Η Μάγδα Φύσσα θα μπορούσε να είναι η δική μου, η δική σου, η κάθε μητέρα. Η κάθε μητέρα που ύψωσε το ανάστημά της απέναντι στο άδικο, τη φωνή της απέναντι στο δολοφόνο του παιδιού της, έγινε σύμβολο ενός αντιφασιστικού αγώνα και τελικά δικαιώθηκε επτά χρόνια μετά το θάνατο του παιδιού της, το οποίο και όταν βγαίνοντας από την αίθουσα του Εφετείου επικαλέστηκε φωνάζοντας ” Παύλο τα κατάφερες γιε μου”.

Ο Παύλος τα κατάφερε και η Μάγδα Φύσσα είδε τους δολοφόνους και τους ηθικούς αυτουργούς για το θάνατο του γιου της να καταδικάζονται από την έδρα ως ένοχοι τόσο για το φόνο όσο και ως εγκληματική οργάνωση. Η αλαζονεία και η περιφρόνηση των μελών της Χρυσής Αυγής που σνόμπαραν τη διαδικασία της πενταετούς δίκης και δεν έδιναν το παρόν στο εφετείο, τους οδήγησε σήμερα στην αναμονή της ανακοίνωσης της ποινής με τους δικηγόρους τους να τρέχουν να αναζητούν ελαφρυντικά και να δηλώνουν ότι ‘είναι παρεξηγημένοι’ καθώς και ότι ‘βοήθησαν κόσμο’. Εκείνοι έλειπαν. Η Μάγδα ήταν πάντα εκεί. Και ήταν πάντα εκεί γιατί εκείνη είχε χάσει τα πάντα, ενώ εκείνοι νόμιζαν πως όχι.

magda-fissa-intimeΟ Παύλος ζει και θα εξακολουθήσει να ζει γιατί θυσιάστηκε για έναν ιερό σκοπό: αποκάλυψε τις αληθινές προθέσεις ενός συγκαλυμμένου με το δημοκρατικό μανδύα εγκληματικού εισβολέα στη βουλή ο οποίος αρχικά εκμεταλλευόμενος την οικονομική κρίση και καπηλευόμενος το πατριωτικό αίσθημα των πολιτών απέκτησε πολιτική υπόσταση. Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα καθαίρεσε τη Χρυσή Αυγή από τον προσωρινό και σαθρό θρόνο της, την οδήγησε στη διάλυση, στην καταδίκη και στη φυλακή. Μπορούν όλα αυτά να φέρουν πίσω τον Παύλο; Όχι. Μπόρεσαν όμως να σκοτώσουν στη συνείδηση του κόσμου τη Χρυσή Αυγή, να μην την εμπιστευθούν για τρίτη τετραετία και να τη διασπάσουν. Γιατί αν δεν συνέβαιναν όλα αυτά, θα είχαμε κι άλλους Παύλους, κι άλλες Μάγδες και μπορεί να ήσουν και να ήμουν ο επόμενος. Τώρα πια, σιγά μη φοβηθούμε.

Έλενα Φάκου

Την Έλενα την βρίσκετε και στο προσωπικό της rebel spotwww.rebelchic.gr

Instagramhttps://www.instagram.com/elenafakou_swkianou/?hl=en

Κάνε το Kink Motel δικό σου εδώ!

Previous articleNetflix: “Η Δίκη των επτά του Σικάγου” και έξι σειρές που έρχονται τον Οκτώβριο
Next articleΥπάρχουν χρόνια που “ματώνουν” και χρόνια που λυτρώνουν
Έλενα Φάκου
Είδα πανκιά με εμβληματικές πανύψηλες χρωματιστές μοϊκάνες το 1993 στην πλατεία Piccadilly Circus του Λονδίνου ενώ πρόλαβα και κάποια να αράζουν στο σταθμό του τρένου στο Μοναστηράκι. Πήγαινα στη Βίλα Αμαλία και η πρώτη συναυλία που είδα ήταν των Panx Romana στο Πεδίο του Άρεως. Μου αρέσει να ονειρεύομαι και να χορεύω ξέφρενα. Τα έχω βρει με τον εαυτό μου και ψάχνω ακόμα την αληθινή αγάπη. Στο Punked δε χρειάζεται να απολογούμαι πλέον στους συντηρητικούς. Όταν φύγω από εδώ θα τα πω όλα στο Θεό. Αν υπάρχει φυσικά. Μέχρι τότε θα βρείτε κυρίως όσα σκέφτομαι στην κατηγορία Σέξινες αλλά ως guest θα κάνω εμφανίσεις και σε άλλες στήλες. Στην προηγούμενη ζωή μου, είπαν ότι ήμουν η Marilyn Monroe. Δεν τους πίστεψα. Νομίζω ότι δούλευα σε τσίρκο. Μπορεί και όχι. Δε θα μάθουμε ποτέ. Ζω για να γράφω και γράφω για να ζω. Να με διαβάζετε.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

45 + = 50