Οι Oasis θεωρητικά αξίζουν συγχαρητήρια καθώς είναι το πρώτο συγκρότημα που έσπασε το ένα δισεκατομμύριο προβολές στο Spotify. O λόγος; Τι άλλο; Το αιωνόβιο πλέον Wonderwall. Παιδιά το “παντρευτήκαμε” ότι και να λέτε.

Η αρχική έκδοση του κομματιού κυκλοφόρησε στις 30 Οκτωβρίου του 1995, οπότε το άλμπουμ κλείνει επιτυχώς τα 25 του χρόνια. Είμαστε γέροι να το κοιτάξουμε!

Το Wonderwall λοιπόν ήταν το τέταρτο single από το άλμπουμ τους (What’s the Story) Morning Glory?, και λίγες μέρες πριν κυκλοφορήσει το άλμπουμ έγινε επίσημα η νούμερο ένα κυκλοφορία τους.

Tο άλμπουμ έχει γίνει 4 φορές πλατινένιο και στην Αγγλία παραμένει ακόμα το άλμπουμ της δεκαετίας, σύμφωνα με το κοινό.

Οι Oasis έχουν καταφέρει να καθιερωθούν σαν cult icons τα τελευταία χρόνια και έχουν αναγνωριστεί από τα μεγαλύτερα συγκροτήματα της εποχής μας. Πρόσφατα ο Lars Ulrich των Metallica χαρακτήρισε τον Noel Gallagher σαν τον αγαπημένο του στιχουργό, και πιστέψτε μας δεν ήταν ο μόνος.

Ας απολαύσουμε για χιλιοστή φορά λοιπόν το κομμάτι που έχει καταφέρει να στοιχειώσει τα “πεθαμένα” μας: 

Τι τραβάμε και εμείς τα παιδιά των 90s που δε μας ταιριάζει καθόλου η “σημερινή” εποχή…

Nancy von X

Μοιρασθείτε το:
Previous articleLizzo: Ψηφίστε στις εκλογές
Next articleΜουσικό βίντεο από τους Mr Bungle για το νέο τους τραγούδι “Eracist”
Nancy Von X
Και εκεί που κάθεσαι ξανθιά και αμέριμνη λες "Βρε δεν κάνω ένα site, για όλα όσα μου καίνε το μυαλό και την ψυχή, εκτός από το μαλλί;". Και το κέρμα έπεσε φίλη/ε και η ιδέα έγινε πράξη και από τότε ποιός είδε τον Dali και δεν τον φοβήθηκε. Είμαι η Nancy και μπορείς να μου χρεώσεις ότι γράφεται και δημοσιεύεται στο Punked, αλλά στο κλείσιμο της ημέρας αγάπησε με, με τα ελαττώματα μου και ας μην έχω. Stay Punked!