Καιρός τα παιδιά στο Grindr να μάθουν να είναι Kindr

Date:

Με τον πρώην Γενικό Διευθυντή Joel Simkhal να έχει φύγει από τη μέση, η παρέα του Grindr αισθάνεται έτοιμη να αντιμετωπίσει τα θέματα σεξουαλικού ρατσισμού και bullying, μεταξύ των χρηστών.

Πριν μία βδομάδα, η εφαρμογή για online γνωριμίες τουίταρε ένα βίντεο το οποίο δηλώνει: «Όταν κάποιος λέει “όχι μαύροι”, αυτό περιλαμβάνει όλους τους μαύρους εκεί έξω και σε αυτό αναφερόμαστε ως σεξουαλικό ρατσισμό.»

Το εν λόγω «τουί» έφερε μαζί του και ένα σύνδεσμο που οδηγεί στο kindr.grindr.com. Όταν κάποιος επισκέπτεται το site, ακούει μια εκφώνηση για τον σεξουαλικό ρατσισμό, μαζί με μια ατάκα να λέει “It’s time to play nice” (μετάφραση: ώρα να παίξετε όμορφα), και την ημερομηνία κυκλοφορίας Σεπτέμβριο του 2018.

Ποικιλοτρόπως, ο Simkhal προωθούσε το σεξουαλικό ρατσισμό, για τον οποίο το Grindr ήταν φημισμένο.

Το 2016 είπε «Είναι τόσο κακό να πεις ότι “μου αρέσουν μόνο οι μαύροι”; Πιστεύω πως θα πρέπει να μην σε εμποδίζει τίποτα να το πείς, εφόσον είναι ξεκάθαρα η προτίμηση σου.»

Το 2014 είπε ότι είναι ΟΚ  με τους ρατσιστές, αρκεί να του δίνουν μια θετική (!) χροιά. «Ενθαρρύνουμε τους χρήστες να το δηλώνουν με θετικό τρόπο, δεν θα λύσω εγώ το ρατσισμό.»

Η ανακοίνωση για το “Kindr” έγινε λίγες μέρες αφότου το μοντέλο και ακτιβιστής Munroe Bergdorf, προκάλεσε την εφαρμογή να αντιμετωπίσει το μίσος:

«Το Grindr έχει τους πόρους αλλά και τη δυνατότητα να γίνει στο μέλλον κάτι πραγματικά θετικό για την LGBTQ κοινότητα. Απλά ελπίζω  να πάρουν τις απαραίτητες αποφάσεις για να το κάνουν.»

Θάνος Βαρνάβας

Θάνος Βαρνάβας
Θάνος Βαρνάβας
Μία μέρα, ο Σάουρον πήρε μανιτάρια, είδε το φως, και έφτιαξε εμένα. Μετά το σοκ παραιτήθηκε, και αποφάσισε να γίνει εκτροφέας χρυσόψαρων. Με λένε Θάνο Βαρνάβα. Όταν δεν τσακώνομαι με τις φωνές μέσα στο κεφάλι μου, γουστάρω να δημιουργώ, να γράφω, και να κάνω βελονάκι. Κόπιασε να τα πούμε, θα σου βγάλω και μεζέ με το τσιπουράκι.

Share post:

LATEST

Νέο lyric βίντεο από τους Manowar για το single “Immortal”

Οι Manowar έδωσαν στην δημοσιότητα ένα νέο lyric βίντεο για το τραγούδι τους "Immortal". Το τραγούδι συμπεριλαμβάνεται στο EP του συγκροτήματος με τίτλο "Highlights From...

MUSTS

Freddie Mercury: Σαν σήμερα έφυγε από τη ζωή το μεγαλύτερο είδωλο όλων των εποχών

O αγαπημένος frontman όλων των εποχών, Freddie Mercury έφυγε σαν σήμερα...

Punks Not Dead – Μια μικρή αναδρομή

Έχοντας διαμορφώσει αρκετές γενιές, η Punk βρίσκεται ακόμα εδώ. Pop-Punk,...

Το Χαμένο Ημερολόγιο της “Άλλης” – Πρώτη παρουσίαση της έκδοσης του βιβλίου του Μάνου Λαμπράκη

Οι εκδόσεις «ΑΣΤΑΡΤΗ» και το Θέατρο Σταθμός σας προσκαλούν στην πρώτη παρουσίαση της...
Punked