Η Donna Karan θέλει να σώσει τον κόσμο από τη βιομηχανία της μόδας

Date:

Οι επιπτώσεις της παραγωγής ενδυμάτων στο περιβάλλον εξετάστηκαν σε συνέδριο που φιλοξένησε η σχεδιάστρια μύθος, Ντόνα Κάραν στο κατάστημα Urban Zen στο Γουέστ Βίλατζ της Νέας Υόρκης.

Για μια βιομηχανία που εξαρτάται από την αλλαγή για την επιβίωσή της, ο τομέας της μόδας, ήταν αργός στον εναγκαλισμό της προστασίας του περιβάλλοντος επισήμαναν οι συμμετέχοντες.

Στο συνέδριο της μη κυβερνητικής οργάνωσης Εθνικό Συμβούλιο Υπεράσπισης των Φυσικών Πόρων ((NRDC) με θέμα «Change Fashion» η επιστημονική σύμβουλός της, Λίντα Γκριρ δήλωσε ότι εξαρτάται από τις εταιρείες αν θα πάρουν πάνω τους την ευθύνη να παράγουν με έναν τρόπο που ελαχιστοποιεί τον κίνδυνο για το περιβάλλον.

30-DONNAKARAN-master1050Συζητήσεις και παρουσιάσεις στο πλαίσιο του συνεδρίου είχαν στόχο τη δικτύωση, την ανταλλαγή πληροφοριών και την εστίαση της προσοχής στην παγκόσμια οικονομική κρίση.

Κατά την άφιξή τους, οι συμμετέχοντες στο συνέδριο είχαν τη δυνατότητα να ξεναγηθούν σε μία ξεχωριστή έκθεση, περνούσαν μέσα από ένα χώρο 2.700 λίτρων νερού, που αντιπροσωπεύει την ποσότητα νερού που απαιτείται για την παραγωγή μόνο ενός t-shirt. Έπειτα μάθαιναν για τον κύκλο ζωής του ενδύματος, τη διαδικασία παραγωγής, από την κατασκευή ινών, τη δημιουργία υφάσματος, τη βαφή, το φινίρισμα, τη διανομή και το τέλος ζωής.

Καλλιτεχνική εγκατάσταση της The Soze Agency που παρουσιάστηκε στο πλαίσιο του συνεδρίου αντικατόπτριζε την περιβαλλοντική επίδραση της κατασκευής ενδυμάτων στη ρύπανση των υδάτων, στις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου, στην κατανάλωση ενέργειας και σε άλλους φυσικούς πόρους. Εκτός από την ενημέρωση για τις επιπτώσεις στο περιβάλλον της βιομηχανίας ενδυμάτων, όσοι ξεναγήθηκαν στην έκθεση εκπαιδεύθηκαν στην ανάγκη για αλλαγή και μυήθηκαν σε καινοτόμες τεχνολογίες που έχουν σχεδιαστεί για την αντιμετώπιση του κρίσιμου αυτού ζητήματος.

Στο συνέδριο πήραν μέρος, σύμφωνα με το Page Six οι σχεδιάστριες μόδας, Μάρα Χόφμαν και Τζούλι Γκίλχαρντ, η τηλεοπτική παραγωγός, Ντεζιρέ Γκρούμπερ, η φωτογράφος Πάμελα Χάνσον, το supermodel Πολίνο Πορίζκοβα, ο Ντον Λένον του CNN, η Ντοροθέα Χάρλεϊ, σύζυγος του Μπον Τζόβι και ο ηθοποιός Άντριου Γκρένιερ.

Share post:

LATEST

Elvis – Ο Austin Butler μεταμορφώνεται στον Βασιλιά!

Μισώ τις μουσικές βιογραφίες. Μισώ τις μουσικές βιογραφίες και περισσότερο μισώ τους πρωταγωνιστές τους. Δεν έχω κάποια προκατάληψη. Δεν μπήκα να δω το Bohemian...

MUSTS

Επίσημο μουσικό βίντεο από τους Queensrÿche για το νέο τραγούδι “In Extremis”

Οι Queensrÿche έδωσαν στην δημοσιότητα ένα νέο μουσικό βίντεο...

Ο Johnny Depp ξεκινάει περιοδείες με τους Hollywood Vampires το 2023

Ο Johnny Depp οδεύει προς την Ευρώπη για περιοδεία...

Το μιούζικαλ “Back To The Future” επιστρέφει στο Broadway

Μετά τις επιτυχημένες παραστάσεις στο West End, το μιούζικαλ...
Punked