Το ότι θα έφτανα στο σημείο να γράψω ένα θέμα άποψης που να αφορά στο στυλ της κ. Μάγδας Φύσσα δεν το περίμενα. Παρόλα αυτά, η ζωή είναι απρόβλεπτη και τα σχόλια των ανθρώπων ακόμα περισσότερο, έτσι είμαστε κάπου εδώ για να σχολιάσουμε το αν και γιατί υπάρχει κομμωτήριο στο Κερατσίνι, με ότι αυτό συνεπάγεται. Όλοι πάνω κάτω ακούσαμε ή διαβάσαμε το πως σχολίασε η δικαστική ρεπόρτερ Ιωάννα Μάνδρου την φτωχή μεν πλην αξιοπρεπή και καλοχτενισμένη μάνα του αντιφασιστικού αγώνα.

Προσωπικά δεν θεωρώ πως η κ. Ιωάννα Μάνδρου είχε κακή πρόθεση πριν κάνει το σχόλιό της, απλώς το διατύπωσε με τόσο λάθος τρόπο που προκάλεσε αντιδράσεις τυφώνα. Είναι άλλωστε σαφή δυο πράγματα: το ένα είναι ότι η συγκεκριμένη δημοσιογράφος κάλυψε από την πρώτη στιγμή το δικαστικό ρεπορτάζ για τη Χρυσή Αυγή και ότι επισκέπτεται πολύ συχνά το κομμωτήριο. Η κ. Μάνδρου σε καμία περίπτωση δεν έχει φιλοναζιστικά αισθήματα.Θα μπορούσε να πει κανείς εάν την παρακολουθεί το ακριβώς αντίθετο. Επίσης όμως θα παρατηρήσει ότι έχει ιδιαίτερη αδυναμία στα στυλιζαρισμένα χτενίσματα τα οποία αποτελούν το σήμα κατατεθέν της.

Μάλλον κάπου εκεί, στο σταυροδρόμι της επαγγελματικής της συνείδησης και της προσωπικής της αισθητικής σκόνταψε λίγο, και εκφράστηκε λίγο άκομψα λειτουργώντας με στερεότυπα και τσουβάλιασε -υποθέτω και θέλω να πιστεύω άθελά της- όλο το λαό της Β Πειραιά κάνοντας το εξής σχόλιο:

“Aυτή η γυναίκα δεν είναι μία γυναίκα διανοουμένη που στέκεται μπροστά για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Είναι μία γυναίκα που ζει στο Πέραμα, είναι μία γυναίκα που είχε έναν άντρα ναυτεργάτη δηλαδή που έπαιρνε (χρήματα) όταν είχε δουλειά, δούλευε μια στη χάση μια στη φέξη, δηλαδή σε κοινωνικά στρώματα που δεν περιμένεις και τέτοιες συμπεριφορές. Δηλαδή οι άνθρωποι και φοβούνται και εκφράζουν με διαφορετικό τρόπο την αντίστασή τους. Γιατί την είδατε και πόσο κόσμια είναι. Και να προσθέσω και κάτι ακόμα; Και πόσο περιποιημένη. Την είδατε καμία μέρα στη δίκη αχτένιστη;”

Το συγκεκριμένο σχόλιο λοιπόν ήταν τόσο άτοπο και άστοχο και έγινε για ένα πρόσωπο που το τελευταίο που αντιπροσωπεύει ή θα έπρεπε να αντιπροσωπεύει αν θέλετε είναι η μόδα, σε μια περίοδο λίγο πριν την ανακοίνωση των ποινών των κατηγορουμένων όπου δε χωρούν κριτικές επιπέδου ‘My style rocks’ για χτενίσματα και color blocking.

Επίσης οι ‘φτωχοί’ ή ‘λαϊκοί’ άνθρωποι καλό θα ήταν να ξεκαθαρίσουμε ότι και κόσμιοι είναι και περιποιημένοι και αξιοπρεπείς. Την αξιοπρέπεια δεν την αγοράζει κανείς με χρήματα, σας το λέω εγώ που τυχαίνει να κατοικώ στο Δήμο Φιλοθέης – Ψυχικού στον οποίο αδιαμφισβήτητα κατοικούν πλούσιοι πολίτες αλλά όχι περισσότερο ή λιγότερο αξιοπρεπείς και κόσμιοι από τους υπόλοιπους. Δυστυχώς ή ευτυχώς με τα λεφτά δε μπορείς να αγοράσεις αγωγή ή και διαγωγή. Αυτά είναι ανεκτίμητα. Και όπως έλεγε και η Coco Chanel, “τα πιο πολύτιμα πράγματα στη ζωή είναι δωρεάν, τα αμέσως επόμενα είναι πανάκριβα.”

Έλενα Φάκου

Την Έλενα την βρίσκετε και στο προσωπικό της rebel spotwww.rebelchic.gr

Instagramhttps://www.instagram.com/elenafakou_swkianou/?hl=en

Κάνε το Kink Motel δικό σου εδώ!

Previous articleΥπάρχουν χρόνια που “ματώνουν” και χρόνια που λυτρώνουν
Next articleΣειρά ντοκιμαντέρ για τα supermodels της δεκαετίας του 1990
Έλενα Φάκου
Είδα πανκιά με εμβληματικές πανύψηλες χρωματιστές μοϊκάνες το 1993 στην πλατεία Piccadilly Circus του Λονδίνου ενώ πρόλαβα και κάποια να αράζουν στο σταθμό του τρένου στο Μοναστηράκι. Πήγαινα στη Βίλα Αμαλία και η πρώτη συναυλία που είδα ήταν των Panx Romana στο Πεδίο του Άρεως. Μου αρέσει να ονειρεύομαι και να χορεύω ξέφρενα. Τα έχω βρει με τον εαυτό μου και ψάχνω ακόμα την αληθινή αγάπη. Στο Punked δε χρειάζεται να απολογούμαι πλέον στους συντηρητικούς. Όταν φύγω από εδώ θα τα πω όλα στο Θεό. Αν υπάρχει φυσικά. Μέχρι τότε θα βρείτε κυρίως όσα σκέφτομαι στην κατηγορία Σέξινες αλλά ως guest θα κάνω εμφανίσεις και σε άλλες στήλες. Στην προηγούμενη ζωή μου, είπαν ότι ήμουν η Marilyn Monroe. Δεν τους πίστεψα. Νομίζω ότι δούλευα σε τσίρκο. Μπορεί και όχι. Δε θα μάθουμε ποτέ. Ζω για να γράφω και γράφω για να ζω. Να με διαβάζετε.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 16 = 24