Η νέα κολεξιόν της Chanel μας ταξίδεψε στην Άιγυπτο

Date:

Ένας αρχαίος αιγυπτιακός ναός στο Metropolitan Museum of Art της Νέας Υόρκης, ήταν το σκηνικό για το πιο πρόσφατο show του οίκου Chanel: λαμπερά τουίντ, χρυσά ενδύματα, τολμηρά κοσμήματα.

Η πασαρέλα έκανε λούπα γύρω από τον Ναό του Ντέντουρ, ένα λατρευτικό κτίριο από ψαμμόλιθο το οποίο ολοκληρώθηκε τον 10 αιώνα π.Χ. Ο Καρλ Λάνγκερφελντ διάλεξε αυτό το φόντο για την παρουσίαση αλλά και ως πηγή έμπνευσης για τα αρχαίου αιγυπτιακού ύφους κομμάτια.

«Ο αιγυπτιακός πολιτισμός με γοήτευε πάντα: εμπνέομαι από μια ιδέα, την οποία κάνω πραγματικότητα» δήλωσε ο διευθυντής δημιουργικού του οίκου. «Νομίζω ότι η εικόνα αυτής της κολεξιόν έχει κατά πολύ να κάνει με αυτό το ραφινάρισμα το οποίο κάποιος πρέπει να δει από κοντά, σχεδόν να το αγγίξει, για να καταλάβει πώς έχει γίνει και για να μπορέσει να εκτιμήσει την ομορφιά αυτής της δουλειάς» πρόσθεσε.

Βεβαίως, ανάμεσα στα μοτίβα της κολεξιόν ήταν και ο αρχαίος αιγυπτιακός σκαραβαίος (μπορούσε κανείς να τον εντοπίσει σε περιδέραιο, σε κουμπιά, σε αγκράφα ζώνης). Παράλληλα, το μέικ απ των μοντέλων παρέπεμπε στο Μάτι του (θεού) Ώρου.

Το show του οίκου Chanel σηματοδότησε την έναρξη του Matiers d’ art 2018/2019.

Theia Punka
Theia Punka
Τι θα βγείς έτσι από το σπίτι ζακέτα να πάρεις! Και βασικά αν είναι χάλια κάτσε να πουντιάσεις δεν με νοιάζει. Είμαι η Θεία Punka και είμαι εδώ για να σου ξεστραβώσω το στυλιστικό σου είναι. Θα σέβεσαι!

Share post:

LATEST

MUSTS

Οι Megadeth ανακοίνωσαν τις λεπτομέρειες του νέου τους άλμπουμ “The Sick, The Dying… And The Dead”

Η πολυαναμενόμενη επιστροφή των Megadeth και του Dave Mustaine...

Διάσημοι συγγραφείς που πέθαναν στον άσσο

Η εικόνα ενός φτωχού συγγραφέα που παλεύει για μια...

Οι Metallica κάνουν σεμινάρια στους θαυμαστές τους

Οι Metallica συνεργάστηκαν με τη Yousician, διαδραστική και εκπαιδευτική...

“Ants from up there”: Μετά από ένα χρόνο οι Black Country, New Road επιβεβαιώνουν όλους όσους πίστεψαν στο ντεμπούτο τους

Κινηματογραφικές μπαλάντες, δραματικότηταs "Funeral" των "Arcade Fire", sci-fi κατάθλιψη...
Punked