Εβδομάδα Ντιζάιν της Ολλανδίας: «Αν όχι εμείς, τότε ποιοι;»

Date:

Στόχος της φετινής Εβδομάδας Ντιζάιν της Ολλανδίας είναι να σπείρει το αισιόδοξο πνεύμα ότι οι designers μπορούν να βελτιώσουν τον κόσμο. Γι’ αυτό και το θέμα ενός από τα πιο πειραματικά φεστιβάλ στον κόσμο του ντιζάιν, παγκοσμίως, είναι: «Αν όχι εμείς, τότε ποιοι;».

«Το μυαλό των designers κατεβάζει λύσεις, οι ίδιοι δημιουργούν καινοτομίες, είναι πρωτοπόροι, κάνουν τα πράγματα απτά και λειτουργικά. Κοιτάζουν το περιβάλλον τους και τον κόσμο με έναν μοναδικό τρόπο. Πώς θα μπορούσε να είναι διαφορετικός; » τονίζει ο Martijn Paulen, διευθυντής της Dutch Design Week.

Το φετινό θέμα έρχεται να προεκτείνει το περυσινό, το οποίο ήταν «Καλό Ντιζάιν, για έναν Κακό Κόσμο» (εξερευνήθηκαν τρόποι με τους οποίους το ντιζάιν μπορούσε να δώσει λύσεις σε παγκόσμια προβλήματα, όπως η τρομοκρατία, η ρύπανση, η αλλαγή του κλίματος).

«Συνεχώς οι designers δίνουν αυθεντικές και αναπάντεχες απαντήσεις. Εναπόκειται σε εμάς να αγκαλιάσουμε αυτές τις δημιουργικές λύσεις, και αυτό περιλαμβάνει και εσάς. Αν όχι εσείς, τότε ποιοι; Μαζί αποφασίζουμε ποια θα είναι η εμφάνιση του κόσμου. Τώρα, είναι η σειρά μας. Αν όχι εμείς, τότε ποιοι;» συνέχισε ο διευθυντής του φεστιβάλ.

Share post:

LATEST

MUSTS

Κυκλοφόρησε το τρέιλερ του ντοκιμαντέρ “Spector”

Το πρώτο τρέιλερ του ντοκιμαντέρ "Spector" για τον εκλιπόντα...

Nancy Mounir – “Nozhet El Nofous” ένας περίπατος ψυχών

Σε ένα "περίπατο ψυχών" από αρχείο οκτώ 78 RPM...

Οι Godsmack κυκλοφόρησαν το νέο τους single “Surrender”

Μετά από τέσσερα χρόνια οι Godsmack επέστρεψαν με το...

A Nightmare on Elm Street – Ποιος είναι ο καλύτερος Εφιάλτης;

Ένα ερώτημα που δεν έθεσε ποτέ κανείς. Στην τελική...
Punked