άλλα μέτρα και άλλα σταθμά, γεννάς αμφιβολίες. Και στην περίπτωσή μας, για το θέμα των γηπέδων, είναι πολλές και τεράστιες. Γιατί τα γήπεδα είναι ανοιχτά, όχι κλειστοί χώροι.

Γιατί αν κάποιοι έχουν κάνει υπομονή όλους αυτούς τους μήνες, αυτοί είναι οι οπαδοί. Και όπου να ‘ναι, θα στερέψει και αυτή. Και μετά η κατάσταση δε θα μαζεύεται…

Νίκος Καλαμπάκας

Μοιρασθείτε το: