Δυστυχώς τα “αντίθετα” δεν έλκονται…

Οι περισσότεροι εκεί έξω θα συμφωνήσουν ότι τα αντίθετα έλκονται. Μικροί και μεγάλοι, χαρούμενοι και δυστυχισμένοι, ελεύθεροι ή χωρισμένοι φαίνονται να υιοθετούν αυτή την κλασσική άποψη. Βιβλία ολόκληρα έχουν γραφτεί επάνω στο συγκεκριμένο θέμα και οι περισσότεροι αναζητούν καθημερινά, το αντίθετο άλλο τους μισό.

Το πρόβλημα ξεκινάει όταν αυτό που ισχύει για τους μαγνήτες, δυστυχώς δεν ισχύει και στον έρωτα.

1
Οι ερευνητές προσπαθούν να καταλήξουν στο ποιός θεωρείται ο ιδανικός συνδυασμός ανάμεσα σε δύο ερωτικούς συντρόφους. Πρέπει να είναι ίδιοι, διαφορετικοί ή τελείως αντίθετοι;

yin_yang_city_2_by_dudemansam_d61twxgΔεν είναι τυχαίο ότι τα κοινά ενδιαφέροντα μπορεί να φέρουν 2 ανθρώπους κοντά, με αποτέλεσμα το ζευγάρι μετά από χρόνια να παρουσιάζει ομοιότητες σε πολλά διαφορετικά επίπεδα. Θα μπορούσε κάλιστα το μορφωτικό επίπεδο, η οικονομική κατάσταση ή μια αντίστοιχα καλή εμφάνιση να αποτελέσουν κίνητρο για τη δημιουργία μιας τέτοιας σχέσης.

Στις κλασσικές ιστορίες αγάπης συναντάμε ανθρώπους οι οποίοι αναζητούν στοιχεία στο σύντροφο τους, τα οποία εκείνοι δεν είναι σε θέση να υποστηρίξουν. Εκεί συνειδητοποιούμε πως η θεωρία ότι το “καλό” κορίτσι αναζητά το “κακό” αγόρι ακόμα καλά κρατεί.

Πόσοι από εμάς δεν έχουμε συναντήσει ένα ζευγάρι όπου ο ένας φαίνεται δύστροπος και απόμακρος ενώ ο άλλος εξωστρεφής και ανοιχτόκαρδος; Είναι εύκολο να διακρίνουμε πως θα μπορούσε να βλέπει ο ένας τον άλλο σαν ιδανικό, ή πως θα μπορούσε να ισορροπήσει μια τέτοια σχέση εφόσον ο ένας συμπληρώνει τις αδυναμίες του άλλου. Το ερώτημα λοιπόν που προκύπτει είναι αν οι άνθρωποι αναζητούν έναν τέτοιο σύντροφο, ή αν απλά όλα αυτά συμβαίνουν μόνο στις ταινίες.

2

Όπως αποδεικνύεται ανήκουν όλα στην σφαίρα της φαντασίας. Δεν υπάρχει καμία ουσιαστική έρευνα που να αποδεικνύει ότι οι διαφορές στην προσωπικότητα, στα ενδιαφέροντα, στη μόρφωση ή ακόμα και στη θρησκεία, είναι ικανές να οδηγήσουν σε έλξη 2 ανθρώπους.

Γιατί όμως επιμένουμε τόσο πολύ ότι τα αντίθετα έλκονται; Αρχικά οι αντιθέσεις, τείνουν να ξεχωρίζουν. Ακόμα και αν ένα ζευγάρι έχει άπειρα κοινά χαρακτηριστικά, είναι πιθανό να καταλήξουν σε διαφωνία για τους τρόπους που διαφέρουν ως προς αυτά. Υπάρχουν αποδείξεις, ότι οι μικρές διαφορές θα γίνουν μεγαλύτερες με τον καιρό.

Στο τέλος η έλξη που νιώθει ένα ζευγάρι ως προς τις διαφορές του, υπερβαίνει κατά πολύ τις ομοιότητες που μπορεί να υπάρχουν μεταξύ τους. Οι άνθρωποι έχουν την τάση να σκέφτονται λοιπόν ότι τα αντίθετα έλκονται, ενώ στην πραγματικότητα το μόνο που θα συμβεί είναι ότι ο ένας θα υιοθετήσει τις συνήθειες του άλλου, με την πάροδο του χρόνου.

Πηγή: theconversation.com
Μετάφραση / Απόδoση: Punked.gr

Previous Story

Met Gala παν στην εκκλησιά, Met Gala προσκυνάνε

Next Story

Η exclusive σειρά της INGLOT με την υπογραφή της JLO

Latest from Blog

Punked
Go toTop