Είσαι εξωστρεφής; Ταξίδια ονειρεύεσαι!

Date:

Το πόσο εύκολο είναι να βρεθείτε κάθε νύχτα στην αγκαλιά του Μορφέα, θα μπορούσε να εξαρτάται και από την προσωπικότητά σας, σύμφωνα με νέα μελέτη.

Σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη σε 1.000 Αμερικανούς, οι άνθρωποι που είναι εσωστρεφείς είναι πιο πιθανό να υποφέρουν από διαταραγμένο ύπνο, από ότι οι εξωστρεφείς. Η μελέτη διεξήχθη από το Best Mattress Brand και περιελάμβανε εξέταση για τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα της προσωπικότητας των συμμετεχόντων, που καθορίστηκαν από το τεστ Myers-Briggs.

pin_up_2188425_960_720

Κάποιος που επικεντρώνεται στον εξωτερικό κόσμο θεωρείται εξωστρεφής, ενώ κάποιος που προτιμά την εσωτερικότητα χαρακτηρίζεται ως εσωστρεφής, σύμφωνα με το τεστ. Αν και ορισμένοι ειδικοί πιστεύουν ότι το τεστ δεν είναι χρήσιμο για όλες τις περιπτώσεις, θεωρείται ευρέως ότι είναι ένας καλός δείκτης διαφόρων χαρακτηριστικών του χαρακτήρα.

Αφού οι συμμετέχοντες υποβλήθηκαν στο τεστ, τους ζητήθηκε να απαντήσουν σε μια σειρά ερωτήσεων σχετικά με τον ύπνο και τα όνειρά τους. Εξετάζοντας τα δεδομένα, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι ο τύπος της προσωπικότητας φαίνεται να συσχετίζεται τόσο με την ποιότητα του ύπνου, όσο και με το τι ονειρευόμαστε.

Οι εξωστρεφείς άνθρωποι είναι πιθανότερο να κοιμούνται όλη τη νύχτα χωρίς να ξυπνούν ενδιάμεσα και -καθόλου αναπάντεχα- να έχουν περισσότερη ενέργεια κατά τη διάρκεια της ημέρας και να αισθάνονται σε εγρήγορση. Στην πραγματικότητα, οι εξωστρεφείς είναι 17,7% πιο πιθανό να αισθάνονται ικανοποιημένοι με το επίπεδο ενέργειάς τους την ώρα που ξυπνούν, σε σχέση με τους εσωστρεφείς.

Τα όνειρά μας επηρεάζονται επίσης, ανάλογα με τον χαρακτήρα μας: Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι εσωστρεφείς είναι πιο πιθανό να έχουν εφιάλτες και ασαφή όνειρα, σε σχέση με τους εξωστρεφείς.

Η μελέτη διαπίστωσε επίσης μια διαφορά στο περιεχόμενο των ονείρων μας, με τους εξωστρεφείς να είναι πιο πιθανό να ονειρεύονται ταξίδια από τους εσωστρεφείς, οι οποίοι είναι πιο επιρρεπείς στο να ονειρεύονται ότι πέφτουν τα δόντια τους ή ότι χτυπούν κάτι χωρίς αποτέλεσμα. Οι εσωστρεφείς επίσης κοιμούνται πιο εύκολα, στις περιπτώσεις που προσπαθούν να μένουν ξύπνιοι, σε σχέση με τους εξωστρεφείς.

Πηγή: iatrikanews.gr

Share post:

LATEST

Elvis – Ο Austin Butler μεταμορφώνεται στον Βασιλιά!

Μισώ τις μουσικές βιογραφίες. Μισώ τις μουσικές βιογραφίες και περισσότερο μισώ τους πρωταγωνιστές τους. Δεν έχω κάποια προκατάληψη. Δεν μπήκα να δω το Bohemian...

MUSTS

Επίσημο μουσικό βίντεο από τους Queensrÿche για το νέο τραγούδι “In Extremis”

Οι Queensrÿche έδωσαν στην δημοσιότητα ένα νέο μουσικό βίντεο...

Ο Johnny Depp ξεκινάει περιοδείες με τους Hollywood Vampires το 2023

Ο Johnny Depp οδεύει προς την Ευρώπη για περιοδεία...

Το μιούζικαλ “Back To The Future” επιστρέφει στο Broadway

Μετά τις επιτυχημένες παραστάσεις στο West End, το μιούζικαλ...
Punked