Η Lashana Lynch φαίνεται να επιβεβαίωσε τις φήμες που θέλουν το ρόλο της στο “No Time to Die” να γίνεται η νέα πράκτορας 007, τον οποίο χαρακτήρισε ως ένα μέσο για να πολεμήσει τα στερεότυπα που καταπιέζουν τη φυλή και το φύλο.

Η 25 ταινία της σειράς James Bond και τελευταία με τον Daniel Craig στο ρόλο του Βρετανού πράκτορα, περιέχει τον χαρακτήρα της Nomi που θα συντροφεύσει τον Bond στην αποστολή που καλείται να φέρει εις πέρας, και η οποία φήμες θέλουν να αναλαμβάνει την ιδιότητα του πράκτορα 007 στις επόμενες ταινίες της σειράς.

«Είμαι μια μόνο μαύρη γυναίκα. Αν ήταν κάποια άλλη μαύρη γυναίκα που αναλάμβανε το ρόλο, θα γινόταν πάλι η ίδια συζήτηση, θα δεχόταν τις ίδιες επιθέσεις, τον ίδιο προπηλακισμό. Απλώς πρέπει να θυμίζω στον εαυτό μου πως η συζήτηση συμβαίνει και πως αποτελώ κομμάτι σε κάτι που θα είναι πάρα πολύ επαναστατικό».

13Η Lynch συνεργάστηκε με τη σεναριογράφο Phoebe Waller-Bridge (“Fleabag”) για να βεβαιωθεί πως η μαύρη εμπειρία που παρουσιάζει είναι πέρα για πέρα αυθεντική. «Εψαξα τουλάχιστον για μια στιγμή στο σενάριο όπου οι μαύροι θεατές θα κουνήσουν το κεφάλι τους αποδοκιμάζοντας την πραγματικότητα αλλά θα είναι χαρούμενοι που θα δουν την αληθινή ζωή να εκπροσωπείται».

Οσο για τις ορδές λευκών αντρών που της επιτέθηκαν στην προοπτική να είναι η νέα πρωταγωνίστρια της σειράς, η Lynch δήλωσε πως πολύ απλά δεν τη νοιάζει τι σκέφτονται. «Δε με αποκαρδιώνει, με στεναχωρεί γιατί οι απόψεις μερικών ανθρώπων δεν προέρχονται από την κακία αλλά από τη δυστυχία τους. Δεν αφορούν εμένα. Οι άνθρωποι αντιδρούν σε μια ιδέα που δεν έχει σε τίποτα να κάνει με τη ζωή μου».

Ορέστης Μαλτέζος

Μοιρασθείτε το: