Το Assassin’s Creed Valhalla έρχεται μέσα στη χρονιά που διανύουμε και υπόσχεται να μας μεταφέρει για τα καλά στον κόσμο των Βίκινγκ. Περιγράφεται ως «η απόλυτη Βίκινγκ φαντασίωση» από έναν από τους κορυφαίους παραγωγούς της εταιρείας και θα είμαστε σε θέση να βυθιστούμε στον κόσμο του πριν τελειώσει το 2020.

Αντίπαλος φαίνεται να είναι ο Βασιλιάς Αλφρέδος του Ουέσσεξ. Ο Darby McDevitt, narrative director του παιχνιδιού, ξεκαθάρισε πως θα ήταν λάθος να τον έχουμε στο μυαλό μας σαν τον βασικό κακό του παιχνιδιού. Ο Eivor θα συναντήσει μερικούς Assassins στην Αγγλία όμως μέχρι στιγμής τόσο αυτοί όσο και οι Templars αναφέρονται ακόμη με τα ίδια ονόματα που είχαν στο Origins και το Odyssey.

Αυτά λοιπόν είναι The Hidden Ones και Τhe Order of the Ancients. Ο χάρτης του παιχνιδιού θα περιλαμβάνει την Νορβηγία και τέσσερα βασίλεια της Αγγλίας: Wessex, Northumbria, East Anglia, Mercia. Σημαντικές πόλεις οι οποίες θα κάνουν την εμφάνιση τους στο παιχνίδι θα είναι το Λονδίνο, το Winchester και το Jorvik.

d-P66-G4-Gd4-Wtg-WV5-Psvg6-ULΣτο Assassin’s Creed Valhalla πρόκειται να επιστρέψουν πολλά από τα παλιά αγαπημένα χαρακτηριστικά της σειράς, κάτι που θα ευχαριστήσει τους του fans της σειράς Assasin’s. Tο Hidden Blade επιστρέφει και ο Eivor θα μπορεί να δολοφονεί τους εχθρούς του απευθείας, σε αντίθεση με το τι ίσχυε στα Assassin’s Creed Origins και Odyssey, ενώ κάνει την επιστροφή του και το social stealth, καθώς οι παίκτες θα μπορούν να χρησιμοποιούν πολύ περισσότερο το περιβάλλον και τα πλήθη, ούτως ώστε να εξοντώνουν τους αντιπάλους τους αθόρυβα. Σύμφωνα με τον creative director Ashraf Ismail, o Eivor θα αποκτήσει το Hidden Blade αρκετά νωρίς, χωρίς αυτό όμως να αλλάζει το γεγονός πως δεν θα είναι ένας εκπαιδευμένος Assassin. Οι ασπίδες θα επιστρέψουν όπως καταλάβαμε και από το trailer, ενώ θα μπορείτε να σκοτώσετε τον αντίπαλο σας πετώντας το τσεκούρι από μακριά.

Ο πρωταγωνιστής αναγκάζεται να μάθει γρήγορα να χρησιμοποιεί αυτό το πρωτόγνωρο όπλο και ανακαλύπτει μία τεχνική που αν χρησιμοποιηθεί με το σωστό συγχρονισμό, θα μπορεί ουσιαστικά να σκοτώσει τον οποιοδήποτε με ένα μόνο χτύπημα. Επιπλέον, η Ubisoft επιβεβαίωσε πως το visual customization (transmogrification) του Odyssey θα επιστρέψει στο Valhalla, όμως αυτή τη φορά το κάθε τμήμα του εξοπλισμού θα είναι μοναδικό στον κόσμο του παιχνιδιού. Το παιχνίδι αυτή τη φορά θα εστιάσει στα διπλά όπλα και όχι στα δύο όπλα που είχαν οι πρόσφατοι προκάτοχοι του. Αυτό εξάλλου είδαμε και στο trailer. Πρακτικά λοιπόν στο ένα χέρι θα μπορείτε να έχετε ένα σπαθί ενώ στο άλλο ένα τσεκούρι και δεν θα τα αλλάζετε μεταξύ τους όπως σε προηγούμενους τίτλους. Συνεπώς, φαίνεται ακόμα περισσότερο πως η σειρά απομακρύνεται από τα έντονα στοιχεία, διατηρώντας όμως εκείνα που απλά βελτιώνουν την εμπειρία των παικτών.

Όπως και στο Odyssey, οι παίκτες θα μπορούν να επιλέξουν αν θα παίξουν ως άνδρας ή ως γυναίκα. Το παιχνίδι θα έχει πλούσιο customization σε ό,τι αφορά το κομμάτι του εξοπλισμού ενώ θα σας δίνει τη δυνατότητα να αλλάξετε τα μαλλιά του χαρακτήρα σας, να προσθέσετε τατουάζ και να βάψετε το πρόσωπο σας.

Φυσικά για να χτίσετε τις δικές σας συμμαχίες ίσως χρειαστεί να παντρέψετε κάποιο μέλος της οικογένειας σας έτσι ώστε να ενωθούν δύο φυλές, ενώ θα κληθείτε αρκετές φορές να κάνετε επιλογές τόσο σε πολιτικό όσο και σε προσωπικό επίπεδο.

Assassins-Creed-Valhalla-Snow-Night-2060x1159Την ανάπτυξη του παιχνιδιού έχει αναλάβει η Ubisoft Montreal (Blag Flag, Origins) ενώ από πίσω της βρίσκονται 14 μικρότερα studio τα οποία έχουν βοηθητικό ρόλο. Ο Ashraf Ismail είναι ο σκηνοθέτης του Valhalla ενώ έχει εργαστεί και στα προηγούμενα δύο παιχνίδια της σειράς που αναφέραμε ενώ τα τραγούδια για το soundtrack του παιχνιδιού έχουν γραφτεί από τον Einar των Νορβηγών Wardruna.

Το “Αssassin’s Creed Valhalla” θα κυκλοφορήσει στις 30 Δεκεμβρίου 2020 σε PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X, Xbox One, Pc και Stadia.

Nick Manous

Μοιρασθείτε το: