Η Gillette βάζει το ξυράφι στο λαιμό της τοξικής αρρενωπότητας με τη νέα της διαφήμιση

Βιώνοντας μια καθημερινότητα στην οποία χάνονται ζωές στο βωμό του ανδρισμού και της αρρενωπότητας (επειδή αγοράκια δεν έμαθαν ποτέ να σέβονται την αξία της της ζωής και το δικαίωμα στην αξιοπρέπεια της διπλανής ή του διπλανού τους), είναι πολύ αναζωογονητικό να βλέπεις μία εταιρία που έχει βγάλει εκατομμύρια από το ανδρικό πρότυπο της «παλιάς κοπής» όπως είναι η Gillette, να παίρνει ξεκάθαρη θέση με το δικό της βήμα.

https://www.youtube.com/watch?v=koPmuEyP3a0&t=3s

Η Gillette σε μία επίμαχη διαφήμιση, έχοντας τον εκφωνητή να αναρωτιέται «αυτό είναι το καλύτερο που μπορούν οι άντρες;» δείχνει την επιρροή της τοξικής αρρενωπότητας (φέρνοντας ξανά στην επιφάνεια το κίνημα #MeToo)  και ταυτόχρονα τη σημασία της σωστής ανατροφής και τα σωστά παραδείγματα για τα νεαρά αγόρια.

Τα μηνύματα που φέρνει στο τραπέζι η Gillette πλαισιώνονται από κλιπ σκηνών που περιγράφουν bullying, σεξουαλική παρενόχληση και τραβούν την προσοχή μας σε μια δικαιολογία που έχει γίνει δυστυχώς ψωμοτύρι για να δικαιολογήσει επιβλαβείς συμπεριφορές: «Έλα μωρέ αγόρια είναι» (boys will be boys).

H Gillette λοιπόν καλεί τους άνδρες να επικρίνουν και να αψηφήσουν αυτές τις συμπεριφορές όταν τις παρατηρούν σε άλλους άνδρες.

Αξίζει νομίζω οι τοξικές συμπεριφορές να εντοπίζονται από νωρίς. Και να ξυριστούν κόντρα.

Αδέκαστο Κείμενο: Θάνος Βαρνάβας

Previous Story

Η ασπρόμαυρη μέταλ οικογένεια του JP Ahonen

Next Story

Είδαμε το τρέιλερ της τρίτης σεζόν του La Casa De Papel και κάτι σκίρτησε μέσα στην κλεμμένη μας καρδιά

Latest from Blog

Rotting Christ: Animated βίντεο για το single “Primal Ressurection”

Λίγες εβδομάδες μετά την κυκλοφορία του νέου τους δίσκου “Pro Xristou” οι Rotting Christ μας παρουσιάζουν ένα νέο animated lyric βίντεο για το single “Primal Ressurection”. Θα πρέπει να αναφερθεί πως το συγκεκεριμένο…
Punked
Go toTop