Γιατί πέφτεις ψυχολογικά το καλοκαίρι;

Date:

Ο χειμώνας σε ρίχνει, σε μιζεριάζει, σε απομονώνει από τους φίλους σου, σε κλείνει μέσα στο σπίτι.

Ενώ το καλοκαιράκι, ε; Χαρά Θεού!

Χμ, δεν είναι έτσι ακριβώς τα πράγματα καθώς οι επιστήμονες μας ενημερώνουν ότι τα τελευταία χρόνια οι περιπτώσεις ατόμων με αυξημένα συμπτώματα κατάθλιψης στην καλοκαιρινή περίοδο έχουν αυξηθεί υπερβολικά πολύ! 

Υπάρχουν 3 λόγοι που μπορεί να σε ρίξουν και καλό είναι να τους γνωρίζεις έτσι ώστε να τους αντιμετωπίσεις κατά μέτωπον, πριν σφίξουν οι ζέστες:

Διαταράσσεται η ρουτίνα σου

Εάν έχεις βιώσει ξανά την κατάθλιψη, ξέρεις ότι η καθημερινή ρουτίνα είναι ο ιδανικός τρόπος για να αντιμετωπίσεις τα συμπτώματά της.

Το καλοκαίρι όμως η ρουτίνα αλλάζει. Και αυτό αντί να σε χαλαρώσει, μπορεί να σε αγχώσει.

Νιώθεις ανασφαλής για το σώμα σου

Το αισθάνονται οι περισσότερες γυναίκες. Ελάχιστες είναι εκείνες που αγαπούν το σώμα τους και δεν νοιάζονται για τη γνώμη των τρίτων φορώντας το μαγιό τους στην παραλία.

Όλες οι υπόλοιπες μπορεί ακόμα και να αποφεύγουν την παρέα που θα πάει στη θάλασσα την Κυριακή ή μια εκδρομή σε κοντινό νησί ή ακόμα και μια έξοδο σε παραθαλάσσιο μπαράκι. Και έτσι χάνουν τη ζωή. Πόσο κρίμα.

Το ταμείο είναι μείον

Μόνο τώρα; θα σκεφτείς. Δύσκολα περνάμε όλο το χρόνο. Μόνο που τώρα θέλεις να βγαίνεις πιο συχνά, θέλεις να σχεδιάσεις τις διακοπές σου για να ξεφύγεις από όλα τα προβλήματα και τα άγχη που φορτώθηκες μέσα στο χειμώνα.

Και κοιτάς το πορτοφόλι σου- είναι άδειο. Τα πλάνα ακυρώνονται, το άγχος αυξάνεται και οι πιθανότητες κατάθλιψης ολοένα και μεγαλώνουν.

Αν κάτι από τα παραπάνω σου είναι οικείο, μήπως φέτος το καλοκαίρι είναι η κατάλληλη στιγμή να το αντιμετωπίσεις; Ένας ειδικός θα μπορούσε να σου δείξει το πώς!

Πηγή: allyou.gr  

Share post:

LATEST

Νέο lyric βίντεο από τους Manowar για το single “Immortal”

Οι Manowar έδωσαν στην δημοσιότητα ένα νέο lyric βίντεο για το τραγούδι τους "Immortal". Το τραγούδι συμπεριλαμβάνεται στο EP του συγκροτήματος με τίτλο "Highlights From...

MUSTS

Freddie Mercury: Σαν σήμερα έφυγε από τη ζωή το μεγαλύτερο είδωλο όλων των εποχών

O αγαπημένος frontman όλων των εποχών, Freddie Mercury έφυγε σαν σήμερα...

Punks Not Dead – Μια μικρή αναδρομή

Έχοντας διαμορφώσει αρκετές γενιές, η Punk βρίσκεται ακόμα εδώ. Pop-Punk,...

Το Χαμένο Ημερολόγιο της “Άλλης” – Πρώτη παρουσίαση της έκδοσης του βιβλίου του Μάνου Λαμπράκη

Οι εκδόσεις «ΑΣΤΑΡΤΗ» και το Θέατρο Σταθμός σας προσκαλούν στην πρώτη παρουσίαση της...
Punked