Επέλεξε να κοιτάζεις μια οθόνη για να παίρνεις οδηγίες από τύπους που αποδεδειγμένα δεν ενδιαφέρονται για εσένα, αλλά για το πως θα βελτιώσουν το πολιτικό τους κύρος.

Επέλεξε να σου κουνάνε το δάχτυλο και να σε γεμίζουν με “ατομική ευθύνη” επειδή οι ίδιοι στο παρελθόν έχουν κάνει τα πάντα, για να διαλύσουν την όποια υποδομή της χώρας.

Επέλεξε να φοβίσεις τα παιδιά σου και να τα γεμίσεις με ενοχές επειδή θέλουν να δουν τους φίλους τους, κάνοντάς τους πλύση εγκεφάλου ότι έτσι θα σκοτώσουν τους παππούδες τους.

Επέλεξε να πατήσεις το start στο lap top σου για να μπεις στο facebook και να αποθεώσεις ή να κράξεις τον Τσιόδρα, ανάλογα με τα “πολιτικά σου πιστεύω”.

Επέλεξε να ξεχυθείς ξανά σαν τον εμετό στην επίθεση την πρώτη μέρα που θα λειτουργήσουν τα μαγαζιά για να ικανοποιήσεις την καταναλωτική σου μανία.

Επέλεξε να βρίσεις τους δίπλα σου επειδή βγήκαν στους δρόμους από την Κυριακή και όχι από την Δευτέρα που τους είπαν, και μετά πήγαινε να ανάψεις ένα κερί στην εκκλησία για να τιμήσεις τον Θεό σου.

science-tvΕπέλεξε να ποστάρεις στο facebook ένα κείμενο του Κοροβέση και μετά να αρχίσεις να βρίζεις, όποιον δεν συμφωνεί μαζί σου.

Επέλεξε να ξεχεστείς με τον φίλο σου στα κοινωνικά δίκτυα επειδή έτσι σας επιβάλει η φανατίλα σας, είτε επειδή υποστηρίζετε άλλες ομάδες, είτε επειδή ψηφίζετε αντίπαλα κόμματα.

Επέλεξε να βρίσεις όποιον κυκλοφορεί στον δρόμο χωρίς μάσκα και γάντια, αδιαφορώντας για το αν μπορεί να αντέξει το κόστος της αγοράς τους.

Επέλεξε να κατηγορήσεις και όχι να βοηθήσεις. Χώστα στην Κατερινούλα επειδή γούσταρε να γ@μηθεί στις μέρες της καραντίνας, ή στον Μπιλ Γκέιτς που μόλυνε τον κόσμο για να του πουλήσει το εμβόλιο.

Επέλεξε να κάτσεις στη βεράντα σου και να κάνεις τον μπάτσο σε όποιον κυκλοφορεί έξω. Κούνησέ τους το δάχτυλο και μετά βρίστους όλους για να ικανοποιήσεις τη μίζερη ύπαρξη σου.

Επέλεξε να ζητοκραυγάσεις για τη χώρα σου και τους αριθμούς που σου παρουσιάζουν, κατά την περίοδο της υγειονομικής κρίσης.

Επέλεξε να τους αποθεώσεις λες και δεν διέλυσαν αυτοί το ΕΣΥ, αλλά εσύ!

Επέλεξε το μίσος, τη γκρίνια, την ζήλια και μια από τις χιλιάδες θεωρίες συνωμοσίες που υπάρχουν για τα όσα ζούμε. Όποια σου ταιριάζει καλύτερα, είναι η προσωπική σου αλήθεια.

Επέλεξε να μπεις στην πρέσα, να πληρώνεις εσύ για τα λάθη των άλλων και μετά κάτσε στην ουρά για να ψωνίσεις τα βασικά να βγάλεις το μήνα και άνοιξε στις 6 την τηλεόραση για να σε γεμίσουν ξανά με ατομική ευθύνη.

Επέλεξε την επιστροφή σου στην κανονικότητα, όμως θυμήσου ότι η ανάσταση πέρασε. Από εδώ και στο εξής, είσαι μόνος…

Νίκος Καλαμπάκας