Η “Βασίλισσα της Pop” aka Madonna δε χρειάζεται συστάσεις. Είναι μοναδική σε ότι και αν έχει κάνει μέχρι σήμερα, ενώ σίγουρα ξέρει να ξεχωρίζει και να προκαλεί με τη συμπεριφορά της. Έχει καταφέρει να κάνει εκατομμύρια καρδιές να σκιρτήσουν, έχει ξεπεράσει τα όρια της και συνεχίζει να δημιουργεί και να εξελίσσεται ακόμα και σήμερα.

Κατά τη διάρκεια της καριέρας της έχει εκθειαστεί από κοινό και κριτικούς, ενώ παρόλη την λογοκρισία που έχει υποστεί, συνεχίζει αποτελεί πρότυπο για αρκετούς νέους καλιτέχνες εκεί έξω.

Αυτό όμως που είναι ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι ότι η 61 ετών καλιτέχνης, είναι παρούσα στη μουσική σκηνή περισσότερο από ποτέ, και συνεχίζει να δημιουργεί νέα κομμάτια και ξεχωριστές εμφανίσεις.

Έχεις όμως φανταστεί ποτέ πως ήταν πριν την δόξα και όλα τα παραπάνω;

Το 1983 ο φωτογράφος Richard Corman, δεν είχε ιδέα για τη σταρ που αποθανάτιζε στο φακό του, και μάλλον από ότι φαίνεται ούτε και η ίδια. Συναντήθηκαν στη Νέα Υόρκη και εκείνος θεώρησε ότι ήταν η ιδανική υποψήφια για τη δουλειά του. Ήταν μόνο 24 ετών και ήθελε απλά να γίνει διάσημη.

Στο φωτογραφικό του λεύκωμα “Madonna NYC 83”, παρουσιάζει την Madonna στην αρχή της καριέρας της, λίγους μήνες πριν από την κυκλοφορία του πρώτου της άλμπουμ.

Οι περισσότερες από τις φωτογραφίες είναι ασπρόμαυρες, αινιγματικές και σέξι, ενώ η ίδια φαίνεται γεμάτη αυτοπεποίθηση. Στις περισσότερες φοράει έντονα κοσμήματα, τζιν, ενώ παράλληλα έχει τα χείλη της βαμμένα κόκκινα, ίσως ένα από τα πιο γνώριμα της χαρακτηριστικα.

Ο Richard Corman κατάφερε να γίνει ένας από τους πιο διάσημους φωτογράφους. Ανάμεσα στα πορτραίτα του έχει φωτογραφίσει τους Muhammad Ali, Michael Jordan, Bill Clinton, Robert De Niro, Paul Newman, Al Pacino, Martin Scorsese, Ellie Wiesel και αρκετούς διάσημους εκεί έξω.

Ακόμα και σήμερα όμως το “Madonna NYC 83”  αποτελεί την πιο γνωστή δουλειά του.

Nancy Von X