Γιώργο Καπουτζίδη πρώτη φορά είδα συνέντευξη ανθρώπου σε κεντρικό δελτίο ειδήσεων και συγκινήθηκα. Είσαι όλα όσα πρέπει να είναι ένας άνθρωπος: έξυπνος, καλλιεργημένος, αξιοπρεπής, με αίσθηση του χιούμορ και του δικαίου και γεμάτος χαρίσματα. Είσαι όλα όσα θέλουμε να βλέπουμε σε έναν άνθρωπο. Βλέπεις εμείς, δεν κοιτάμε μέσα από κλειδαρότρυπες για να κουτσομπολέψουμε το τι συμβαίνει μέσα στην κρεβατοκάμαρά σου. Δεν μας ενδιαφέρει, δεν θα σε κρίνουμε από αυτό. Αλλά ούτε εσύ κρύβεσαι. Είχες το θάρρος να μιλήσεις ευθέως και ξεκάθαρα για τη σεξουαλικότητά σου. Και εμείς αυτό το χειροκροτούμε, δεν στεκόμαστε απέναντί σου. Στεκόμαστε όμως απέναντι σε όλα όσα αντιπροσωπεύει το ψευτοσυντηρητικό κατεστημένο, αυτό που ξέρει μονάχα να σπιλώνει και να εκφοβίζει. Έτσι γαλουχήθηκε, έτσι μεγάλωσε. Είναι το ίδιο κατεστημένο που υπερασπίζεται αμφιφυλόφυλους παιδεραστές επειδή το πληρώνουν, αλλά μάχεται ‘ανεργους’ και ‘επαγγελματίες’ ομοφυλόφυλους επειδή δεν δίνουν για κείνο δεκάρα τσακιστή.

Ο κόσμος αλλάζει, κόντρα στις απελπισμένες προσπάθειες κάποιων να εξακολουθούν να επιβάλλουν τον σκοταδισμό. Δείχνουν σαν να βρίσκονται σε σοκ και να προσπαθούν να επιβάλλουν τις ιδέες και τις αντιλήψεις τους χωρίς να μπορούν να δεχθούν ότι ήρθε πια ο καιρός οι καταπιεσμένοι να πάψουν να καταπιέζονται, οι αδικημένοι να πάψουν να αδικούνται και οι κακοποιημένοι να πάψουν να σιωπούν.

Κανείς εκεί έξω δεν είναι αρμόδιος να δώσει συγκεκριμένες οδηγίες προς ναυτιλομένους για την ευτυχία, η ευτυχία είναι προσωπική υπόθεση. Κοιτώντας το Γιώργο Καπουτζίδη βλέπω έναν ευτυχισμένο άνθρωπο που τα έχει καλά με τον εαυτό του. Μακάρι να μπορούσα να πω το ίδιο και για το συντηρητικό κατεστημένο. Αυτό δεν είναι ευτυχισμένο, γιατί είναι υπερβολικά απασχολημένο με το να κατασκευάζει κουσούρια στους άλλους ώστε να τους κατακρίνει για τα πάντα. Και αυτό δεν του επιτρέπει να κοιτάξει πως να ευτυχήσει στη ζωή του.

pride1-1200x850Δεν κατάλαβα ποτέ μου γιατί η σεξουαλικότητα ενός ανθρώπου μπορεί να ευθύνεται για το αν είναι  καλός ή κακός. Προσωπικά έχω διαφορετικά κριτήρια για να αξιολογήσω την ποιότητα των ανθρώπων. Το να ισχυρίζεσαι ότι κάποιος είναι ‘πολίτης β κατηγορίας’ ή να τον θεωρείς άξιο χλευασμού επειδή ανήκει στην LGBTQ κοινότητα, δείχνει πόσο κοντόφθαλμος και συμπλεγματικός είσαι εσύ. Τίποτα παραπάνω. Ο πόλεμος που έχει δεχθεί η διαφορετικότητα είναι μεγάλος και διαχρονικός. Βέβαια για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, τα μεγαλύτερα αίσχη και εγκλήματα έχουν γίνει από τους φαινομενικά ‘φυσιολογικούς’ ανθρώπους. Αυτούς που ‘δεν είχαν δώσει δικαιώματα’ στη γειτονιά. Αυτούς που ήταν οικογενειάρχες. Αυτούς που έκαναν το σταυρό τους. Αυτή η υποκρισία με κούρασε. Ή για να είμαι ακόμα πιο ειλικρινής, με ‘κούγιασε’.

kapoutzidis1


Έλενα Φάκου

Την Έλενα την βρίσκετε και στο προσωπικό της rebel spotwww.rebelchic.gr

Instagramwww.instagram.com/elenafakou_swkianou

Κάνε το Kink Motel δικό σου εδώ!

Previous articleΠρεμιέρα για το νέο μουσικό βίντεο των Moonspell
Next articleΣκληρότερο lockdown και αυστηρότερα μέτρα από αύριο στις μετακινήσεις
Έλενα Φάκου
Είδα πανκιά με εμβληματικές πανύψηλες χρωματιστές μοϊκάνες το 1993 στην πλατεία Piccadilly Circus του Λονδίνου ενώ πρόλαβα και κάποια να αράζουν στο σταθμό του τρένου στο Μοναστηράκι. Πήγαινα στη Βίλα Αμαλία και η πρώτη συναυλία που είδα ήταν των Panx Romana στο Πεδίο του Άρεως. Μου αρέσει να ονειρεύομαι και να χορεύω ξέφρενα. Τα έχω βρει με τον εαυτό μου και ψάχνω ακόμα την αληθινή αγάπη. Στο Punked δε χρειάζεται να απολογούμαι πλέον στους συντηρητικούς. Όταν φύγω από εδώ θα τα πω όλα στο Θεό. Αν υπάρχει φυσικά. Μέχρι τότε θα βρείτε κυρίως όσα σκέφτομαι στην κατηγορία Σέξινες αλλά ως guest θα κάνω εμφανίσεις και σε άλλες στήλες. Στην προηγούμενη ζωή μου, είπαν ότι ήμουν η Marilyn Monroe. Δεν τους πίστεψα. Νομίζω ότι δούλευα σε τσίρκο. Μπορεί και όχι. Δε θα μάθουμε ποτέ. Ζω για να γράφω και γράφω για να ζω. Να με διαβάζετε.