Εβδομάδα Ντιζάιν της Ολλανδίας: «Αν όχι εμείς, τότε ποιοι;»

Date:

Στόχος της φετινής Εβδομάδας Ντιζάιν της Ολλανδίας είναι να σπείρει το αισιόδοξο πνεύμα ότι οι designers μπορούν να βελτιώσουν τον κόσμο. Γι’ αυτό και το θέμα ενός από τα πιο πειραματικά φεστιβάλ στον κόσμο του ντιζάιν, παγκοσμίως, είναι: «Αν όχι εμείς, τότε ποιοι;».

«Το μυαλό των designers κατεβάζει λύσεις, οι ίδιοι δημιουργούν καινοτομίες, είναι πρωτοπόροι, κάνουν τα πράγματα απτά και λειτουργικά. Κοιτάζουν το περιβάλλον τους και τον κόσμο με έναν μοναδικό τρόπο. Πώς θα μπορούσε να είναι διαφορετικός; » τονίζει ο Martijn Paulen, διευθυντής της Dutch Design Week.

Το φετινό θέμα έρχεται να προεκτείνει το περυσινό, το οποίο ήταν «Καλό Ντιζάιν, για έναν Κακό Κόσμο» (εξερευνήθηκαν τρόποι με τους οποίους το ντιζάιν μπορούσε να δώσει λύσεις σε παγκόσμια προβλήματα, όπως η τρομοκρατία, η ρύπανση, η αλλαγή του κλίματος).

«Συνεχώς οι designers δίνουν αυθεντικές και αναπάντεχες απαντήσεις. Εναπόκειται σε εμάς να αγκαλιάσουμε αυτές τις δημιουργικές λύσεις, και αυτό περιλαμβάνει και εσάς. Αν όχι εσείς, τότε ποιοι; Μαζί αποφασίζουμε ποια θα είναι η εμφάνιση του κόσμου. Τώρα, είναι η σειρά μας. Αν όχι εμείς, τότε ποιοι;» συνέχισε ο διευθυντής του φεστιβάλ.

Share post:

LATEST

Πέθανε ο Κωνσταντίνος Τζούμας σε ηλικία 78 ετών

Απεβίωσε σήμερα, Σάββατο σε ηλικία 78 ετών ο Κωνσταντίνος Τζούμας, γνωστός Έλληνας ηθοποιός, ραδιοφωνικός παραγωγός και συγγραφέας, ο οποίος τα τελευταία χρόνια "πάλευε" με τον καρκίνο,...

MUSTS

The Black Phone – Ένα τεράστιο αστείο!

Ο σκηνοθέτης Scott Derrickson και ο Ethan Hawke ενώνουν...

Star Wars: The Bad Batch – Για το φανατικό Star Wars κοινό

Μία Star Wars σειρά κινουμένων σχεδίων που ενδεχομένως το κοινό...

Release Athens 2022: Jinjer και Vended θα πλαισιώσουν τους Slipknot και Sepultura

Μία πολύ ευχάριστη έκπληξη μας επιφύλαξαν οι διοργανωτές του...

Νέο single από τους Machine Head με τίτλο “Unhalløwed”

Στις 26 Αυγούστου οι Machine Head θα κυκλοφορήσουν τη...
Punked