Ξέρεις οπωσδήποτε ένα ζευγάρι από αυτά που υπάρχουν στο σκοτεινό ερωτικό πρελούδιο της Μαρίας Παπαϊωάννου: ζει κάπου δίπλα σου αλλά δεν του έχεις δώσει ιδιαίτερη σημασία διότι σου φαίνεται συνηθισμένο. Πίστεψέ με δεν είναι. Θα το ανακαλύψεις αν διαβάσεις τις «Συζυγίες».

Αλλά αυτό δεν είναι το πιο συγκλονιστικό. Εκείνο που πραγματικά θα σε σοκάρει είναι ότι μπορεί μέσα σε αυτές τις ιστορίες να βρεις τον εαυτό σου.

Βιβλία για τον έρωτα υπάρχουν πάρα πολλά. Όπως και τραγούδια. Γι αυτό και είναι εξαιρετικά δύσκολο να ξεχωρίσει πλέον κάποιο. Πρέπει να είναι σπουδαίο. Να μπορεί να σε σοκάρει σαν μια γυναίκα που γεννάει στην τουαλέτα του γραφείου της ένα μωρό και επιστρέφει στο πόστο της να δουλέψει σα να μην έχει συμβεί τίποτα.

00001-Copy-700x1028 Η Μαρία Παπαϊωάννου έχει καταλάβει πως πίσω από κάθε τυχαίο ζευγάρι που βλέπεις στο διπλανό αυτοκίνητο να περιμένει στο κόκκινο φανάρι μπορεί να κρύβεται μια αδιανόητα παρανοϊκή ιστορία και την έγραψε. Έχεις γνωρίσει πολλούς συνηθισμένους ανθρώπους που προσπέρασες επειδή υποτίμησες την πολυπλοκότητά τους. Η Μαρία όμως όχι. Γιατί η Μαρία ξέρει πως η διαστροφή, ο αριβισμός, η απαξίωση, η βία, η παράνοια και ο εξευτελισμός είναι έννοιες με τις οποίες παλεύει καθημερινά ο μέσος άνθρωπος και όχι κάποιος εξωγήινος όπως καμια φορά νομίζει η πλειοψηφία.

Οι «Συζυγίες» θα σε κάνουν να κρατήσεις την ανάσα σου όταν θα διαβάζεις ωμές περιγραφές χωρίς χαρούμενο τέλος και θα πιάσεις τον εαυτό σου απροετοίμαστο για πολλά από όσα γράφτηκαν με αφοπλιστική ειλικρίνεια και εντυπωσιακό θάρρος: ναι θέλει άντερα για να δημοσιεύσεις ιστορίες με νεκρούς που σοδομίστηκαν επειδή τους αγαπούσαν υπερβολικά οι νεκροθάφτες  και γριές που αυτοπυρπολήθηκαν γιατί δεν μπορούσαν να σταματήσουν να κρυώνουν.

Όχι δεν έχω κάνει spoiler, γιατί σε αυτό το βιβλίο είναι αδύνατον να γίνει.

Οι ιστορίες που θα βρεις μέσα στις «Συζυγίες» υπάρχουν αλλά κρύβονται καλά μέσα στα διαμερίσματα του πέμπτου, στο γραφείο του προϊσταμένου σου, στο χωριό του πατέρα σου και στο μυαλό της σαλεμένης που κλείστηκε σε μοναστήρι και ο λόγος δεν ήταν η αγάπη της για το Θεό.

Καλά θα κάνεις να τις διαβάσεις. Τώρα για το αν θα τις αντέξεις, κάνε το τεστ.

Έλενα Φάκου

Την Έλενα την βρίσκετε και στο προσωπικό της rebel spotwww.rebelchic.gr

Instagramhttps://www.instagram.com/elenafakou_swkianou/?hl=en

Κάνε το Kink Motel δικό σου εδώ!

Μοιρασθείτε το:
Previous articleΗ Ελένη Μενεγάκη μας πετσόκοψε και έφυγε από την τηλεόραση
Next articleΟ Alice Cooper επιστρέφει με το νέο του single “Don’t Give Up”
Έλενα Φάκου
Είδα πανκιά με εμβληματικές πανύψηλες χρωματιστές μοϊκάνες το 1993 στην πλατεία Piccadilly Circus του Λονδίνου ενώ πρόλαβα και κάποια να αράζουν στο σταθμό του τρένου στο Μοναστηράκι. Πήγαινα στη Βίλα Αμαλία και η πρώτη συναυλία που είδα ήταν των Panx Romana στο Πεδίο του Άρεως. Μου αρέσει να ονειρεύομαι και να χορεύω ξέφρενα. Τα έχω βρει με τον εαυτό μου και ψάχνω ακόμα την αληθινή αγάπη. Στο Punked δε χρειάζεται να απολογούμαι πλέον στους συντηρητικούς. Όταν φύγω από εδώ θα τα πω όλα στο Θεό. Αν υπάρχει φυσικά. Μέχρι τότε θα βρείτε κυρίως όσα σκέφτομαι στην κατηγορία Σέξινες αλλά ως guest θα κάνω εμφανίσεις και σε άλλες στήλες. Στην προηγούμενη ζωή μου, είπαν ότι ήμουν η Marilyn Monroe. Δεν τους πίστεψα. Νομίζω ότι δούλευα σε τσίρκο. Μπορεί και όχι. Δε θα μάθουμε ποτέ. Ζω για να γράφω και γράφω για να ζω. Να με διαβάζετε.