Από την προηγούμενη εβδομάδα, τα drag shows έχουν περάσει στο διαδίκτυο καθώς μέτρα καραντίνας, λόγω του κορονοϊού εφαρμόζονται απ’ άκρου εις άκρον στις ΗΠΑ. Από τη φύση της, η drag βιομηχανία είναι μια live βιομηχανία, στην οποία η επιτυχία και οικονομική σταθερότητα του περφόρμερ εξαρτάται από τα εβδομαδιαία show και τουρνέ. Από τη στιγμή όμως που έκλεισαν τα μπαρ, οι περφόρμερ βρίσκουν άλλους τρόπους να επιβιώσουν οικονομικά. Πλέον, καταφεύγουν στον εικονικό κόσμο.

Η περφόρμερ Mini Pearl Necklace στο Σικάγο, μαζί με άλλους 11 περφόρμερ βρήκαν καταφύγιο στο Twitch με ένα show, το οποίο βάφτισαν «Notta Contact Sport». Όλες οι περφόρμανς παρουσιάστηκαν ως ενιαία ταινία, είτε τις είχαν ετοιμάσει εκ των προτέρων, είτε ήταν ζωντανές. «Βλέπω κόσμο να κάνει re-post για το show, ανθρώπους που δεν είχα συναντήσει ποτέ στο παρελθόν» είπε. Και μιας και το πρώτο ήταν επιτυχία, ελπίζει να σχεδιάσει επόμενα.

Η με έδρα το Λος Άντζελες drag queen με το όνομα Bitch Puddin έφερε 8.000 διαδικτυακούς θεατές στο δικό της Digital Drag Show στο Twitch (συμμετείχαν, μεταξύ πολλών άλλων, και οι: Laveau Contraire, Alaska Thunderfuck και Laganja Estranja).

«Το drag είναι σαν την “εκκλησία” της κοινότητάς μας» είπε. «Είναι ένα ασφαλές καταφύγιο» συνέχισε, αναφερόμενη και στα show και στα γκέι μπαρ που, τυπικά, τα φιλοξενούν. Και η Bitch Puddin σχεδιάζει επόμενα εικονικά show και ήδη στον λογαριασμό της στο Twitter έχει αναρτήσει teaser για το δεύτερο Digital Drag Show.

Μοιρασθείτε το: