Η Sony αποκάλυψε το τo DualSense, το οποίο θα αποτελέσει το νέο χειριστήριο για το PlayStation 5. Το DualSense θα κρατήσει σε μεγάλο βαθμό τα χαρακτηριστικά του DualShock 4, προσθέτοντας κάποιες νέες λειτουργίες βελτιώνοντας έτσι το σχέδιο. Όπως ενημέρωσε επίσημα η ίδια η Sony σχετικά, στη νέα κονσόλα αναμένεται να υπάρχει ένα πλήρως διαφοροποιημένο αλλά και εξελιγμένο χειριστήριο, πολύ διαφορετικό από το “Dual Shock 4” που συνόδευε την προηγούμενη έκδοση.

Το “DualSense” θα προσφέρει απτική ανατροφοδότηση και αισθητήρες που θα δημιουργούν αντίσταση και δόνηση ανάλογα με το παιχνίδι. Μέσα στις υπόλοιπες πρόσθετες λειτουργίες, μία άλλη σημαντική αλλαγή σε σχέση με το προηγούμενο χειριστήριο θα είναι και το κεντρικό κουμπί του μενού στη μέση, όπου πλέον φαίνεται ότι θα αντικατασταθεί από ένα κουμπί με την ονομασία και εντολή “create”.

Uad-Ab-RDJ2q94k-Ccgvm45-QdΟ Jim Ryan, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Sony Interactive Entertainment δήλωσε:

«Το DualSense σηματοδοτεί μια ριζική αλλαγή από τα προηγούμενα χειριστήρια μας και καταγράφει το πόσο έντονα αισθανόμαστε που κάνουμε ένα άλμα γενιάς με το PS5.Το νέο χειριστήριο μαζί με τα νέα χαρακτηριστικά του PS5, θα αλλάξουν τον τρόπου που παίζουμε παιχνίδια, συνεχίζοντας έτσι τον στόχο μας να ξεπεράσουμε τα όρια του παιχνιδιού. Για την κοινότητα του PlayStation, θέλω πραγματικά να σας ευχαριστήσω που κάνετε αυτό το συναρπαστικό ταξίδι μαζί μας καθώς κατευθυνόμαστε προς την κυκλοφορία του PS5 στις γιορτές του 2020. Ανυπομονούμε να μοιραστούμε τους επόμενους μήνες περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το PS5 και το design της κονσόλας.»

Nick Manous

Μοιρασθείτε το: